Šta je novo?

Koja je razlika izmedju 256 i 512MB sys mem?

Ronnie Coleman je napisao(la):
Pošto si ti ljubitelj performansi kao i ja ynao sam da ćeš da mu daš savet da ide na 512MB...

Da tacno je da je da jurim performanse,ali u ovom slucaju coveka ne zanima to vec konforan rad u windows xp-u koji je po mojem misljenju nemoguc bez 512MB.Oni koji zele performanse ce ici na 1GB ;)

Meni je 384 radilo lepo cak i sa igrama sve do pojave nekih zahtevnih igara letos, tako da 256 mora da radil lepo ako nije preopterecn komp.

Smanjite broj fontova, iskljucite nepotrebne servise i ostace mu dosta viska po startu sistema, cak mozda i celih 150 mega...

Mare je napisao(la):
Meni je 384 radilo lepo cak i sa igrama sve do pojave nekih zahtevnih igara letos, tako da 256 mora da radil lepo ako nije preopterecn komp.

Smanjite broj fontova, iskljucite nepotrebne servise i ostace mu dosta viska po startu sistema, cak mozda i celih 150 mega...
Potpuno si u pravu. Evo meni je kada se podigne sistem zauzeto 140Mb, a nema sta nije instalirano na njemu. Samo treba znati optimizirati sistem i sve je reseno. Naravno za bilo kakvu iole ozbiljniju igricu bice drljanja po hardu :)
P.S. Iron Maiden su zakon.
pozdrav!

Ma moze i ispod 80MB zauzeca memorije da se spusti XP i to sa sve gomilom instaliranih programa. Naravno ukoliko korisnik nije zavisan od "tray chuchavaca" i sl. rezidentnih gluposti...

Mare je napisao(la):
Niste videli nista dok ne vidite XP na 64 mb RAM-a, koji je to mazohizam, ne moze da tera 2 prozora IE bez da mu treba bar pola minuta da prebaci prikaz sa jednog na drugi...

imam laptop sa 64mb rama, p2 400mhz, mrezna, modem, ati rage, winXP, net, office aplikacije, corel d.8, sve radi super, nema nekog swapovanja dokle god fajlovi u corelu nisu neki veliki, windows sam po sebi radi skroz ok kao i office.

XP Home?

ma jok, XP Pro. Ni ja nisam mogao da verujem kako lepo radi. Valjda zasto sto je hardwer "mali" i zastareo.

Nazad
Vrh Dno