Šta je novo?

koja ploča je bolja?

zemunac2

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2008
Poena
301
Dvoumim se koju od navedenih ploča da uzmem.

Biostar TP35D2-A7 ili GigaByte GA-EP35-DS3L

Obe ploče su identične po ceni (~6.800 din), pa me interesuje koja ploča je pouzdanija i bolja za overklokovanje. U obe varijante ide procesor E5200. Budžet mi je ograničen pa mora taj procesor, mada znam da ima i boljih. 🙂

Takođe me interesuje ima li neke velike razlike u kvalitetu na pločama istih proizvođača samo sa P43 čipom ili da ostanem na P35 varijanti.

Vrh ponude a ima 3-stepeno filtriranje napona??? Ovaj GB ima 6-stepeno. Nije zato sto imam DS3, razmatrao sam i biostar, ali u slucaju poredjenja ova 2 modela definitivno GB.

Hvala momci, uzeću Biostar, vidim da ima najviše preporuka.

Samo još jedno pitanje, hoće li hypertx2 kuler odraditi posao ili da uzimam skuplji kuler? Procesor je E5200.

Poslednja izmena:
Za 5200 u sustini nije bitno koju ces plocu uzeti jer ce obe izi na 450+ MHz, ali ako sutra pozelis nekog quada i malo da ga overklokujes moglo bi biti problema zbog one trofazne regulacije napona procesora.

Hvala momci, uzeću Biostar, vidim da ima najviše preporuka.

Samo još jedno pitanje, hoće li hypertx2 kuler odraditi posao ili da uzimam skuplji kuler? Procesor je E5200.

Sasvim OK cooler za taj procesor, osim ako nemas namjeru ganjati 4GHz 😛

Za 5200 u sustini nije bitno koju ces plocu uzeti jer ce obe izi na 450+ MHz, ali ako sutra pozelis nekog quada i malo da ga overklokujes moglo bi biti problema zbog one trofazne regulacije napona procesora.

Radi Q6600 u Biostaru odavno i od prvog dana je OC i nista mu ne fali.

Sad pogledah i ja, bejah u pravu..
Da informacija bude potpuna, GA-P35-S3G ima 3-phase i ona predstavlja dno P35 ponude Gigabyte.

Stvarno ne znam za koju bih se odlucio izmedju one dve iz prvog posta. Nije greska ma koja da se uzme.

Poslednja izmena:
ja imam tu biostar koju planiras da uzmes ako vec nisi, upravo mi je riknula, tj izgleda da sata kontroler nesto brljavi, hard mi ne prepoznaje ili ga prepozna kao neformatiran. evo 11 meseci je stara (jos 15 dana ostalo do isteka garancije 🙂 nosim je na reklamaciju, inace svi hvale tu plocu, dobra je i za klokovanje,ali izgleda bas nisam imao srecu sa primerkom.

Nazad
Vrh Dno