Stefan1 je napisao(la):
ja mogu da ti kazem samo da nikako neupisujes 5 beogradsku,NIKAKO!.Ja sam je upisao 1998 i zavrsio 2002 ali vanredno.Prijatelju...presao sam na vanradno u 3 godini jer mi se SMUCILO redovno skolovanje.Nisam mogao da istrpim utripovane profesore,cuveni "nemac"(srecom pa je penzionisan),Branka Spiric(hemija),Ruzica (Biologija)...ma nemogu da ti opsisem sve skot do skota.Ja sam bio u 1 .god vrlo dobar 4.20 u drugoj me je Spiricka oborila na popravni iz hemije(inace sam bio 3.80 bez toga) u trecoj i cetvrtoj sam bio vanredan i bio sam jako vrlodobar.Pazi svanulo mi je...ali bukvalno!Sve skotove vidjam samo jednom godisnje,manje stresa,mogao sam da se ispavam...mnogo prednosti ali JEDINA MANA je ta sto sam IZGUBIO dobar deo DRUSTVA.Ipak oni su se medjusobno vidjali svakog dana a mene samo na ispitima ili telefonom kada se cujemo ili slucajno...Pazi sada smo svi poupisavali fakultete vecina je na 2.godini...bili smo prirodni smer ali SVI sem par nas je upisalo PRAVNI I EKONOMSKI faks,kao Megatrend i slicne.Smo nas je nekoliko na tehnickim fakultetima(ja na Saobracajnom) i jedan freak je na mikrobiologiji.
Tako sto dalje od pete beogradske jer je puna iskompleksiranih *****a.
ne bih bas mogao da se slozim s tobom ...
zavrsio sam petu 1999 te i predavali su mi:
spira (eeee) hemiju, vene bogoslavov matematiku, naravno maskareli latinski ... bilo je svakakvih budala, narocito iskompleksirani vene koji nije mogao da prihvati nista sto on svojim "velikim umom" nije smislio (zbog njega sam batalio ideju da upisem etf i skoncao na medicini :wall: ).
spira mi je ogadila hemiju za citav zivot (nije bilo casa da ja nisam bio na tapetu, posto sam u prvom polugodju prvog razreda imao keca na polugodju kod matore doke stoke koja je bas tada otisla u penziju),
maskareli smo kolektivno svi mrzeli, ali smo na kraju shvatili da je najveci gotivac od svih profana (sta ces, to ide s godinama :d ).
vene koji je *****avao ljude s cuvenom recenicom "momak, ne svidja mi se tvoj metod"
cakara koji je legenda pete a i sire :d
itd.
da ne gusim dalje sve to nema veze, nigde drugde se ljudi nisu toliko *****avali koliko u petoj, pri tom bilo je fensica, ali u ogranicenim kolicinama. uglavnom su ljudi bili maximalno opusteni i nisu obratjali paznju na sve te gluposti...
ovo pricam posto smo svi iz moje porodice (moja 2 brata, sestra i ja) zavrsili tu istu skolu, i nema profesora iz parne smene koji nam nije predavao.
obrni, okreni, u svakoj skoli ces naleteti na bar jednog (ili gomilu) *****a koji ce se truditi da ti zagorcaju zivot, ali naucices vremenom da su sve to sitnice kojima ne treba pridavati posebnu paznju i da ti jednog dana netje biti bitno ko ti je sta predavao, vec ljudi s kojima si proveo tih par godina ... (bar ja na to tako gledam)
da ne duzim, ako stvarno resis da upises petu (prirodni smer) cenim da se netjes pokajati.
ps obavezno parnu smenu :d nikako neparnu :smash: