Šta je novo?

koja od ove 2

Crnogorac081

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
Odlucio sam da u novi kompjuter ne ubacujem ati radeon 9200 vivo 128mb 128bitna vec da uglavim neku jacu pa mi recite koju od ove 2 da trazim da mi se nabavi posto im je cijena slicna....pliz help

Dakle izbor je pao na:

HIS ATI Radeon 9600PRO, 256MB, DVI, VIVO, 128bit
Sapphire ATI Radeon 9600 XT, 256MB, VIVO, DVI

Obje su oko 160 eura e sad pretpostavljam da je ova druga 128bitna... Ali neznam jel bolja oznaka XT ili PRO e tu mi treba help...

Pa bolji je 9600xt i 128 bitni je.9600XT ima noviji chip (RV360) u odnosu na stariji pro chip( RV350).Razlikuje se po sondi za temperaturu(pro verzija ne posjeduje sondu)Posjeduje overdrive opciju i naravno razlikuje se po klokovima.

9600pro 400/300(600)
9600xt 500/300(600)

To si mogao da pitas i prodavca :d

a sta, je XT = EXTREME

Jebi ga prodavcu sam rekao da ocu 9200...ne pitajte...inace to mi je jedan drug i odma mi je rako da je 9200 "prevazidjeno ******"

Poslednja izmena:
Valjda, otkud znam, zar je uopste bitno, sta je XP?

160 evra dati za 9600 kartu pa makar bila i XT sa 3 giga memorije je mnogo. Za te pare mozes da uzmes 5900xt ili cak 9800pro (Mitnik ga daje u HH sobi za 165 evra). Jedino sto u odnosu na to sto ti planiras da uzmes nemaju VIVO. Razmisli dobro pre nego sto je kupis...

Poslednja izmena:
pa extreme je extreme a professional je prof. 🙂)))))))))))

Ja sam se bas nesto zakacio za VIVO 🙂

Poslednja izmena:
Overdrive opcije je ona ti sama podigne core do izvjesne granice koliko se preporucuje, ako je temp. veca on spusta klok/...
Pozdrav...

Pa kolik sam ja razumeo, overdrive dize clock dok temperatura ne poludi, pa onda spusta, a mozda je i tako kao sto ti kazes, mozda je to i logicnije.

Pa da li vredi to ukljuciti?

M3, da li je tebi to ukljuceno?

Ja u Asus Smart Doctor-u imam jos i Hyper Drive opciju: 3d Game mode, CPU usage mode i Temperature mode. Vredi li nesto od toga ukljuciti?

Ja to nikad ne ukljucujem,znaci kad ne igram igrice sve mije po difoltu osim CPU-a.Kad igram samo o/c karticu i ceram...znaci ne znam jesam li 2 put ukljucio tu opciju...
Ali kad se povecava temperatura GPU-a ta opcija polako spusta klok...
Pozdrav...

A recite mi jos ovo i da vas ne gnjavim vise:

VS

GF FX5600XT 256MB VIVO dvi

Posto im je cijena ista recite mi jel se sta GForce poboljsao po pitanju Tv-outa i VIVO-a i koja mi je bolja..(bolji vivo i tv-out)

fx 5600XT je djubre (obzirom koliko kosta),ako vec dajes 150+ evra nista manje od ati 9800pro ili fx5900XT ne dolazi u obzir(MSI modeli imaju VIVO !!!)

Crnogorac081 je napisao(la):

VS

Posto im je cijena ista recite mi jel se sta GForce poboljsao po pitanju Tv-outa i VIVO-a i koja mi je bolja..(bolji vivo i tv-out)

Oznaka XT kod ATI-ja oznacava "nabudzenu" verziju chipa, a kod nVidije "osakacenu". A sa tih 256MB mozes doope da obrishes (niti ih danasnje igre koriste, niti chip moze da ih iskoristi).
Inache, 9200 jeste prevazidjeno ******, ali za te pare, bolje nema 🙂

Floyd je napisao(la):
fx 5600XT je djubre (obzirom koliko kosta),ako vec dajes 150+ evra nista manje od ati 9800pro ili fx5900XT ne dolazi u obzir(MSI modeli imaju VIVO !!!)

Koji MSI modeli?

Znaci ATI definitivno???

Crnogorac081 je napisao(la):

VS

A đe nađe da upoređuješ Ati 9600 XT i nVidia GF FX5600 XT. Ako si se orijentisao prema cijeni, prevario si se. FX 5600 XT je neđe između R9200 i 9600.
Podrav i živ nam bio!

Toliko, ceo thread i toliko postova za tako prosto pitanje ne mogu da verujem. 😀

milenkoc23 je napisao(la):
Toliko, ceo thread i toliko postova za tako prosto pitanje ne mogu da verujem. 😀

Tek će da se piše... :d

Ma da uvek ima mnogo off-topic tema sve dok se ne nakupi jedno 6 strana i nekom moderatoru dojadi pa ga zakljuca.

🙂 sto cu vam ja, ja samo pitam ono sto me zanima a vi razradite pricu 🙂🙂🙂🙂

msi fx 5900XT ima VIVO i kosta oko 175 nova....po meni ili ona ili 9800pro koji nema VIVO ali je sjajna karta,a ako ti je VIVO na 1. mestu i nisi privrzen igranju nadolazecih naslova onda je 9200 VIVO sve sto ti treba

To su lazhi i klevete da sa 9200 ne mogu da se igraju nove igre :d

Tesko moze u Podgorici da se nadje 5900xt . Polovne jos redje.Imas u chip computersu 6800 ultra za nekih 650 eura.
asus 9800XT
P4 3.0 na 3.4 ghz
1giga rame

ati 9600XT je superioran izbor u odnosu na fx 5600XT ,ali je losija od fx 5900XT

Nazad
Vrh Dno