Šta je novo?

Koja NForce 4 ploča?

bojsa

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
09.12.2005
Poena
395
Moja oprema  
Monitor
LG 27UD68-P
Laptop
Lenovo Legion 5 Pro
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB
Pametni uređaji
Suunto 9 Baro Titanium, Xiaomi AirPurifier 4 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kupio sam 7600GS Golden Sample, pa mi sad treba i ploca :D

Par potreba:

1. Da ne bude mnogo skupa(70e max)
2. Polovna/Nova - nebitno
3. NF4 sa pcie
4. Da mogu da prepakujem konfu iz potpisa
5. Da mi potera Semprona u kombinaciji sa ovom memorijom bar 2400 i da mem radi na 464...

Unapred hvala :wave:

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo ovaj Epox izmedju ostalog zato sto sam sa starim bio prezadovoljan.
Nisam bas toliki pajser, ukljucio sam i drugi 4pinski prikljucak...:D
Nisam flashovao bios, ali hocu cim stignem gajbi...
Napajanje sigurno kupujem novo pa javljam sta je bilo...
I meni je na staroj ploci radila na 2400MHz, tako da ne sumnjam u plocu i proc :wave:

Zekaleon je napisao(la):
Jedina mana je sto ima 2 slota za memoriju umesto 3 kao na dfi-u...
I ta 2 treba da pogodiš koje memorije da staviš da rade a 3 gotovo da nema šanse.
Meni npr rade 2x256 Samsung,, 2x256 V-Data, 2x512 Corsair VS... Ali da ukombinujem 1x256 sa 1x512 - nema šanse. Mislim može, ali na 200Mhz uz 3-4-4-8 2T tajminge... ;)
A na DFI-u čak i da imaš 3 identična modula ne verijem da bi radlio (OC-ovano)...

bojsa je napisao(la):
U Epoxovom biosu nema delioca nego podesavanje memorije od 266 do 533 mhz-a, a napon sam stavio +1.5V na 2.3Ghz, ali se non-stop restaruje izbacuje blue screenove, popizdeo sam.
Sa 8KDA3J mi je isao i do 2.4 bez problema na 1.5V....
Tako je na svim plocama, aj da bolje formulisem pitanje: ima li nestandardnih delioca za memoriju (180, 150...), i u kom opsegu je moguce podesavati vdimm i vcore?

vcore do +0.15 sori lapsus.... :D
Kada stavim memoriju na 333 i HTT na 289 koliko je pre radilo, pokaze mi da memorija radi na 480 ??? u Thunderprobe, tada se win podigne, ali pukne ili se restartuje posle 5-10min
A kada smanjim na 300 onda nece ni na 285???
Evo kako sad radi

Prilozi

• untitled2.PNG
    untitled2.PNG
    288.1 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena:
@Vojkan
Delioci su 100,133,150,166,183,200...266 (za ove izmedju 200 i 266 nisam siguran u kom koraku idu, ali je sigurno da postoji 233...pa ako neko ima ddr500...:) )
Ove nestandardne sam dobio flash-ovanjem biosa.

Meni, doduse, na ovoj ploci vcore malo vise fluktuira nego na dfi sa istim LC-em. Oko 0.04v je fluktuacija, pa mi na +0.05v setovanju za vcore isti ide od 1.45v do 1.49v. Sa +0.025v mi tako padne previse nisko, na 1.42v, sto dovodi do reseta racunara na 2.5GHz-a. Zato moram da stavim +0.05v za vcore ako hocu na 2.5+ GHz. Mozda se jedino u tome kod mene ogleda maaalko slabija oc-abilnost od dfi-a. To sto nema setovanja napona koja vode na 1.6+v mi i nije neka mana, jer ne bih nikada drzao na tolikom naponu cpu da bih dobio jos nekih 100MHz-a na vec postignutih 2.6-2.65GHz-a.
Memorija ide do 3.2V

Jos jedna interesantna stvar , za one koje zanima optika, je da kad sam presao sa Dfi-a na ovaj Epox, skenovi narezanih DVD-ova su vrlo ocigledno drugaciji-bolji, i da nemam problema sa notornim firmware-om za DVDRW BENQ 1650 BCHC. Ovo mogu da potkrepim povelikim brojem skenova na 16x + i - Verbatimima koji dolaze iz raznih fabrika. S obzirom da sam iste te rezultate sa Epox-om primetio i sa Asus A7N8X, mogu samo da izvucem zakljucak da DFI nije bas dobro saradjivao sa ovim Benq-om.

E sad mi tek nista nije jasno :trust:
Moram da dignem temu iz mrtvih....

