Šta je novo?

Koja Panasonic plazma/lcd

nikolaf7

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Lc cc 120
Matična ploča
Gigabyte B550m ds3h
RAM
2x8gb ddr4
GPU
GB Aorus 1080ti
Storage
WD i Samsung SSD, Toshiba HDD
Kućište
Bitfenix Shinobi
Miš & tastatura
G502 hero
Mobilni telefon
Samsung A34
Naime, treba da dobijem bas dobru ponudu za Panasonic tv(samo Panasonic), verovatno vecina modela dostupnih ovde ali koliki popust tacno cu znati posle 1.jula(a i zavisi od modela), taman da se pripremim🙂

Treba da uzmem 2 tv, ne kupujem ih ja, i ako ne postignem dobru cenu izduvacu ga za drugi(moj):d Zato moram da napravim spisak bar 5-6 modela od najjeftinijeg do najskupljeg u rasponu cena u maloprodaji ajde neka bude 500-700e.

1.Prvi ide rodjaku za spavacu sobu, i mora da se kaci na zid, 40"-42", pozeljno sto tanji a sve ostale opcije potpuno nebitne(boje, rezolucija, usb itd...znaci za matorce), nece se koristiti cesto a i tada samo tv. Svejedno plazma ili lcd.

2.Drugi ako ga bude ide meni, 42"(moze i veci), ne kaci se na zid, pustace se sbb kablovska i filmovi sa kompa(koji je 4m udaljen pa nije neki problem ako mora samo preko hdmi kabla).
Naravno meni ce to biti glavni tv, i bitno je da filmovi budu vrh(ali opet ne mora fullHD), skidacu uglavnom 720p. Naginjem ka plazmi.

Thank you🙂

Poslednja izmena:
U oba slucaja ti preporucujem Panasonic TX-P42C3E HD Ready plazmu koja kod nas moze da se nadje za nekih 56.000 dinara.

U oba slucaja ti preporucujem Panasonic TX-P42C3E HD Ready plazmu koja kod nas moze da se nadje za nekih 56.000 dinara.

Zasto sada 1024*768 kada ima 1920*1080 materijala dosta i cene nisu lose za " full hd " ? Mislim da ne treba da uzima nista ispod " HD " rezolucije ? Po meni, za prijatelja moze ovo ali za sebe " Full HD " je must have

Bio sam u Tehnomaniji nesto prije neki dan, i vidim imaju upaljene 42G20, 42S20 i 42 C3E ili CX3(ne sjecam se sad tacno).....uglavnom refleksija(lampi sa plafona)je bila toliko izrazenija na poslednjem da sam bio sokiran:zgran: Pa to se ne moze gledati preko dana imam dosta svetlosti u sobi. A ova prva 2 ok - ko lcd-ovi okolo.

Moram to jos da proverim ovih dana kad stignem

Ima ova 4 na lageru:

Viera TX-P42UX30E
Viera TX-P42U3E
Viera TX-P42C3E
Viera TX-P42CX3E

Razlika u ceni je mala, tako da bi uzeo najbolji...ima li neke bitne razlike medju njima, u prikazu, refleksiji itd?

Ima ova 4 na lageru:

Viera TX-P42UX30E
Viera TX-P42U3E
Viera TX-P42C3E
Viera TX-P42CX3E

Razlika u ceni je mala, tako da bi uzeo najbolji...ima li neke bitne razlike medju njima, u prikazu, refleksiji itd?

Kazu da C modeli su referentni i da poseduju Film Cadence detection i correction, a da modeli na gore U i S serije nemaju hardverski Film Cadence
img_compare_cadence_good2.jpg

Ni U ni C ni S serija nemaju anti-reflektivni premaz, doduse da ne gresim dusu nisam se baktao zbog obaveza sa serijama 3 kod Panasonica.
Video sam da TX-P42UX30E dobija 5 godina garancije i da je oko 61-62K dinara sto je prilicno dobra cena, ali pitanje je kakva je reprezentacija analogne slike kao i materijala koji nisu u nativnoj rezoluciji.
U sustini progresivni materijali ne bi trebali da pate toliko pr sklapanju i skaliranju slike dok bi svi interlesni materijali bili prilicno ocajni. 1080i , 576i itd.

Pa ja citao na HD televizija forumu da je generalno mnogo bolja analogna slika na svim ovim plazmama nego na LCD. S30 nema na lageru, a G30 nisam ni pitao jer je dosta skuplji. I naravno tek od S30 ide usb:wall:

Bio danas u tehnomaniji u savskoj i imali su upaljene U30E(kako vidim isto sto i UX samo bez surrounda?) i G30, slika ko slika dobra ali i mnogo manja razlika nego onda sto sam video na G30(ili bese G20) vs C3E. I refleksija je bila mnoogo manja nego na C3E, s tim sto je bilo slabije svetlo u radnji pa je na zalost mozda do toga.

Kako god da obrnem, izgleda da mi je UX30 najbolja kupovina

Jedno pitanje - uzeo sam danas tx-p42cx3e i prikljucio ga i na zalost ne radi kako valja :-/

Imam obicnu SBB kablovsku (ne D3), slika je preko nje ok ali od zvuka ne cujem nista, samo dosta glasno krcanje i to na svim kanalima.
S druge strane, imam i telekomov IPTV, tu je zvuk ok, ali slika je previse zelena, opet na svim kanalima, kao da je citav spektar boja pomeren u zeleno za nekih 20ak %.

Jel se susretao mozda neko sa ovakvim problemima, i ima li kakav savet?

Pal secam,ili samo dekodiranje zvuka je pogresno! U manual setup promeni audio podesavanje i bice OK!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno