Šta je novo?

Koja ploca za Intel procesor

• Začetnik teme Začetnik teme artur
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

artur

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2003
Poena
630
Koju plocu uzeti za Core 2 Duo E6750 procesor:

1. Gigabyte GA-X38-DQ6,
2. Gigabyte GA-P35-DS3R
3. Asus Commando
4. Asus neku drugu od jacih modela.

Interesuje me neki normalni overklok, sto bolji SATA kotroleri, stabilnost, da nije nesto izbirljiva sa komponentama.

X38 cipset samo ako planiras skoriji upgrade (3-6 meseci). X38 nudi vise sata konektora i USB-ova ali sve zavisi, koliko ti treba? 🙂 DS3R ima 8x SATA i 8xUSB (sta ce ti vise?)

Asus Commando zaobidji, stari 965 cipset a visoka cena.

Na stranim sajtovima X38 DQ6 je najbolje ocenjena i sampion je u OC od svih X38 ploca. I da 8800GT je PCI-E 2.0 a ako si gamer menjaces graficku naredne godine i trebace ti bolja a samim tim i PCIE 2.0 podrska zar ne? Ako nisi gamer sta ce ti jaka graficka uopste? Mani ti "stedise", ako imas kintu uzmi kvalitetno a u ovom tenutku to jeste X38. Ploca je osnova sistema i teba biti najkvalitetnija, na kraju krajeva najredje se menja. Moj glas znaci ide na X38 DQ6.

Ako hoces X38 chipset onda od ponudjenih X38-DQ6 a ako ides na P35 onda P35-DQ6. Ja je imam i odlicna je.
P965 zaobidji u sirokom luku. Ne isplati se davati pare za stariji chipset.
A sto se tice PCI-E 2.0 sve graficke ce raditi i na starom PCI-E slotu tako da se ja ne bih mnogo brinuo o tome. X38 je po meni pozeljan samo u slucaju Crossfire-a jer ce obe grafe raditi u x16 rezimu ali to me nece jos dugo vremena interesovati jer po ceni 2 graficke uvek bih se odlucio za jednu skuplju...

Poslednja izmena:
A next year, ako si gamer i zelis da igras, izlazi Alan Wake, Assassins creed itd. Igre jos bolje odradjene i sa jos zahtevnijim hardwerom i ti neces hteti full mogucnost recimo GF9 serije u PCI-E 2.0 ili ces morati da juris i plocu da prodas?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno