Šta je novo?

Koja MB (sa 8PWM) za Q9550

TheBigBang

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
24.12.2007
Poena
169
Citam vec 3h po Bench-u i svasta sam saznao,ali i dalje nemam info koju,zapravo,uzeti MB za Q9550:smash:
Kapiram da se uz doplatu od nekih 100 +/- evra moze uzeti i7-920,MB ASUS P6T SE i neki triple channel ,recimo GEIL..ali je problem jer sam pre nekoliko meseci vec uzeo 4GB DDR2 Geil@1066MHz i sada sam odlucio da uzmem q9550 i neku 6/8 faznu pwm MB,ali koju?
Vec sam bio odlucio da uzmem DFI LANPARTY DK P45-T2RS PLUS,ali ona ima samo 4fazno napajanje,a koliko sam video,sve MBs koje sam imao u uzem izboru od DFI su 4pwm.
Upravo zbog te razlike u ceni,izmedju q9550 i i7-920(nekih 20tak evra),ne bih ulagao preko 130e za MB,jer onda bolje da uzmem x58chipset za 18.000din+i7.

Masina ce biti DAW orijentisana (DigitalAudioWorkstation).

Hvala na hintovima,unapred:type:

Ne postoji default za quadove. Forumima se sire price da je default 8-fazno napajanje sto je glupost. Najbitniji kriterijum je kvalitet naponske (tj. koriscenih komponenti) a ne broj faza. Zbog toga ima dosta pimera gde su 4-fazne ili 6-fazne naponske dale bolje rezultate od 8-faznih. Evo recimo sx-team test DFI DK P45 koji je sa quadom izvukao 511Mhz FSB sa svojom, neko bi rekao slabom naponskom, dok se ASUS Maximus II Formula sa zverskih 16 faza zaustavio na 493Mhz.;)

Moguce, mada nisam cuo da se neko zalio da zbog toga ima problema.:) Ni ja nemam problema sa grejanjem naponske.
taj cpu kuca u mojoj masini :)
meni je bitna temperatura naponske, quad je u full loadu 24/7 od septembra 2008.
u novembru 2008. je spalio naponsku na abit ip35 pro :)

taj cpu kuca u mojoj masini :)
meni je bitna temperatura naponske, quad je u full loadu 24/7 od septembra 2008.
u novembru 2008. je spalio naponsku na abit ip35 pro :)
Bitna je i meni, ali nema razloga za paniku jer je ta temp kod mene niska (oko 35C).:)
Taj Abit bese 4 phase dizajn, ali nije digitalan? Zar ono kod tebe nije doslo do spadanja PWM hladnjaka?:p

pa dobro, ali pregorelo je :D
nije digitalan, obicni mosfetovi

ne kazem ja da je los 4phase digital pwm, samo kazem da se greje. i naravno da valja, cak i planiram (mozda) dfi p55 :)

@Pike
Nisi mi odgovorio,da li ti imas Gigabyte P45 UD3P,ili tek nameravas da je uzmes?
U pravu si,ne bavim se OCing-om,ali sam pre 5-6(ili vise)godina,kada su bili aktuelni Bartoni,na nForce2/EPoX 8RDA3+ i Barton2.500,ciji je def bio 1.7,sve to odradio 24/7,nekoliko godina je tako radilo na 3.2GHz bez i jednog BSODa ili nepravilnosti.To je bio moj prvi i jedini OC.Podigao voltazu na vrednost koja je u specifikacijama bila dozvoljena,odradio mnozilac za CPU u BIOSu,povecao vrednost za RAM(tadasnjih NCP@2GB,dvostrana).Ne znam kako je to danas,sigurno se mudrost OCa podigla na zavidan nivo i da je potreban poludoktorat da bi se odradio OC,naravno uz nekoliko godina rada i iskustva i naravno,a pokojom spaljenom komponentom u karijeri..ali eto,tada sam odradio OC,samo sto sam nesto bio citao,koliko se secam..i to je bilo to,nista vise.Danas,sve ploce imaju BIOS definiciju,koja je kompatibilna sa ostalim MBs,naravnoda se poklopi i CPU i RAM..i uz share tih definicija,ne moras ni znati OC,dovoljno ga je podeliti sa nekim,kao sto je ABS fajl za DFI, slicna definicija za GA ploce.

