Šta je novo?

Koja pasta za Radeon 6850

• Začetnik teme Začetnik teme Goor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goor

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2008
Poena
320
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ljudi sve najbolje želim, elem imam mali problem tj nije baš problem ali s obzirom da mi sasvim solidno trenira živce može se i tako nazvati.
Posle možda pola godine odlučim ja da malo otvorim i očistim kućište od raznih baba-žaba i sve to protekne kao i uvek ok, ali....
U samu grafičku kartu sasvim fino se uvuklo one fine (atomske) prašine pa rekoh da ja nju rastavim i lepo očistim, tako i bilo.
Ali kada sam je rastavio vidim da je fabrička termalna pasta (žvaka) sasvim sasušena pa odlučim da je zamenim novom. Ali kako sam imao samo neku Xilence stavim nju, računam da je to više manje ista stvar kao i fabrička ali ispade da i nije baš isto. Temperature su sada više za nekih 10-ak stepeni a i sam stepen buke je mnogo veći nego što je bio, naravno pokušavao sam smanjiti broj obrtaja ali onda je hlađenje prilično slabo. Pa sad me interesuje koja termalna pasta da se stavi po vašem mišljenju ?
U pitanju je Gigabyte Radeon 6850 Wind Force...

Prilozi

• 90724-gigabyte-radeon-hd-6850-6870.webp
    90724-gigabyte-radeon-hd-6850-6870.webp
    96.3 KB · Pregleda: 238
Noctua se meni dobro pokazala jer ne nagriza, nije provodljiva (nema srebra u njoj), rezultati su odlicni i dostupljiva je.

MX4 je jos bolja. Ja je koristim za grafike i procesore

Hvala na predlozima, sutra ću nadam se pronaći neku od navedenih.

Proveri da li si uopste lepo namestio kuler od grafike. Mozda nije lepo nalegla, pa su ti zato temperature vece ili nisi dovoljno zategao. Pasta nema toliki uticaj da imas sad 10+ c.

Prosto neverovatno, danas su temperature normalne kao i buka. A ništa dirao nisam, samo da ostane na tome i odlično. Moguće da je možda malo draiver (eventualno BIOS) od GPU-a podivljao !?

Kad sam rekao normalne mislio sam na stanje kao i pre što je bilo, dakle oko 40C na idle a u full opterećenju oko 70C.
Igleda da se pasta stvarno "razradila" 🙂

Smanjio se i nivo buke?

Kao i pre što je bilo, na 30% obrtaja je kartica gotovo nečujna. S obzirom da se nije ništa dešavalo vanredno do sad sa kartom rekao bih da je draiver bio malo podivljao.

Nazad
Vrh Dno