Šta je novo?

Koja od ove 4 web kamerice?????

Prestigio PWC2 BEZ RAZMISLJANJA!!!

@Ben Dover
Koliko sam video na testu na it svetu a i snimak na tubu, ovo je moja buduca kamerica.

Mada, moze li se ovaj ps eye naci u srbiji za neku pristojnu lovu posto je on koliko vidim ultimativno resenje?

Moze li mi neko od vas dvojice reci kako da snimim video sa ove kamerice? Onaj program sto dolazi uz njega baguje kada se radi capture, kaze samo capture error! Ima li neki drugi program koji se moze koristiti uz ovu kamericu za snimanje?

Јел може неко да каже зашто не Canyon CNR-WCAM820 уместо поменутог Престиђија?

I zato sto sam prestidjija uzeo u prodavnici gde mi odgovara, a ovaj canjon nema nigde!

Poslednja izmena:
Pa onda je to dobar razlog, tako da bih se ja zeznuo da sam uzeo kanjona. Inace imam win7 64bit, i ovaj prestidjio sam samo utakao i sljaka :)

Pa kad dodjes u bg, moze sokic :)

Uh, znam, tri put meri jednom seci, tj tri puta proveri da si izbrisao video sa harda :d

Ни за кењон :))) не требају драјвери, тако да то није довољно.
Ако би могао неко из прве руке да прокоментарише квалитет видеа или самог кућишта камерице, то би било супер.

Бокачо, јел ваља тај твој за те новце (колико си га уопште платио, и где?)

Poslednja izmena:
Valja, uzeo zadnji primerak kod gospode iz EMMIja, inace, koliko znam za kvalitet slike ove kamerice su identicne, negde sam procitao da imaju identicnu optiku, pa im je zato i cena identicna. Takodje, realno gledano ova prestigio izgleda profi u odnosu na canjon. A kvalitet slike, pa sta da kazem odlican za ovu cenu, ja zadovoljan skroz!

Evo sad samo da skrenem paznju posle malo testiranja. Mislim da ono ipak nije 30fps, oseca se lag, i blaga desinhronizacija audia i videa. Al dobro, boze moj.

Valja, uzeo zadnji primerak kod gospode iz EMMIja, inace, koliko znam za kvalitet slike ove kamerice su identicne, negde sam procitao da imaju identicnu optiku, pa im je zato i cena identicna. Takodje, realno gledano ova prestigio izgleda profi u odnosu na canjon. A kvalitet slike, pa sta da kazem odlican za ovu cenu, ja zadovoljan skroz!

А ти си тај који ми је марнуо задњи :D.
Сад морам да чекам до петка.

Haha, jesam :)
Nego jedno pitanje za znalce, izgleda da nesto ne valja kod drajvera za ovu kameru!
Max 9 frejmova iako izaberem opciju od 30!!!! Zato postoji onaj lag i zamucenje!
Kamera je prepoznata kao venus kamera. Windows je 7ca x64.
Sta da radim?

Zamucenje je verovatno zato sto cam nema autofokus. Znaci fokusiras rucno i trudis se da snimas objekat na istoj razdaljini. A broj fps zavisi prvenstveno od jacine svetla...znaci popali sve pa vidi situaciju! Kvalitet webcamova upravo se i ogleda u snimanju u losijem osvetljenju i razoluciji!

Evo sad je probao na poslu, ima 30 frejmova u 640x480.
Kada zamracim kamericu rukom, padne fps, ali dobro, to sam i ocekivao.
Problem je sto kod mene na racunaru stoji zakucan fps na 9!!!!!
Nesto ovde gadno zeza na win7, probao sam i na mom desktopu i na laptopu.

Stos je sto na win7 ima problem sa instalacijo drajvera koji nisu digitalno potpisani, tj digitaly signed, mislim da je problem u tome, umesto prestigio imagine device, on istalira venus kamera. Mislim, propast, kako da resim ovaj problem sa drajverom, tj kako da isntaliram drajver koji nije digitalno potpisan?

I zaboravih, na winxp znam kako da stavim da ignorise ne potpisane drajvere, to mi nije problem. Ali na win7 ne znam gde to da nadjem. U stvari ka idem na continue, kada me pita da li da ipak instaliram nepotpisan drajver, ali dzabe, kada to uradim na w7 nece da radi, a na xpu radi savrseno, dobijam i gomilu dodatnih opcija!

Poslednja izmena:
Eво и ја узео у Емију PWC2.
Израда камерице је заиста одлична, али видео и није бог зна шта. 2000 дин сигурно вреди, а не знам да ли нешто боље има за те новце. У сваком случају сам задовољан.

Ja sam uzeo isto Prestigio i odusevio se koliko je bila dobra kamera. Svaja iz USA sa kojom se cujemo svaki dan je odmah pitala koju smo kamericu uzeli jer je dobijala odlican zvuk i video - a moram da napomenem da sam u poslednjih par godina promenio skoro desetak web kamerica.

Nazalost vec sutradan kamerica nije davala nikakve znake zivota pa sam morao da je reklamiram, i posto je vise nije bilo na lageru nestrpljivo sam uzeo drugi model, ali bi sad opet kupio ovu ako slucajno naletim na nju.

Do sada sam bas dosta gedzeta uzimao sa Prestigio nalepnicom, ali sam skoro svaki slao nazad na reklamaciju.

Bas steta - s obzirom da su na oko uvek imali super proizvod.

Jeдно питање само: Зашто се слика затамњује када се удаљим од камерице? У соби има светла.

Kamerica tj drajveri imaju automatsko podesavanje ekspozicije i oni menjaju intenzitet osvetljenja ... Cackajuci po siromasnim opcijama za podesavanje iskljucio sam automatsku ekspoziciju i defaultnu vrednost pomerio za jedan podeljak unatrag i naprasno dobio 30 fps .. ali je problem sto uopste ne pamti nova podesavanja.
Inace kamerica ima extra sliku i ljudi sa kojima pricas to mogu da potvrde. M

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno