Šta je novo?

Koja memorija...???

Huricane Game

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2009
Poena
309
Planiram da uzmem 4 gb memorije...2x2gb kombinaciju

Ovo je lista svih memorija koje podrzava moja ploca...Gigabyte EP-31 DS3L

http://www.itsvet.com/proizvod/geil...ack-dragon-gb24gb8500c6dc/comp_comp_ram/81/84

Za oko su mi zapale dvije Geil memorije i to su jedine Geil memorije koje podrzava moja ploca...

2GB GEIL GB28GB6400C5QC-Black Dragon

1GB GEIL GX22GB6400DC

Prva mi je ovako mozda i najbolji izbor,ali me buni jedna stvar sto pise u specifikacijama za prvu Geil-ovu memoriju...

Available in 4GB(1GBx4), 8GB(2GBx4) & 16GB (4GBx4) Quad Channel Package
http://www.geil.com.tw/products/showSpec/id/122

Da li to znaci da moram da se pridrzavam ovoga sto gore pise odnosno da uzmem kombinaciju 4x1Gb ili 2Gbx4 ili mogu slobodno da uzmem 2x2Gb i ne moram da brinem oce li raditi???

P.S.Ako ima i neka bolja memorija sa one liste podrzanih memorija vi slobodno preporucite,ja sam otvoren za sve predloge...Jos samo da napomenem da necu kod nas uzimati memoriju,nego u Njemackoj posto mi je cale gore,a i gore je vjerovatno i jeftinije...

Kako ne mozes da menjas? Ne znas gde se nalaze?
Na Gigabyte plocama imas onaj dodatni meni na Ctrl+F1, znas za to?

Auuu...nisam ni znao da imam ovu opciju u Bios-u...Ne znam kako mi je ovo promaklo...,)...Ali dobro covek se uci dok je ziv...:D
Smanjio sam malo latencije...Na 5-6-6-21...Smanji cu ih jos...Pretpostavljam da mi treba memtest86 da testiram memoriju...???

Back to drawing board...:type:

Re:

Uspeo sam da smanjim latencije na 5-4-4-12...Koliko su dobre ove latencije...Testirao sam ram sa memtest-om na ovim latencijama i prolazio je test bez problema...Probao sam da stavim 4-4-4-12 ali sistem nece da se podigne...E sad pitanje je da li bih trebao da idem jos nize sa ove druge 3 latencije posto sa prvom nece nize od 5...???Osjecam da bih ih mogao jos malo spustiti...???

Nemoj previse da se zezas s time. Uobicajeno je 4-4-4-12 ili 5-5-5-15. Posto vec ne moze cl4, stavi na 5-5-5-15 i uzivaj. Nema tu neke razlike koja bi ti bila bitna. I najbolje je da je drzis na sto manjem naponu, a da prolazi sve testove :wave:

Nemoj previse da se zezas s time. Uobicajeno je 4-4-4-12 ili 5-5-5-15. Posto vec ne moze cl4, stavi na 5-5-5-15 i uzivaj. Nema tu neke razlike koja bi ti bila bitna. I najbolje je da je drzis na sto manjem naponu, a da prolazi sve testove :wave:

Ok,onda cu i one druge latencije osim ovih glavnih vratiti na default vrednosti,posto su i one otisle malo u nedogled usled klokovanja procesora...E jos jednu stvar da te pitam...U Everest-u za moju memoriju pise da je voltaza...Module Voltage SSTL 1.8
...E sad u mom Bios-u imam samo opciju da dodajem +0.1;+0.2;+0.3 pa sve do +0.6...
Ja sam stavio na +0.4 jer kad stavim nize nece da se digne sistem...Nakon sto sam dodao ovu vrijednost znaci li to da moja memorija radi na 2.2V...Ima li neki program koji iscitava ovu vrijednost...???

Everest->Computer->Sensor? Mozda gledas na pogresnom mestu...

2.2V nije mala voltaza. Drzao sam neki Geil i TakeMS na 2.2V nekih 6 meseci, ali mi je inace super ako radi na 2V, max 2.1V :wave:

Everest->Computer->Sensor? Mozda gledas na pogresnom mestu...

2.2V nije mala voltaza. Drzao sam neki Geil i TakeMS na 2.2V nekih 6 meseci, ali mi je inace super ako radi na 2V, max 2.1V :wave:

Da,da...Ono sto sam ja gledao je default voltaza modula...Moja radi na 2.2 i znam da je to dosta visoko ali ako spustim na 2.1 nece da se digne sistem pojavi se plav ekran sa nekih milion brojeva...Na 2.2 radi odlicno...Dosta sam gledao za ove HyperX memorije po forumima i video sam da su neki likovi stavljali voltaze 2.3 cak cini mi se i 2.4 i da im je radilo ok...Mislim da HyperX moze da trpi dosta velike voltaze...2.2-2.3 mu je neka granica...

Edit:Evo nasao sam na Kingstonovom sajtu na kojim voltazam moze da radi moja ram memorija...

KHX8500D2K2/4G 4GB DDR2 1066MHz Non-ECC CL5
(kit of 2 – 2GB) 5-5-5-15 2.2-2.3V

http://www.kingston.com/HyperX/products/khx_ddr2.asp

Poslednja izmena:
Ako nece - nece :)
Ako imas provetreno kuciste, ne bi trebalo da pravi probleme. Postavi tako i uzivaj, zavrsio si posao...

Termaltake SwordM je i vise nego provetreno kuciste...Moduli su dosta hladni na dodir...Drzacu ovako sve,vidjecemo kako ce raditi...:)

Meni ne preostaje nista drugo nego da ti se opet zahvalim na tvojoj pomoci...Takodje sam zahvaljujuci tebi naucio i neke nove stvari...Hvala jos jednom i do sledeceg javljanja...:wave:

Koji proizvodjac "lezi" gigabyte-u. Uzeo bih plocu GA-EP45-UD3LR, a memoriju neku na 800 MHz, a preporucene su sve neke bzvz:S:

Nazad
Vrh Dno