Šta je novo?

koja ploca..

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Molim poredjenje sljedece tri ploce i koja je najbolja po omjeru ulozeno dobijeno.
Ploce su
1.ASUS P5KPL-AM
2.J&W JW-RS780UVD-AM2+
3.BIOSTAR TA780G M2+

Takodje bih molio da mi posjasnite sta je nabitnije kod ploce,chipset,memorija ili koje procesore podrzava.
Koje su znaci stavke koje Vi gledate kada sebi kupujete maticnu i sta konkretno te stavke u realnom koristenju znace.

ukoliko si "obican" korisnik gledas sta ta ploca podrzava... neces uzeti plocu koja podrzava ddr3 a ti imas ddr2 :),koliko ti pci,pcie slotova treba itd...
ukoliko si "neobican" korisnik gledaces naponsku jedinicu,OC mogucnosti,hladjenje ploce... itd

od tih ponudjenih ja bih uzeo J&W... sve zavisi za sta ti racunar treba...

Za sada kvaliteno i pouzdano jer iako bih ja volio probati neke igre, mogu da se strpim dok ne skupim pare za grafiku.
Takodje vodjen ranijim iskustvom u kome je moj tata kupio racunar komplet konfu, moja ploca sada nije bas neka tako da nije sposobna za upgrade.
Iz tih razloga bi uzeo nesto na sta mogu da ugradim jace komponente kada dodje vrijeme i bude bolja situacija..
Koja je garancija kod tog j&w, znam da je za biostar 1 godina..

Hvala..

pih pa ne znam bas za garanciju... to zavisi od prodavnice

sve zavisi sa koliko para raspolazes... AMD-ova integrisana resenja su malo jaca od ovih intelovih... ali ako ces uskoro kupiti graficku onda ti je bolje da ides na Intel varijantu, jel planiras nesto iz starog racunara da ostavis?

Poslednja izmena:
HDD od 40Gb, DVD bez rezaca, rezac mi je na laptopu i kuciste sa mreznom katicom.
Pa i ja nesto kontam ,da taj kvalitet integrisane grafike kasnije ostaje ne iskoristen sa kupovinom graficke..
Mada opet, apsurd je da te ploce sa integrisanom grafikom AMD kostaju manje nego ove intel, tako da u principu i ne gubim mnogo..

A na koju si ti intelovu plocu mislio da je dobra a da ima integrisanu grafiku.

HDD od 40Gb, DVD bez rezaca, rezac mi je na laptopu i kuciste sa mreznom katicom.
Pa i ja nesto kontam ,da taj kvalitet integrisane grafike kasnije ostaje ne iskoristen sa kupovinom graficke..
Mada opet, apsurd je da te ploce sa integrisanom grafikom AMD kostaju manje nego ove intel, tako da u principu i ne gubim mnogo..

A na koju si ti intelovu plocu mislio da je dobra a da ima integrisanu grafiku.

pa sve AMD ploce su jeftinije nego Intel resenja... ne znam zasto je to tako :D nisi mi rekao koji procesor planiras... sve zavisi koliko imas para u prevodu...

Malo razmilsli i o verziji Biostar 790gx. Kompatibilnost sa najjachim Phenom II ce ti mozda trebati u buducnosti.

Kolika je razlika u cijeni izmedju chipseta 780 i 790 u biostar izvodjenju, i koja je konkretna prednost.
Procesor je 5200+, ram 1 ili 2gb na 800 i napajanje.
Ostalo je sa moje stare masine.

Poslednja izmena:
Razlika u ceni je relativno mala, a ova plocha sem boljih i novijih AMD reshenja ima podrshku za sve postojece procesore.Dodushe verzija TA790GXB A2+ 6.x je malo skuplja ali znacajno bolja (podrshka za proc. od 140w)

Poslednja izmena:
Da li je integrisana grafika na toj 790 ploci bolja od780 biostar ploce.

Nazad
Vrh Dno