Šta je novo?

Koja ploca za fx 8350 do 10k

pivce

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2004
Poena
620
Izvinjavam se ako je bila slicna tema. Planiram da uzmem fx 8350 (hteo sam fx 8320 ali u par jacih radnji trenutno nema) pa me zanima koja je best buy ploca do 10k? Negde procitah da GA-990XA-UD3 zavrsava posao i da moze da se solidno klokuje sa njom.

Zanima me i koji RAM, uzeo bih verovatno 4gb sad pa jos 4 u sledecih mesec dva.

Takodje ima li neko predlog za best buy kuciste od oko 6-7k, moj tip za sad je Fractal Design Core 3000.

Hvala svima cheers

Po mom misljenju Asus M5A99X EVO R2.0 je dobar izbor dodje 11,990 dinara :) A ako ne planiras neki veliki OC mogla bi i ta Gigabytova,za RAM ti obavezno treba 8GB ako hoces da igras najnovije naslove, ako je to namena kompa, jer evo CoD Gost trazi minimum 6 GB :) A za kuciste nisam velik ekspert, ali bih rekao da je to Fractal kuciste dosta dobro i fino provetreno bice super. Sta planiras jos da dodajes grafu, napajanje i slicno :)

Po mom misljenju Asus M5A99X EVO R2.0 je dobar izbor dodje 11,990 dinara :) A ako ne planiras neki veliki OC mogla bi i ta Gigabytova,za RAM ti obavezno treba 8GB ako hoces da igras najnovije naslove, ako je to namena kompa, jer evo CoD Gost trazi minimum 6 GB :) A za kuciste nisam velik ekspert, ali bih rekao da je to Fractal kuciste dosta dobro i fino provetreno bice super. Sta planiras jos da dodajes grafu, napajanje i slicno :)

Bullshit za Ghosts i 6GB RAM
http://www.vg247.com/2013/11/04/cal...aximum-settings-users-create-mp-fov-unlocker/

Fractal Design Core 3000 je svakako dobro kuciste, ja licno sam ga dosta dugo merkao, ali u malo malo u oglasima mozes naci bolju kupovinu od njega. Baci pogled i na NZXT M59 i na CoolerMaster 690 i Scout Advance 2(valjda se tako zovu modeli).
Sto se maticne tice cinilo bi se da je ta Gigabyte jako slicna 990FXA-UD3 modelu, a ako je tako onda moze da se klokne.

Poslednja izmena:
ti si opasno izgrešio u ovom postu.

prvo ta asusova ploča ima 6+2 napajanje za razliku od ovog gigabajta koji ima 8+2. ako ne planira veliki oc kao mogla bi gigabajtova, a ako planira veliki oc da uzme ploču koja ima slabiju naponsku? jel shvataš šta si napisao. to da je potrebno 8gb rama minimum za igre je tek čudna izjava...

uzo bih i R9 270X Sapphire DualX OC 2GB dok je na akciji i Thermaltake Smart SPS-630M ili 600W Raidmax RX-600AF

Postoji i varijanta da idem na fx 6300 a da onda uzmem i ssd neki od 120gb

nikako da se odlucim :)

true :)

recimo 70k za kuciste.. HDD imam(1tb baracuda)

nisam neki gamer, mada cu svakako oprobati novije naslove tipa BF4 i slicno.. vise se bavim web developmentom i neka lagana video obrada

Ja se izvinjavam na mojoj gresci :) Hvala bogu ima iskusnih koji mogu da isprave moju gresku, jer sam bio ubedjen da ima 8+2 XD A u vezi Ghosts, naveo sam da je potrebno 8GB jer sam ja tako procitao, i da us se ljudi zalili na to, ali se ispostavilo kao ne tacno. FX-6300 se dobro pokazao na benchmark sajtovima sto se tice gaming-a, i uparen sa 270X trebalo bi da dobre performanse na 1080p. Ali posto se bavis video obradom ,verujem da ce 8350 imati vise da ponudi ? Sad zavisi sve od programa i koliko dobro skaliraju na vise jezgara ?

nisam ja tebe prozivao da si ne znam sta rekao, nemoj da se ljutis. samo sam hteo da kazem da ta 990 ud3 ploca od gigabajta nije losa, imam je ja u kombinaciji sa 6300 i skroz je dobra. sigurno nije losija od tog asusa ne znam koliko, a preporucuju je ljudi svud redom....

ud3 mozda ima 8+2 naponsku ali analognu asus ima 6+2 ali digitalnu, tako da je asus u maloj prednisti ali ni jedna ni druga nisu za neki veliki OC

To ne moze niko da ti kaze. Previse je faktora

Od ta dva - Alpenfohn.
Moja preporuka je isto za 99X evo. Generalno je kvalitetnija ploca od 990x-ud3, bez obzira sto ima naponsku 6+2. Ja sam 8320 FX gurao na 4.4-4.5GHz uz Noctua D14 hladjenje.

