Šta je novo?

Koja mini linija?

panasonic

Bilo koju panasonikovu iz AK (22, 47, ima ih i jos) serije. Sve su FENOMENALNE:wave;

Panasonic PM25, oko 450dm.

RamOne je napisao(la):
Da,za taj novac lepa stvarcica,aliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......................ocajan CD player (vlasnik sam PM20 i na te sugestije nisam obratio paznju),ali sam prosao upravo onako kako mi je i receno.Sve ostalo-super.Moj savet-uzeti uredjaj i koristiti ga samo u garantnom roku;)

Zna li neko da li se kod nas moze naci mini linija Panasonic SA-AK66 jer modele ak44 i ak22 sam vidjao dok gore pomenuti nisam ali sva tri se nalaze u katalogu?!

RamOne je napisao(la):
Ako uspesh da nadjesh PM11 uzmi njega. Stariji je model ,al je odlican, ako ne i bolji.

mihailo je napisao(la):
Da,za taj novac lepa stvarcica,aliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......................ocajan CD player (vlasnik sam PM20 i na te sugestije nisam obratio paznju),ali sam prosao upravo onako kako mi je i receno.Sve ostalo-super.Moj savet-uzeti uredjaj i koristiti ga samo u garantnom roku;)
Uzeo sam PM25 pre nekih dva meseca i za sad sam skroz zadovoljan, kakvih problema sa cd-om ?

Celt je napisao(la):
A sta mislite o Sony MHC-RX88?

Iz koje godine?
Ja imam RX-77 vec 3 god. i za sada radi super (naravno ako ga odrzavash)....
Da mogu opet da biram uzeo bih Sony ili Panasonic (josh bolje Technics-al je malo skup) ali njihove male (micro) linije.One koshtaju kao taj RX ali sviraju 2x bolje...
Cak se ni u jacini mnogo ne razlikuju (veruj mi..)
BTW:Najbolje Sony linije su do '97 god. (i zakljucno sa njom..)
To budi SIGURAN!
Nadam se da sam ti pomogao...
POZ:)

RamOne je napisao(la):
Uzeo sam PM25 pre nekih dva meseca i za sad sam skroz zadovoljan, kakvih problema sa cd-om ?
Iz cista mira pocne da skripi, preskace, trokira.A onda krece servis, pa je navodno sve stavljeno novo (pricam za svoj slucaj), pa posle 2-3 meseca ista prica...i tako u krug.Trenutno stanje je da proizvoljno bira sta ce "sazvakati", a sta ne...

cisto da kazem da Pioneer mini linije nisu lose. Ja imam jednu iz 96/7 godine.... XR-P170C model je u pitanju....
Strava je sto se tice izdrzljivosti. Tek posle 4 godine je poceo da me zeza cd player....
P.S. nikako ovaj problem ne resavati pesnicom!!! Iz izkustva govorim! :mad: :D ctp;

Sta mislite o soluciji - kupovina malo boljih zvucnika za komp umesto mini linije?
Npr. neki 5.1 system....
?

RamOne je napisao(la):

Ide sa vremenom. Kvalitet delova mini linija je los, sto je logicno, s obzirom koliko kostaju. Posle nekog vremena, delovi krecu da otkazuju ili da se kvare, najcesce je to laser.

Auh... tesko je preporuciti neki odredjen model... ali ima par stvari vezanih za linije:
Pioneer daje najbolji zvuk. Nije bas ni jeftin, mozda izgleda neugledno, ali dobar je...
Aiwa kolko mi se cini daje najvise snage za ulozeni novac, a nisam cuo da se ljudi nesto zale na nju.
Sony je dosta pouzdan i ima solidan zvuk. Ja takodje imam Sony, doduse RX90 koji je placen 1100 DM pre cetiri ipo godine i dan danas radi savrseno, i cita ono sto ni TEAC nece, cak ni rezac.
Panasonic je dosta zastupljen, doduse video sam ga samo kod jednog komsije na delu, i onako, nije lose... mada necu da izvlacim neke zakljucke bez mnogo iskustva.

Ja bih na tvom mestu prvo potrazio neki Pioneer, ako ti se ne bude svideo, pravac Sony-world, sad imaju veliki izbor u lowend klasi.
Ne obracaj previse paznji na sitnice tipa dodatni mali zvucnici, DJ mixove ili slicne gluposti. Gledaj iskljucivo linije sa 2 robusna zvucnika i poslusaj malo kako zvuce...

Imam sledeci problem, dvoumim se da li da uzmem neku mini liniju do 600 dm ili da za iste pare pazarim polovni risiver,zvucnike i dek,jer cd player mi nije neophodan. Pa sad pitam za savet sta da radim mislim sta je bolja kupovina? (znam da zvuk komponenata ne moze da se poredi sa bilo kojom mini linijom,ali novo je novo?!!!)

Pa mozda je i bolji izbor skupiti jos malo pa potraziti komponente, sve zavisi za sta ti treba i sta ocekujes, komponente su sigurno bolji izbor.

Celt je napisao(la):
Imam sledeci problem, dvoumim se da li da uzmem neku mini liniju do 600 dm ili da za iste pare pazarim polovni risiver,zvucnike i dek,jer cd player mi nije neophodan. Pa sad pitam za savet sta da radim mislim sta je bolja kupovina? (znam da zvuk komponenata ne moze da se poredi sa bilo kojom mini linijom,ali novo je novo?!!!)

800-1000 DM i kupiti polovne komponente. Mogu svakoga ko hoce, da odvedem kod drugara koji je kupio Sony polovan analogni reciver (star 20 godina) i nove zvucnike rucne izrade (pogadjate chije), sve zajedno za 600 DM, da chujete kako to zvuchi. Svako ko misli "novo je novo", opece se, pa posle shvati kako to funkcionise.

