Šta je novo?

Koja od ove 4 web kamerice?????

Jeдно питање само: Зашто се слика затамњује када се удаљим од камерице? У соби има светла.

Zato sto kamera nema autofokus (jedina veća mana) pa moras rucno da fokusiras svaku tacku odnosno udaljenost od nje :wave:

Srga: tebe bas maler tera; evo moja vec skoro pola godine sljaka besprekorno!!

Kamerica tj drajveri imaju automatsko podesavanje ekspozicije i oni menjaju intenzitet osvetljenja ... Cackajuci po siromasnim opcijama za podesavanje iskljucio sam automatsku ekspoziciju i defaultnu vrednost pomerio za jedan podeljak unatrag i naprasno dobio 30 fps .. ali je problem sto uopste ne pamti nova podesavanja.
Inace kamerica ima extra sliku i ljudi sa kojima pricas to mogu da potvrde. M
Jel ov uspelo jos kod nekog. Kod mene nema promena (FPS=9)

Nesto ti nije u redu sa kamerom ili ti je sijalica u sobi jako slaba. Kod mene sa 2 sijaleice od 40w ima oko 9fps, upalim jos 2 skace na 18+ a sa jos 3 dodatne (luster) ide preko 2x fps!!

To je. Mada je slika jasna i u polu mraku, jedino FPS pada.

Evo da javim, tacno je! Smanjenjem expozijice i u mraku se dobija 30 frejmova, uz prihvatljiv kvalitet slike!!!!!!!! Znaci neverovatno. Samo postoji mali problemcic! A on se ogleda u tome sto na win7 64x ja ne mogu da u control panelu nadjem toolbox gde bih mogao da je podesim i da se tako zapamte podesavanja za sve programe koji koriste kamericu. Ovaj debut capture resetuje podesavanja cim se izadje iz opcija, a onaj default program iako pamti podesavanja je isuvise tuzan za bilo kakvo koriscenje. Da li pisati prestidjiu da sredi ovaj problem, ima li svrhe?? Ili neko od vas ima neki pametan predlog???

[YOUTUBE]4kplNBrvll8[/YOUTUBE]

Zakasneli Odgovor liku sa prethodne strane :
Embed Radi. ko ne zna kako, na 'citiraj' pa vidi kako je formatirana poruka.

Sto se mene tice , glas za canyon CNR-613

Poslednja izmena:
Ja sam je uzeo pre neki dan, i radi ok bez drajvera, win7 64bit. Samo ubo u usb, win instalirao neke svoje drajvere i to je bilo sve.

I ajd' sad ? Kod jednog radi kod jedog zeza :S: Za te pare izgleda mora da se ide na rizik :d

Ili neka druga kamerica???

Logitech sličnog kvaliteta i 2-3 puta skuplja sa svim mogućim drajverima :D

Juce sam uzeo pwc2, i za moje standarde ovo je extra kamera za 2k dinara. Bez drivera radi i na win 7 i Xp, oba 32bit. Posle neke "genijalne" koje sam imao ovo dodje kao HD :D.

Narucio sam je u Emmi,stize u utorak ,ne moze pre :S: pa javljam utiske .

Gde vidite koliki je FPS?
Ako koristite debut capture program, tu mora da je neki bug, jer uvek pise 9 fps, ali kada se snimi video, on je 30fps!

Gde vidite koliki je FPS?
Ako koristite debut capture program, tu mora da je neki bug, jer uvek pise 9 fps, ali kada se snimi video, on je 30fps!

Pa pise da ima 30 ali ima 9 ustvari. Problem je do drajvera, tj do default expozicije koja je na previsokoj vrednosti, tako da nebitno kakvo da je osvetljenje 30fps je tesko izvuci. Spustanjem vrednosti za ekspoziciju, sve se sredjuje, ali se podesavanja ne pamte, znaci resetuju se cim se izadje iz njih. A nazalost nema toolbox u control panelu gde bi se setovala default podesavanja.

Stigla mi je danas PWC2 ,stvarno radi plug & play u Win 7 x64 bez problema :) nije bas kao PS3 Eye,ali za te pare i vise nego odlicna,podnosljiv ghosting...

Bokaco,verujem da ce i tvoja PWC2 posle format C: raditi OK,ali ovoga puta samo bocni kamericu,ne instaliraj nikakve drajvere ;)

Sve te kamere imaju losh framerate bash zbog ekspozicije. 9fps je 3x vishe svetla u odnosu na 30, i kada bi imale 30 u kucnim uslovima shuma bi bilo previshe, i zato se koriste takvim trikovima. PS3 eye je jedna od najboljih ako ne i najbolja "web kamera" koja stvarno ima visok fps i u najgorim uslovima sa malo shuma, a o zvuku da ne pricham.

Ako neko bude hteo, imacu jednu novu vishka ovih dana, dosta povoljnije nego shto koshta (~5000 din) :d

Poslednja izmena:
Ljudi meni stigla juče PWC2 ali nema zvuka, tj. ne znam da ga namestim, a instalirao sam drajver!? :wall:
Imam XP.

Slika je super sa kamere! ;)

Jel može ukratko pomoć gde, šta i kako?

:wave:

Pa sa cime se snimao?
Probaj ovaj besplatni Debut video capture, imas na Options da odaberes audio izvor ( Venus), sigurno je isto i kod dugih programa, znaci audio > Venus!

Hahaha, evo upravo sam uzeo kamericu, a onu ako neko ne uzme ide kevi, tj smara me vec mesec dana kako oce kamerici i ona, nego mislim da nije zravo da toliko skajpuje obzirom na godine :d

Ma kamera je odlicna ko sto rekoh, na xp i 32bitnim sistemima sve radi kako treba, ali ja se iznervirao i uze ps eye! :)

Ozbizorm da cu od keve da uzmem 15e, ispala me je 15e vise, hehehe.. .Salim se :)
ovaj, ako neko hoce pwc2, kao sto ste videli, znate gde je :)

Nazad
Vrh Dno