Ja bih uzeo ovu http://www.itsvet.com/proizvod/gigabyte-ga-990xa-ud3-(rev.-3.0)/comp_comp_mboard/16/2497. FX8320 radio rock stable na 4.5 ghz. Sada imam Asusa iz "moja masina" i ama nikakve razlike nisam osetio. Cak mi je hladniji proc bio na Gigabyte-u + ima sjajnu opciju da snimis bios setings na flesku i pri promeni biosa samo overis fajl sa fleske. Ovo mi mnogo nedostaje na Asusu i svaki put kada flesujem novi bios, sledi patnja sa podesavanjima u crevca

CPU: AM3+ AMD FX-8350, 4.0GHz BOX Black Edition 18,399.00

CPU Hladnjak: Cooler Master Hyper 212 EVO 3,499.00

MB: Asus M5A99X EVO R2.0 11,990.00

Memorija: DDR3 2x4GB 1600MHz Kingston HyperX CL9 8,950.00

DVD: ASUS DRW-24F1S 1,799.00

GPU: AMD Radeon R9 270X Sapphire DualX OC 2GB 16,999.00

Kućište: Cooler Master Elite 372 3,699.00

Napajanje: 630W Thermaltake Smart SPS-630M Modularno 6,499.00

Ukupno: 71,834.00

Uzimaj to odma. Ako ti netreba dvd tacno 70k, fx6300 nema vise u ponudi, a i za sapirku je pitanje. Kuciste po meni sasvim dovoljno je i ovo. Ako bas imas para idi na nesto bolje za 6-7k moze se uzme dosta dobro, ali po meni i ove ce biti sasvim ok.

ja opet kažem gigabyte ud3 ploča ima bolju naponsku a jeftinija je 2000 dinara. svi ste zapeli za tu asus ploču kao da je zlatna.

Jeste isplativija za kes, po meni ako moze da priusti bilo koju od pomenutih, nek se vodi prema ili naklonosti ka nekom proizvodjacu ili izgledu same ploce, a ako pak kes igra bitnu ulogu svakako nek ide na najisplativiju opciju.

Ja bih licno pre isao na 970FXA-UD3 ili A5M99X EVO R2.0 iz svojih nekih razloga, nego na 970XA-UD3, a on ce svakako vec sam odluciti.

Poslednja izmena:
Kao prvo, nema potrebe kupovati 8350. Uzmeš lepo 8320 za manje para.
Baš sam pre koji dan sklopio ortaku konfiguraciju sa 8320, GA-990XA-UD3, R9 270X Dual-X, Raidmax RX-600AF i 8gb kingston rama i Raijintek Aidos.
Ram je pravio ultra probleme, ne znam da li je do neslaganja sa pločom ili je ram faličan. Procesoru dignut množioc lepo na 20x, radi na 4GHz bez podizanja napona.
Jedino što mi se ne sviđa kod GA-990XA-UD3 je da mu se NB greje ko lud. Znači ne možeš ostaviti prst ni sekundu. Al ploča ima 3 godine garancije tako da....

Poslednja izmena:
Ja uvek pričam da su matična i napajenje dva najbitnija dela računara.

To i ja pricam, i zamalo da i to napisem u postu, al' reko' da ne shirim pricu. Jednostavno, stabilnost je bitnija od par frejmova vise, tako da je u startu bolje malo ustedeti na grafickoj u korist ploce i napajanja, jer se graficke svaki cas poboljsavaju, a i najbrze im pada cena. Cak mi se cini i da ih forumasi najcesce upgrade-uju.

da ne treba štedeti na ploči i napajanju to je sigurno. ali kad treba da se uklopiš u neki budžet onda gledaš da uzmeš best bang for the buck. uvek postoji ta zlatna sredina gde sve što je malo jeftinije mnogo je lošije, a sve što je malo bolje mnogo je skuplje :D te proizvode ja gađam kad kupujem...

Jeste zlatna sredina bitna , ali ubuduce bezim od MSI bezim k'o djavo od krsta, sto se tice maticnih ploca i ploca uopste do 90 evra. Ja uzeo plojku od 90 evra ovu iz moja masina, ne smem da idem preko 3,5 GHz 24/7, jer se odmah restartuje, morao da stavim mali ventilator od 40mm na NB da bih imao RAM na 1600 MHz i slicno. Jos ima 4 pin za napajanje procesora :( Ali necu da pravim greske ubuduce, sledeca plojka je ASUS Extreme VI Hero :D Ja i dalje smatram da moras imati masivnije hladjenje na naponskoj sto se tice AMD procesora tipa FX 8350 i ako planiras OC, te iz tih razloga mi je ASUS delovao privlacnije.

Nazad
Vrh Dno