Šta je novo?

Koja od ove 4 web kamerice?????

Pa valjda taj Prestigio koshta oko 20e, nije ga bacio :d

E Bokaco, garanciju cu dobiti od ovih za dan-dva, i to je garancija za Eye+Move kontroler koji je kod mene, tako da je svejedno gde stoji, u sluchaju da se nesto desi morace neko nekoga da iscima za papir :) Meni nije problem da ti je poshaljem poshtom ako bash obozavash garancije :d

Poslednja izmena:
U ***, odgovorili smo u istom minutum, ja evo vratio se na posao :)
Procitaj prethodni post :d

Ma moze i postom a nije bitno, sacuvaj ti garanciju, pa ako nedaj boze nesto bude, tebe cu kontaktirati, nema potrebe za cimanjem...

Poslednja izmena:
Ljudi evo mene opet sa pitanjem :wall:

U ovom programu mi pokazuje oko 7-9 fps?! I secka onako, primetno. Gde da odem da povećam fps i može li to uopšte da se odradi ili je jednostavno kamera takva???

Preciznije 25e ovde u NS-u :mad:

Pa od tolikih hvalospeva ovde sam pomislio da malo bolje odrađuje taj deo posla. Al dobro, ako je tako onda je to to, ja sam mislio da ja nisam podesio kako valja.

"7-9fps..." ... "kamera je takva" ...
A kako to onda kod gomile ljudi nije 7-9fps?
ste pomislili da je do softvera koji koristite?

pwc2 svakako nije FULL HD kamera :d, ali joj framerate uopste nije tako ocajan.

...ili sam ja, kao i jos petoro ljudi koje znam, "uboli dobru seriju" :d

Ladno se sad josh pricha o "ubadanju dobre serije" :d

Opet upucujem na post #53 gde sam objasnio zashto te kamere imaju losh framerate, ali ochigledno je da objashnjenje nije dovoljno. Ako u sobi imash mnogo svetla, ona ce sigurno imati bolje framerate, ali po standardnom kucnom osvetljenju, a pogotovo uveche, sve kamere ce imati losh framerate, osim Playstation Eye koja ochigledno ima veci senzor, a nije ni chudo jer to je Sony, a ono je sklepao kinez u garazi, ovaj drugi nema shta da se izblamira, od njega niko nishta ne ocekuje :)

Ladno se sad josh pricha o "ubadanju dobre serije" :d

Opet upucujem na post #53 gde sam objasnio zashto te kamere imaju losh framerate, ali ochigledno je da objashnjenje nije dovoljno. Ako u sobi imash mnogo svetla, ona ce sigurno imati bolje framerate, ali po standardnom kucnom osvetljenju, a pogotovo uveche, sve kamere ce imati losh framerate, osim Playstation Eye koja ochigledno ima veci senzor, a nije ni chudo jer to je Sony, a ono je sklepao kinez u garazi, ovaj drugi nema shta da se izblamira, od njega niko nishta ne ocekuje :)

Evo nasao sam manu i eye-u

Prevelik sum, stvarno, u odnosu na prestigio
I plus u uslovima loseg osvetljenja slika ima talase koji se krecu vertikalno, kao kad se gledaju stari crt monitori preko kamere ili na tvu...
Znaci ima losiji kvalittet slike od prestigia podosta, ali zato mikrofon i framerate, uf, znaci tu razbijaaaaaaaa.

E sad bi trebao da pishem objashnjenje na 5 strana kako uopshte senzor pravi sliku i shta znachi doba slika, evo pokushacu shto krace :)

Postoji nekoliko parametara slike koji zavise jedni od drugih i kod uredjaja sa ovako malim senzorima koji se koriste u mnogo loshim svetlosnim uslovima (za kamere) je potrebno naci neku sredinu i balans. Playstation Eye iz odredjenih razloga ima visok framerate, a shto je vishi framerate, shuma ce kod takvih senzora neminovno biti. Druga stvar, video sa PSEye ima mnogo vishe detalja od bilo koje druge kamere, a opet, shto vishe detalja, shuma ce biti vishe jer nije upotrebljeno mrljanje i brljanje po slici koje ce sakriti taj shum. Zato PSEye ima kristalno jasnu sliku za jednu Web kameru i tu rezoluciju, sa konstantnih 30fps i vrhunskim zvukom kao da koristish mikrofon vrednosti par PSEye kamera. Nije moguce za tu klasu kamere i cenu napraviti da svaka stavka bude vrhunska, negde se moralo ushtinuti a to je neshto vishi shum nego kod drugih kamera koje se na svaki nachin trude da ga sakriju i tako naprave i loshiju sliku i mnogo loshiji framerate, ako na to sve dodamo zvuk, nema uopshte nikakve priche koja kamera je tu najbolja...

Evo nasao sam manu i eye-u

Prevelik sum, stvarno, u odnosu na prestigio
I plus u uslovima loseg osvetljenja slika ima talase koji se krecu vertikalno, kao kad se gledaju stari crt monitori preko kamere ili na tvu...
Znaci ima losiji kvalittet slike od prestigia podosta, ali zato mikrofon i framerate, uf, znaci tu razbijaaaaaaaa.

Nešto si ti tu zaye8o. Ja nemam tih gluposti na pseye

Nešto si ti tu zaye8o. Ja nemam tih gluposti na pseye

Nisam nista *****ao, tako je prosto... Isto kao kad se smanji vrednost za expoziciju na prestigiju.... al posto sam zadovoljan sa ovom kamericom, iskljucujem se vise, ne mogu da se nerviram, kamerica koja je super vervatno nije ispod 100e.. tako da....

Pa daj neki snimak da vidim to

Aman,sta ste se uhvatili za low light uslove? Jel planirate neki amateur home pRon? :d:p

..a nije ni chudo jer to je Sony, a ono je sklepao kinez u garazi, ovaj drugi nema shta da se izblamira, od njega niko nishta ne ocekuje :)

Ma da, a Sony sastavljaju iskljucivo postdoktoranti sa Instituta za elektroniku Tokijskog univerziteta...:D

Igrom slucaja sam dosao do PS Eye kamerice, i mogu reci da je daleko bolja od Prestigia...Debut softver sad prijavljuje regularnih 30fps-a, i video zaista ima toliko bolji fps nego sa Prestigiom. Ima shuma maaalko vise, ali svejedno. I naravno, zvuk bolji prilicno.
Jedino sto je ruzna:D

OK...Slazem se...Ako se nadje za 25e (ko prodaje iz Move starter pack-a )Definitivno best buy!

Ljudi,slucajno sam provalio,pa rekoh da spomenem,ako se neko ima isti problem da ne panichi :) :

Kada je ukljucen "Morphological filtering" u AA podesavanjima u ATI 10.10c hotfix drajveru prikaz PWC2 u WIN7 x64 je skroz ZELENE boje :zgran: Iskljucivanjem ove opcije se sve vraca u normalu.
Na prvu sam pomislio crkla kamerica posle 10 dana,ali sam se brzo setio da sam juce ubacio ove nove drajvere,isprobavao ovu opciju i da je veca verovatnoca da je tu neki problem :D

Da ne otvaram novu temu , vec da se prikljucim :).

Da li uzeti novu PS Eye koja je oko 25-30 eura ili polovnu Microsoft LifeCam HD-5000 koju mogu da nabavim za oko 25 eura (kao refurbished je ali nabavljao sam dosta stvari vec od covjeka i stvarno je ocuvano / kao novo) ???

Licno tipujem na HD-5000 zbog HD videa ali ajde neka neko kompententniji odgovori :)

Nazad
Vrh Dno