Šta je novo?

Koja MoBo sa NF570-Ultra do 80e?

• Začetnik teme Začetnik teme Zoza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zoza

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2006
Poena
425
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD R7 5700X & Gamdias Boreas M2 51D
Matična ploča
Gigabyte B550 Gaming X V2
RAM
Kingston Fury DDR4 3200 2 X 16GB
GPU
Gigabyte Eagle RX6600
Storage
WD Blue SN5000 M.2 1Tb + Samsung F3 2TB
Zvuk
Integrale
PSU
Cooler Master MVE Bronze 650W
Kućište
Cooler Master Elite 502
Monitor
Samsung 32"
Laptop
Lenovo B590
Tablet
Samsung
Mobilni telefon
Samsung A55
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Kao što naslov kaže, koju ploču sa ovim čipsetom biste preporučili, ali u cenovnom rangu do
nekih 80 eura?
Znam da ima Biostar TForce 570 Ultra za te pare otprilike, ima li neko iskustvo sa ovom pločom?

Poslednja izmena:
Kao što naslov kaže, koju ploču sa ovim čipsetom biste preporučili, ali u cenovnom rangu do
nekih 80 eura?
Znam da ima Biostar TForce 570 Ultra za te pare otprilike, ima li neko iskustvo sa ovom pločom?
evo ja uzeh Jetway M25GT4-SOG-LF kod nje je NF 570 SLI (iako na kutiji pise nf 550) kosta oko 80-90 evra ali ne prelazi 90 ja se ne secam koliko sam dao jer sam uzeo jos neke stvari u kompletu, imas test njen u najnovijem digitalu i izasla je kao pobednik, ja sam pre nje imao DFI Infinity NF4 Ultra i za Jetway imam samo reci hvale znaci mogu da je stavim rame uz rame sa DFI-em. Em uz sve ovo dobijas i SLI podrsku za male pare. Moje preporuka ne sto ja imam tu plocu nego sto je stvarno dobra inace bio sam razmisljao da uzmem MSI K9N Ultra-2F pa uzeh Jetway (razlika u ceni je bila nekih 2-3 evra). Pozz

Poslednja izmena:
Čitao sam test u Digitalu i ploča je izgleda stvarno OK, za te pare bolje se trenutno ne može kupiti. Ovo mi je za jednog rođaka, jedva sam ga opasuljio da ne uzima Semprona i 754...

Ajd' još ako vas ne mrzi pošaljite na PM gde ste kupili. :wave:

M25GT4-SOG.jpg

Ovo je njena specifikacija i tu pise da je NF550!!!
NVIDIA nForce 550 MCP Chipset .
Support Socket AM2 64-bit Dual core AMD Athlon 64 X2 processor.
Support HTT 1000MHz.
Embedded OC-CON Capacitors.
Dual Channel DDR2 800 Memory DIMMs Supported.
Support 4 Serial ATA2 Devices with RAID 0.1.0+1.5.
Support NV Firewall.
Gigabit LAN Supported.
Azalia 8 Channel Audio CODEC.
CPU Vcore 7-Shift.
ATX Form Factor.

To je na papiru, u praksi je drugačije. Čudno, ali je stvarno tako.

Poslednja izmena:
Ovaj mali ventilatorcic na njoj nikako mi ne uliva poverenje, podseca me na onaj sa Abit NF7

Ne znam šta je ko kupio, ali znam da ova ploca sa slike nije ona iz testa u Digital-u. Mrzi me sad da idem u wc po Digital 🙂D ), ali znam sigurno da ona sa testa nema dijagnostički displej i ima drugačije kondenzatore(valjda polimerske) na naponskoj.

da na papiru pise da je NF 550 MCP ali u praksi je NF 570 SLI, provereno i nema ona dva dodatna S-ATA konektora kod ventilatorcica i nema LED display na ploci i nema mikro prekidace za power i reset kao sto je na slici, tako da ti i dalje ovo ostaje kao najbolje resenje. Pozz

imas i LF i PB i jos neke oznake ali to su varijacije M25GT4-SOG e sad to je verovatno ono sto fali na ploci dodatna 2 sata prikljucka, mikro prekidaci i sl, meni na ploci pise da je LF pa ti vidi sad a znam da na sajtu pise da je to M25GT4-SOG uzmi primer MSI K9N Ultra-2F ja tu 2F nisam nasao na sajtu nego samo Ultra bez icega isto je i sa ovom jetway plocom

U Digitalu su se igrali, kažu da je odlična i za to.

Molim samo još za info (može PM) ko prodaje Jetway ploče?

@studiovpc
Da li si se malo igrao sa OC-om, kakvi su utisci ako jesi.
nisam se igrao jos jer jos nisam kompletirao masinu kako treba, cekam jos samo graficku (8800 GTS 320MB ali ne znam koju cu MSI ili Leadtek) pa cim stigne to malo cu da se poigram i OC-em. Pozz

a info o tome ko prodaje Jetway javite mi se na PM

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ma kako je to moguce kada je deklarisana na nf550?
I da li je neko zaista i probao SLI rezim na njoj?
skini cooler od cipseta pa ces da vidis sta pise, to sto je na kutiji nema veze s vezom (verovatno su se malo presli dok su stampali one nalepnice) i u uputstvu pise lepo da je 570 SLI. A SLI nisam probao jer nemam jos jednu identicnu karticu. Pozz

Ploca je stvarno nf570 sli tako je vidi i cpu-z. Sli nisam ni ja probao zato sto nemam sa cim, inace i za oc je dobra, athlona 3000+ sam terao na 2.4 Ghz mogao je i vise ali je bio kratko kod mene, a npr. sad ovaj x2 3800+ nece preko 2.2 Ghz, znaci klok od 200 Mhz, izgleda da je los primerak cpu-a upao.

E pa to me je otprilike interesovalo,opipljivi dokazi.Znaci vredi je preporuciti prijateljima.A i sa svim ovim ne da je konkurentna ovoj mojoj GA,nego samo tako...
Hvala.Pozz.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno