Šta je novo?

Koja je najbrza USB flash memoija?

Bane-Nis

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2000
Poena
660
Interesuje me koja je trenutno najbrza USB flash memorija (i po citanju i po pisanju) koja se moze naci na trzistu, kod nas naravno, reda 2,4 ili 8GB????
GT ili ima i brze?

A kakva je A-Data USB 2.0 My Flash Turbo speed 200x? Ima je u 2,4 i 8 izdanju.
I ja licno mislim da je GT naj trenutno ali rekoh ajd' da pitam mozda i nad popom ima pop :)

Poslednja izmena:
A kakva je A-Data USB 2.0 My Flash Turbo speed 200x? Ima je u 2,4 i 8 izdanju.
Ja licno nemam iskustva sa tom memorijom. Koristio sam samo transcend do sada i jos uvek koristim. Na zalost hteo sam da kupim taj Corsair GT ali su me zavlacili u radnji mesec dana i na kraju sam batalio. A to je bila jedina radnja gde sam mogao nabaviti. Ali s obzirom da je Corsair u pitanju ne sumnjam da je extra.

Pozdrav

Kingston ELITE (i kosta elitno)
Patriot eXtreme (NE kosta Xtremno :D)
PQI TURBO/PRO/Inteligent serija (vise modela, prihvatljive cene, dostupnost...hmmm).
Neke serije Canyon RUBBER. Isto kao i ta A-DATA.
Isto brze kao i taj Cors. Pa i isti cipovi su u pitanju.

Imajte u vidu, da je brzina flash memorije (NAND II, druge generacije) samo jedan od faktora. Kontrolerska logika, i (veoma bitno) ploce u koje se bodu...tj. kontroleri na ploci. Takodje bitno uticu.

Poslednja izmena:
Ja licno nemam iskustva sa tom memorijom. Koristio sam samo transcend do sada i jos uvek koristim. Na zalost hteo sam da kupim taj Corsair GT ali su me zavlacili u radnji mesec dana i na kraju sam batalio. A to je bila jedina radnja gde sam mogao nabaviti. Ali s obzirom da je Corsair u pitanju ne sumnjam da je extra.

Pozdrav

Ma ja mogu da je nabavim bukvalno za odma' :D sve vrste 2, 4 i 8 cak.
GT naravno :d

Kingston ELITE (i kosta elitno)
Patriot eXtreme (NE kosta Xtremno :D)
PQI TURBO/PRO/Inteligent serija (vise modela, prihvatljive cene, dostupnost...hmmm).
Neke serije Canyon RUBBER. Isto kao i ta A-DATA.
Isto brze kao i taj Cors. Pa i isti cipovi su u pitanju.

Imajte u vidu, da je brzina flash memorije (NAND II, druge generacije) samo jedan od faktora. Kontrolerska logika, i (veoma bitno) ploce u koje se bodu...tj. kontroleri na ploci. Takodje bitno uticu.

Ok onda koja bi bila tvoja preporuka za brzu USB flash? Nebitna je cena.

Poslednja izmena od urednika:
Imam dotičnog od 8GB, sve najbolje o njemu! Prethodno sam imao isto vrhunskog Apacer-a HT203, međutim, Corsair je bolji (dobro, i noviji je model, tehnika napreduje).

:D Jel to onaj Apacer sto izgleda ko carinska plomba sa onom sajlom?
Imam ja Apacer-a AH320 od 4GB al spor mi bre do zla boga!
Jes' da je skora prosao kompletan program pranja u ves masini na 40C ali i dalje radi (*** ostao u dzepu :D).

Pa dobro ako nema bas neke GTI moracemo da se zadovoljimo GT masinom hehe ajd... :bottle:

Vrh Dno