Jel me ti zezas ili ti nije palo na pamet da pogledas u moja masina a nekoliko posta iznad sam ti napisao tacne voltaze za 450 i 471 FSB. Da si zainteresovan sigurno bi video, ko da ja nemam pametnija posla nego da tebe ubedjujem sta da kupis ili da ti kucam dvaput jedno isto. Toliko od mene, pa ti biraj.

@Pike
Slow down:)
Daleko od zezanja,pobogu.U pravu si,nisam pogledao pod 'Moja masina',obicno nemam naviku.Masinu koju sklapam,nije za gaming,ni za sufr,ni za multimediu,vec za posao(DAW).Moj problem nije samo u izboru MB+CPU+RAM,vec je na nivou wow64 sybsistema,zbog 32bitnih aplikacija,koje koriste max 2GBRAMa,(kao sto su VSTiplugins,npr.)i svaki nepromisljen potez na nivou hardware-a je rasipanje novca.Stoga,gledam da optimizujem sistem,kroz tu 'moju' prizmu.

Ja se razmisljam da li da uzmem Patriot memoriju ili GEIL EVO ONE one module 2x2GB na 1066MHz a i q9550 bi trebao da "uskoci" u neko skorije vreme. E sada sta je tu dobro a sta ne ja vise ni sam ne znam. Da ima Dominator da se kupi u ovoj truloj drzavi njega bih pazario.

Ej samo mi nesto recite, za GTA4, 9550 i i7 920. Koji je brzi i koliko? Jesu drugacije platforme ali me zanima dal se vise fps-a dobija srazmerno vecoj ceni i7 platforme, ili je mozda u ovom trenutku bolja varijanta 9550? Zanima me vase misljenje ili mozda neki test na netu, posto ja nisam uspeo da nadjem dvoboj ova 2 proca u ovoj igri.

Zasto bi bacali pare na skupe memorije, kada skoro svaka velue mem. na 800 MHz to moze da isprati. Dovoljno je da moze da radi na 900 - 942 Mhz. :)

Samo da javim da jos nista nisam uzeo:)
Naravno,hvala svima na pomoci,Piketu posebno,mada se covek naljutio malo,ali oK.
Svakako da uzimam sve to,jer i tako imam Geil EVO ONE@1066MHz koji ceka da bude uparen sa q9550 i najverovatnije Piketovom GA-EP45-UD3P MB.Trenutno imam prioritetnije izdatke,pa sam sve to odlozio,ali skoro sam opet pogledao i7 920cu,mogu da je dobijem za citavih 50e jeftinije u odnosu na najeftiniju cenu u gradu,novo,svakako,tako da mi i7 dodje kao q9550,a i njega dobijam za nekih 3000din jeftinije.Jedino ako prodavce ubedim da mi opravdaju vec vise od mesec dana sto drzim njihovu Geil memoriju kod sebe,pa da mi je vrate i da kod njih kupim kompletnu i7 platformu,sa drugim RAMom,ali i to je bezveze,jer sve 32bitne aplikarije koje koristim mogu maximalno da nateram da koriste 4GB RAMa,to svi vec znamo,a DDR3 Geil@1333MHz,6GB kosta isto koliko sam platio i ovu moju GeilDDR2@1066MHz,2x2GB(4GB).Neko je ovde rekao da je najpametnije sacekati 35nm tehnologiju.Neko zna kada Intel planira da izbaci prvi CPU na trziste,nisam nesto gledao info na Intel-u.Cini mi se da je q9550 samo bacanje novca,kad uz doplatu od 100tinak evra moze da se uzme i7.Problem je samo razlika u ceni za MB.i7 je skoro ista cena kao i q9550,DDR3 6GB,jos jeftiniji od DDR2 4GB.Dakle,samo je za MB veca cena.

I jos jedno pitanje.Na mom napajanju,Tt/Toughpower Cable Management@700W pise da je 8pin (4+4pin) +12V Power connector.To je za 4 i 8mo fazno napajanje na MB?GA-EP45-UD3P bese da je 6to fazna?To sve moze da se nakaci,naravno?..posto je ocigledno da 4 i 8 rade,zasto ne bi i 6..
:)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno