Šta je novo?

Koja ploca sa Socket 478

• Začetnik teme Začetnik teme Sicky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sicky

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2007
Poena
319
Potrebna mi je nova ploca sa vacim mogucnostima od ove moje kao recimo (USB2.0, dual chanel za memoriju eventualno za ddr2 ako je moguce) da ima AGP slot. Ustvari pogledajte pod moja masina znaci ostaje sve sem poloce i kad uzmem plocu dodajem 1Gb rama za pocetak.

Svi predlozi i objasnjenja su dobrodosli.

Hvala unapred. Pozdrav

Poslednja izmena:
Pa i nemaš neki preteran izbor...Asrock sa i865G čipsetom (integrisana VGA + AGP slot, USB2.0, DDR400...) ili neki Biostar sa VIA čipsetom...probaj negde da iskopaš nekog Intela ako je zaostao. Uglavnom, svodi se na to da biraš najmanje zlo 🙂

Pa i nemaš neki preteran izbor...Asrock sa i865G čipsetom (integrisana VGA + AGP slot, USB2.0, DDR400...) ili neki Biostar sa VIA čipsetom...probaj negde da iskopaš nekog Intela ako je zaostao. Uglavnom, svodi se na to da biraš najmanje zlo 🙂

To je otprilike to sto sam trazio. To mi je sada privremeno da sredim malo ovaj pc sto imam, a posle cemo ja i burazer zajedno uzeti nesto novo. Ovo nam je pc star oko 4 godine pa hocemo da ga malo sredimo da sljaka bolje dok ne dodje nesto novo. Pretpostavljam da ta integrisana graficka moze da se iskljuci i da stavim ovu sto imam???

Ovako nesto sam nasao u obliznjoj radnji jel to to?
MB P4 ASROK I865G S478.

Hvala.

Poslednja izmena:
P4 na 100Mhz, nece da radi vas na svim 865 plocama, trebalo bi al nece.

Pa kako cu onda znati dal ce raditi na ovoj ploci. Imas li ti kakvih iskustava sa P4 na 100 MHz i 865 plocama? Ima li neko drugi ovakvih iskustava da me posavetuje. Mnogo je ogranicen izbor Socket 478 ploca, ne znam sta da radim. Ovu sam nasao, a sada postoji mogucnost da mi CPU ne radi na njoj.

Razmilsi o prodaji i cpu i maticne i kupovini novog cpu i novog cpu (celeron) i ploce.

Razmilsi o prodaji i cpu i maticne i kupovini novog cpu i novog cpu (celeron) i ploce.

Ma ko ce to sada kupiti. Uostalom pokusavam da skrpim ovaj pc da radi bolje, dok burazer i ja ne sakupimo za novi koji ce biti znatno bolji i jaci od ovoga, a ovaj ce onda da ostane slobodan na kom cu ja moci da obavljam poslove koji su meni potrebni, a onaj ce da bude za igre sto je burazeru najbitnije.

Ajd da kazem da nekako mogu prodati CPU nije los cak sta vise dobar je. Ali ploca koja ima USB 1.1 dimm slotove koji ne podrzavaju ram na 400 MHz. Mislim koliko ja para mogu i da dobijem za to.

Mislim da bacas pare sa upgradeom samo ploce

Svestan sam toga. Ali planiram plocu sa dual memorijom na 400MHz i da ubacim 1Gb za pocetak, a i kazem planiram uzeti kasnije mnogo bolji pc mislim bice to ove godine i tada cu traziti vase savete pa cemo onda ako budete hteli da mi pomognete kao sada sastaviti nesto super.

Trenutno mi ovo predstavlja problem.Jel ovo provereno tacno? Jer je ovo jedino sto sam za sada uspeo naci:MB P4 ASROK I865G S478.
Ima li jos kakva dobra ploca sa ovim sto je meni potrebno?

Hajde da pokusamo ovako: Sta mi ti predlazes za novu plocu i procesor i za koliko para to moze da se pronadje i gde?

Poslednja izmena:
Ovo je jedan od procesora iz one tabele:478 Pentium 4 n/a 2.00 GHz 400MHz 512KB Northwood All ,
a ovo je moj(slika ispod), meni izgledaju isto. Pozdrav i hvala.

onda je pravo vreme za socket 775 ili am2.

Ali onda moram da uzmem i drugi procesor. Moram reci da sada razmisljam i o tome, recimo da uzmem 775. Dajte konkretan predlog za plocu i odgovarajuci CPU.
Ne bi bilo lose i cene otprilike.
Sta mislite o ovom procesoru:Intel Pentium D 805 Smithfield 2.66GHz 2 x 1MB L2 Cache LGA 775 Dual Core,EM64T Processor
Pozdrav.

Prilozi

• cpu.webp
    cpu.webp
    32.3 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
i drugi procesor i drugu memoriju i drugu graficku

i drugi procesor i drugu memoriju i drugu graficku

Ma fora je u tome sto ja to ne mogu sve odjednom da kupim, stoga polako ljudi. Dajte neki konkretan predlog za recimo 775 plocu i odgovarajuci procesor za nju. A vec sam gore pisao da je ova akcija da malo izvucem ovaj stari pc dok ne budem kupovao novi, ali eto ubedice te me da ovaj odmah upgrade-ujem u nesto bolje nogo sto sam planirao. Moracu da vucem sredstva sa svih strana.

pa ako kupis plocu i procesor stojace ti tako spakovani u kutiji dok ne kupis memoriju i graficku i gubice na vrednosti.

ne mozes zato sto ta memorija i ta graficka nemogu da se "ubodu" u tu plocu

Ima, cak podrzava i C2D:
http://www.itsvet.com/proizvod/asrock-775dual-vsta/comp_comp_mboard/149/558
ali moraces da se pomucis da je nadjes, ovde ne vidim da se prodaje vise, ima je par usera ovde, bila je oko 60 evra nova.
Evo ti spisak svih 775 ploca sto mogu da se kupe kod nas, pa kopaj, mozda nadjes jos neku:
http://www.itsvet.com/proizvodi/kriterijum/comp_comp_mboard/criteria/95

Hvala na linkovima. Sad jos da ja olucim sta cu uraditi i da to kupim.

Pozdrav svima i hvala na savetima i pomoci.

Možeš da nađeš ploču sa novijim socketom (775 ili AM2) koja podržava ddr i agp ali kakav je onda to upgrade? Možda ti stvarno nije loša ideja da sada kupiš samo neku s478 ploču (koju ćeš kasnije lakše prodati zajedno sa tim procesorom i izgubiti max. 20€) a kasnije kad nakupiš dovoljno love uradiš ljudski upgrade.

Možeš da nađeš ploču sa novijim socketom (775 ili AM2) koja podržava ddr i agp ali kakav je onda to upgrade? Možda ti stvarno nije loša ideja da sada kupiš samo neku s478 ploču (koju ćeš kasnije lakše prodati zajedno sa tim procesorom i izgubiti max. 20€) a kasnije kad nakupiš dovoljno love uradiš ljudski upgrade.

E ovako nesto sam cekao. To je ustvari i bio plan na pocetku, malo po malo ste me skrenuli sa mog plana, ali ipak mislim da se vracam prvobitnom planu. Sada uzmem neku plocu i 1Gb odgovarajuceg rama i skupljam kes usput planiram sta ce biti kasnije kupljeno skupim dovoljno prodam ovo i uradim ljudski upgrade.

Hvala.

Nazad
Vrh Dno