Stavio sam Sempron 3000+ koji je pre toga radio u nekoj ASUS-ovoj ploci na 300HTT uz povecan napon...
E sad, sta je problem, meni ni ovaj proc nece preko 2400 tj. HTT na 267 u k**ac, pop*zdecu sta sad koji djavo nije u redu, memorija probana na 300 na 333 i opet nece mogu da menjam mnozilac ali samo na manje od 9....
Podesavanja memorije epox menja kako mu se svidi pa sam pokusao da fiksiram SPD podesavanja u biosu i opet nista :wall:
Postovacu i slike iz biosa, cim budem imao vremena....
Ajde pomozite, pliiiizzz

Poslednja izmena:
Kako to mislis da epox menja podesavanja memorije kako mu se svidi? Ja nemam ama bas nikakvih problema sa memorijom. Geil moduli 2x256 DDR400 rade na oko 225MHz na 2.5-3-3-6 bez problema na 2.7v, mogu do 23xMHz.

Ploca istini za volju jeste nesto slabije raspolozena za oc od dfi infinity-a. Na njemu moj sempron radi na 2.6GHz na oko 1.55v, ali ovde nece preko 2.56GHz pocev od 1.5v pa koliko god povecavao vcore. Ipak, i ovo je sasvim dobro. Vise volim da zrtvujem 100MHz-a oc-a nego tisinu u radu.
Mozda ces morati sa ovim da se pomiris, ili da prodas tu plocu i kupis neku drugu. Ipak ja ne mislim da je ova ploca losa za oc, samo nije za cedjenje suve drenovine.

Mnozilac mozes da menjas na dole jer taj tvoj 3000+ ocigledno ima Cool'n'Quiet tehnologiju enable-ovanu. Nemoj ni da ocekujes da mozes na gore da menjas mnozilac. To je rezervisano za FX athlone.

Pa da moj 2800+ hoce i na 2,4 kao na kda3j i ja bih bio prezadovoljan, ali on nece ni na 2300 nego ga jedva izguram na 2250 :wall:
3000+ nece preko 2,4, a hteo je na ASUSu :wall:
Ja ochigledno nesto ne radim kako treba :wall:
:wall:

Evo slika sa podesavanjima u biosu, ajde ljudi uzdam se u vas da cete mi pomoci :smash:

Prilozi

• DSC01495.JPG
    DSC01495.JPG
    132.8 KB · Pregleda: 50
  • DSC01496.JPG
    DSC01496.JPG
    155.4 KB · Pregleda: 52
  • DSC01497.JPG
    DSC01497.JPG
    148.8 KB · Pregleda: 39
  • DSC01498.JPG
    DSC01498.JPG
    148.8 KB · Pregleda: 58
  • DSC01499.JPG
    DSC01499.JPG
    137 KB · Pregleda: 40
i ova

Prilozi

• DSC01500.JPG
    DSC01500.JPG
    152.2 KB · Pregleda: 51
Nece, tj. ne mogu da podesim na vise od +0.15, ne znam zasto...:trust:

A mozda te memorija zeza, sto ne probas da stavis memoriju na 133(266)MHz na ploci pa onda da dignes FSB na 300 pa da vidis da li ce da radi... Naravno uz povecan napon... Inace taj 3000+ nije bas neki za klokovanje jer je on slabija varijanta onog 3100+ sa 128Kb cache.... Mada ako je radio na 300FSB tamo valjda ce i kod tebe...

Memorija mi je dva ista kingmaxa koji su na kda3j radili bez problema na 464Mhz-a

Probao, ali nista konkretno nisam dobio samo kada stavim 2800+ memorija hoce da radi i na 470MHz tj. dobijem +3 HTT...smor....ne znam sta da radim :wall:

Da uzmes DFI kao sto smo ti pricali u startu ;)

Neki konstruktivniji predlog? ,)
Mrzi me da dajem opet plocu u oglase, da raskantavam celu masinu, jos da mi opet ne radi pa da :crash: .....

asus ili dfi

mada, moram da vidim kod mog komsije, on ima neki 754 semp 2500+ (~1400mhz !) i navukli smo ga na ~2100/~2200 mhz na nekoj GA ploci sa sarenim memorijama, sa box-om.

javljam...

Znachi sva ona podesavanja u bios-u su OK? :trust:

Znachi sva ona podesavanja u bios-u su OK? :trust:
Pa i jesu, i ja (mi) bi tako ispodešavali. Ako ti nije baš veliko cimanje, menjaj sa nekim ortakom RAM pa probaj sa drugom memorijom. Ta ploča može više samo što trenutno ne zna niko sa sigurnošću da ti kaže zašto. CPU nije faktor, što se tiče toga da probiješ tih 250Mhz za HTT...

Neki konstruktivniji predlog? ,)
Mrzi me da dajem opet plocu u oglase, da raskantavam celu masinu, jos da mi opet ne radi pa da :crash: .....
Na DFI ne moze da ne radi.
Ja sam bio ozbiljan. Mnogo je lakse da se problema otarasis nego da ga resavas. Taman ce ti to biti za nauk da ubuduce poslusas predlog oko koga se slozi bar 5 ljudi u jednom threadu :d

Aj' videcu, ne znam ni ja ....

Nazad
Vrh Dno