Šta je novo?

koja sd katica od 2gb za ixusa 30?

• Začetnik teme Začetnik teme BoKi_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

BoKi_

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poena
620
Iznenadio sam se kada sam video da su cene sd kartica toliko pale,ali ne kod nas, vec u insotranstvu. Za malo vecu cenu koju sam platio za moj San Disk ultraII od 512mb pre godinu ipo sada mogu uzeti karticu od 2gb !
Cene su tu izmedju 50 i 60e, ali ne znam kako se ponasaju ove velike kartice po pitanju brzine, jer treba malo brza za ixusa kada snima filmove, da ne bi doslo do prekida ili desinhronizacije slike i zvuka.
Pa da li neko ima iskustva sa sledecim karticama ili neku preporuku?

1. Corsair Secure Digital Card (SD) 60x 2048MB
2. Corsair Secure Digital Card (SD) 133x 2048MB
3.Hama Secure Digital Card (SD) HighSpeed 2048MB
4.Transcend Secure Digital Card (SD) 80x 2048MB
5.Transcend Secure Digital Card (SD) 150x 2048MB
6.takeMS Secure Digital Card (SD) 133x 2048MB

Najvise mi uliva poverenje taj transcend 150x, ali sta vi mislite?

Poslednja izmena:
Ima sada i ovde da se kupi Kingston 2GB Hi-Speed SD (50x) za 70e sa PDVom.

Ne znam da li bi uzimao 50x, posto je sandisk ultraII na 60x, a kolko mi se cini da kartice od 2hb, znaju da budu i sporije, pa jos i 50x....., a jos je i skuplji od gore navadenih kartica...

Ne ovde, nego u Becu.Imam dobrog prijatelja tamo koji dolazi ovde nekoliko puta godisnje pa mi donosi mnoge stvari, i uvek ustedim .

** Zar niko nema ni malo iskustva sa sd karticama od 2gb ??????

FuRious je napisao(la):
** Zar niko nema ni malo iskustva sa sd karticama od 2gb ??????
Možeš da isprobaš ovu Kingston SD Elite Pro 2GB (od 6200 din), samo donesi aparat.

A biće tokom iduće nedelje i Apacer 150x Speed SD 2GB (top model). Krajnja cena verovatno isto oko 65-70e.

FuRious je napisao(la):
Sve u svemu, hvala...ali ipak cu uzeti Transcend od 2gb 150x za 52e, sto je ipak dosta povoljnije

Samo da napomenem da ja u Ixus40 koristim trenutno transcend 80x 512MB, koja radi kao sat, kapiram da ta od 150x moze samo da radi bolje.

Poslednja izmena:
Misko je napisao(la):
Samo da napomenem da ja u Ixus40 koristim trenutno transcend 80x 512MB, koja radi kao sat, kapiram da ta od 150x moze samo da radi bolje.

Kolko sam video da transcend od 4gb 150x ima deklarisan upis oko 19mb/s (tako je na njihovom sajtu)
I da je upola protok bice super jer sam sa SanDisk-om ultra II koji ima upis 10 mb/s imao ok glatko snimanje video zapisa , zbog cega mi je i najvise potreban dobar protok. A i na testu kartica na benchmarku , transcend se jako lepo pokazao(iako su manji kapaciteti bili u pitanju), tako da ce to biti ok kupovina po meni, za ok kintu 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno