Šta je novo?

koja kartica za MAYA-u?

vuki

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2004
Poena
601
vecno pitanje nVidia ili ATI? Sta predlazete? Treba mi pomoc...........

Pa logicno je da vazi isto sto i za 3DS MAX.

1. Nvidija ima bolji opengl

2. Maya koristi samo opengl

3. Najisplativije resenje GF4 Ti4200

muchas gracias hombre

Hvala za pomoc... cheers

5900sp sa softwerskim modom u Quadro FX3000. Maya kao i XSI benificiraju od ovoga nevidjeno. A sa tom kartom imaces i mogucnost da deo renderinga prebacis na grafcku. I maya i XSI mogu da rendruju shadow mape hardwerski kao i svetla.

Imam mogucnost da "do daljnjeg" testiram nVidia GeForce4 4200 Go na laptopu za dzabe, pa me zanim koja je razlika izmedju te i GeForceTi 4200 i da li moze nesto slicno da se radi sa tom nVidia Go karticom kao u predhodnom odgovoru (5900 i FX3000)......

MAD_MUzzY je napisao(la):
5900sp sa softwerskim modom u Quadro FX3000. Maya kao i XSI benificiraju od ovoga nevidjeno. A sa tom kartom imaces i mogucnost da deo renderinga prebacis na grafcku. I maya i XSI mogu da rendruju shadow mape hardwerski kao i svetla.

Slazem se sa tobom! cheers

vuki je napisao(la):
Imam mogucnost da "do daljnjeg" testiram nVidia GeForce4 4200 Go na laptopu za dzabe, pa me zanim koja je razlika izmedju te i GeForceTi 4200 i da li moze nesto slicno da se radi sa tom nVidia Go karticom kao u predhodnom odgovoru (5900 i FX3000)......

:mrgreen: ;)

Ako si mislio da radis Maya-u na laptopu onda stvarno ctp;

4200Go je .... pa nije 4200 :mrgreen: i koliko znam nemoze da se prepravi. Jedini Quadro za prenosive racunare je FX1000 cinimi se a to je nv30 chip tj. FX5800.

5900sp@FX3000 i nece te boli glava.

jedini aktuelni Quadro u ponudi je Quadro FX Go700 a ne secam se, sigurno da je bilo i Quadro pandana za 4200Go, tako da sto ne bi probao, ionako je samo patch sa drajverima

MAD_MUzzY je napisao(la):
5900sp sa softwerskim modom u Quadro FX3000.

Jel mozes da mi kazes, otprilike, na cemu se cemu se zasniva ova konverzija (harware-ska, software-ska ....... ) i sta mi za to treba (samo ukratko) da znam na sta sve da racunam?

a-ha............ hvala

jos samo jedna stvar - kako se ta procedura (5900->3000) zove, pa da ja lepo udarim search po netu, da ne davim ovde vise nebuloznim(verovatno) pitanjima.....

pa pogledaj drugu stranu thread-a, chini mi se, imas uputstvo tu..
al evo opet:
HowTo:
ok, this is the way i do it,
for FX cards ONLY : the best driver is 45.28, download this one.

Install NVstrap (it's a tab in the cuztomize window in RivaTuner) on your currently running detonator and set the Graphics Adaptor Identification to : Quadro.
Do not reboot at prompt yet (!), do it manually l8ter

Apply the following patches with RiveTuner 2.0 RC14.1 to the extracted 45.28 detonator, but first copy the UnpackDriver.bat into the extracted 45.28 folder and run it.

1.Apply SQ4 and Nvstrap antiprotection patches
2.Apply AnisoBoosterOpenGl patch
3.Apply DetonatorFXAntiprotector patch

Goto Device Manager and update the graphics driver manually. Reboot. You will have a Quadro modded FX now. You should set now OpenGL Vsynch to OFF in the Display Properties for greater performance. I also enable Overlays and Unified Backbuffer...

by Bluefirexp @ Guru3D.com

Ji 4Tze mnogo ti hvala za ovo! Save-ovao lol si mi dosta, dosta vremena

Vrh Dno