RamOne je napisao(la):
Pa mozda je i bolji izbor skupiti jos malo pa potraziti komponente, sve zavisi za sta ti treba i sta ocekujes, komponente su sigurno bolji izbor.

Ko pogleda tvoj post iznad, doci ce do zakljucka da je ovo antologijski zakljucak. :wave;
Jel' kreces da sljupljas parice??:wave;

vlasta je napisao(la):

Ne. To su drugi zvucnici. Bass-reflex, dvosistemski, D'Apolito (negde fali duplo slovo), sa 2 mid-bass-a od 11 cm, i soft-dome visoki. Opako dobro svira za tako male jedinice, jer su Thiell/Small parametri takvi da sviraju duboko, od 55 Hz, nesto niza efikasnost.

notax je napisao(la):
800-1000 DM i kupiti polovne komponente. Mogu svakoga ko hoce, da odvedem kod drugara koji je kupio Sony polovan analogni reciver (star 20 godina) i nove zvucnike rucne izrade (pogadjate chije), sve zajedno za 600 DM, da chujete kako to zvuchi. Svako ko misli "novo je novo", opece se, pa posle shvati kako to funkcionise.

Apsolutno tacno.

jos ako nadjes nekoga ko je pre desetak godina u vreme Ante Arkovica (i njegovog dinara) kupio uredjaje, a nije ih mnogo koristo i sada ih prodaje...... Mozez fenomenalnu stvar da kupis...

Sto se Panasonica tice, ne znam kakvu muziku cete da slusate, ali ja sam testirao skoro sve te linije sa odlicno masterovanim CD - om klasicne muzike i mogu da kazem da su kante, od prvog do poslednjeg. A pogotovo plasticni zvucnici koje veliki broj tih linija ima.

Sada, opet je najbitnije za koju muziku. Ko slusa tehno, City Records , Dance .......... Sasvim mu je dovoljna i buvljacka linija....

Za instrumentalnu i akusticnu muziku, definitivno vredi uzeti komponente, bilo polovne bilo nove.....

notax je napisao(la):
Ne. To su drugi zvucnici. Bass-reflex, dvosistemski, D'Apolito (negde fali duplo slovo), sa 2 mid-bass-a od 11 cm, i soft-dome visoki. Opako dobro svira za tako male jedinice, jer su Thiell/Small parametri takvi da sviraju duboko, od 55 Hz, nesto niza efikasnost.
Jel to neki noviji projekt? Nešto se ne sećam da si to prijavio ;)

vlasta je napisao(la):
Jel to neki noviji projekt? Nešto se ne sećam da si to prijavio ;)

Ne stignem da vas za sve obavestim. Odradim projekat i zachas se proda. :D

Koji biste mi preporucili neki polovan risiver,neki model 99/2000 kao najbolja kupovina do 250-300dm i neke zvucnike koji bi radili na njemu?l

vlasta je napisao(la):
Znachi mora da se stane u red :(

Ako mi proturis jednu stotku viska, moze i preko reda. :D

Ako te zanimaju mini linije, razmisli o ovome:

Imam da ti ponudim Sony liniju FH-G80 100% ispravnu (izgleda, i radi kao nova, naravno i "famozni" CD radi perfektno, mozes u sve i sam da se uveris, placena 96' godine 1500dem) medjutim, ne sa njegovim original zvucnicima, koje sam inace prodao za nekih 100dem pre godinu dana, vec sa pravljenim kutijama (sa kojima sam ih zamenio) dvosistemcima sa Electrovoice driverima i skretnicama, snage 2x80W RMS i velicine 51x25x26cm. Veruj mi, mnogo bolje zvuce od bilo kojih zvucnika koje dobijas uz mini linije! Cena je 350dm.

Ako si zainteresovan pisi na mail [email protected] za detaljne specifikacije.

P.S. 450 dem mi treba samo za prednje zvucnike za novi sistem... :)

Delija je napisao(la):
Ako te zanimaju mini linije, razmisli o ovome:

Imam da ti ponudim Sony liniju FH-G80 100% ispravnu (izgleda, i radi kao nova, naravno i "famozni" CD radi perfektno, mozes u sve i sam da se uveris, placena 96' godine 1500dem) medjutim, ne sa njegovim original zvucnicima, koje sam inace prodao za nekih 100dem pre godinu dana, vec sa pravljenim kutijama (sa kojima sam ih zamenio) dvosistemcima sa Electrovoice driverima i skretnicama, snage 2x80W RMS i velicine 51x25x26cm. Veruj mi, mnogo bolje zvuce od bilo kojih zvucnika koje dobijas uz mini linije! Cena je 350dm.

Ako si zainteresovan pisi na mail [email protected] za detaljne specifikacije.

P.S. 450 dem mi treba samo za prednje zvucnike za novi sistem... :)

Opkoljavas se. Kolika je soba, a koliki je TV ??

Soba je nekih 5x4 meteri, a TV ce biti, ako sve bude onako kako sam planirao, nekih 70-80 cm, zavisi koliko para mi bude ostalo posle risivera i zvucnika.

Delija je napisao(la):
Soba je nekih 5x4 meteri, a TV ce biti, ako sve bude onako kako sam planirao, nekih 70-80 cm, zavisi koliko para mi bude ostalo posle risivera i zvucnika.

Za TV, pogledaj obavezno, leba ne jede (sada ce neki hteti da me obese, znam) onaj novi ONYX fazon 16:9 sa DVD - jem. 1700 dem je 85cm a 1500 je 72cm. Dakle, da ne bude zabune, to je Philips wide screen TV samo u domacem pakovanju.

Alternativa ti je Samsung wide od 2100 demona i sony od 2400 dem.

Vrh Dno