Šta je novo?

Hardver Koja polovna grafička do 350-400e?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

maroder

Zapažen
Učlanjen(a)
25.12.2024
Poena
1
Trebala bi mi preporuka, pošto nisam u toku - koja polovna grafička je trenutno best buy za 350 - 400 eura?

Ja se ne sećam da je ikada bilo kao sada, da je apsolutno neisplatvo kupiti polovan GPU. Polovne AMD ne podržavaju FSR4, nVidia 30xx je prestara i ima ili nedostatak memorije ili troši previše struje a serija 40xx ne postoji polovna u oglasima a i ono malo što ima košta skuplje nego novo.

Najjače što vidim polovno na KP do 400e je gomila 6900XT i 3080Ti modela (i jedan ili dva 3090).

Najjače što novo možeš da uzmeš za te pare je 9060XT 16GB.

Mada vidim da neki lik prodaje Sapphire Pure 7800XT staru 2 meseca za 455e, pa uzmi u obzir...

Hvala na odgovorima.
Kontao sam polovnu, jer znam da su grafičke dosta skupe, pa sam mislio da možda za ove pare mogu uzeti neku osjetno jaču polovnu od nove sa istom cijenom...

U Srbiji važi nepisano pravilo, da prodaješ to što imaš samo u 2 situacije:

1. Kad možeš nekoga da zavrneš da za te pare ti kupiš nešto bolje novo
2. Kad to više nije u OK stanju pa da se rešiš bede

Da smo USA gde se hardver menja sporta radi OK, ali ovde će te ubediti da kartica koja je majnovala 3-5 godina je odlična stvar... a košta 10% manje od nove sličnih perf.

I ja sam pre par meseci razmatrao da kupim polovnu RTX 3090, ali sam skontao da je pametnije da idem na novu karticu, nego da dajem 500 evra za grafičku koja je majnovala nekoliko godina.

neka me neko ispravi, ali serija RTX 3 je prestala sa podrškom, dok serija RTX 4 ume da otopi (zapali) samu sebe ? 6800 XT se ispalti, ali ne po ovim cenama.

U Srbiji važi nepisano pravilo, da prodaješ to što imaš samo u 2 situacije:

1. Kad možeš nekoga da zavrneš da za te pare ti kupiš nešto bolje novo
2. Kad to više nije u OK stanju pa da se rešiš bede

Što se grafičkih tiče slažem se sa Maretom.

Nazad
Vrh Dno