Šta je novo?

Koja graficka?

Godzilla

Cenjen
Učlanjen(a)
13.06.2010
Poena
169
Ljudi, ovako, danas idem na more, i cim se vratim kupujem graficku :)

budzet bi bio oko 16000 RSD.

Prvo sam hteo ATI 5750 sapphire sa vapor-x hladjenjem, ali jos mi prodavac kaze da ona ne moze da se klokne vise??? wtf?! kaze bolje da uzmem obicnu pa da je klokujem?
to je verovatno rekao posto je samo obicnu imao da mi proda :)

razmisljao sam o mozda nekoj GeForce?

Procesor ja AMD Phenom ii x4 965 black edition 3.4 ghz
a maticna gygabite 890gpa-ud3h
(ako je od znacaja)

Mozda 5770 sa vapor-x?

EDIT: moja velika greska... nisam postavio topic na pravo mesto! Molim modove da obave svoje, ali bez ljutnje :)

Poslednja izmena:
Ja sam mislio da moze ://

Sta mislite, da uzmem SAPPHIRE Radeon HD 4870 2GB GDDR5 VAPOR-X

cini mi se da u odnosu na 5750/5770 ima prednosti u 265bita i 2g memorije

jel ta graficka pun pogodak?

Uzmi referentni model sapphirove 5770 ona ti je oko ~15500,al ako ti nije frka za lovu (ustedis tamo vamo 100e :p ) uzmi neki refenrenti model 5850,ima da sedne ko dupe na nonu sa tvojim procom i plocom :)

Mogao bih da "skupim" do oko 220e (necu da kazem 250e :p) al mislim da nema ispod 25000 da se uzme... i onda mogu da se oprostim od antec 902 kucista... toliko necu moci da se isprsim :D
trenutno mi je ostalo "kusura" 16000rsd i 100e... i dobicu jos nekih 3000rsd uskoro... al opet nema tu mesta i za dobro kuciste smrc.
i znaci bolje referentni model od vapor-x a? koliko vidim, svi preporucuju vapor-x.

^slazem se :))) .. a kuciste to sto imas, pa udari po njemu sve sto znas i umijes :)
ma referentni ako ti bas ne smeta zvuk ..moja 5850 referentna se ne cuje puno i ne bih davao vise para za nereferentni model ..ja bih ti isto preporucio ovu 5850 (znam, nema se), al mnogo se lepche i bolshe igra :) ..sem ako neces posle crossfire tu 5750/5770 (od ove dvije, ja bih poslednju uzeo) ..koja ti je rezolucija monitora?

Poslednja izmena:
1440x900 imam 19 incha...
naravno, u nekom kasnijem vremenu (da ne kazem skorijem posto nemam sad i za monitor) pasce neka 23-ojka...

a kuciste nemam nikakvo, prodao sam komp, ovo pisem sa sestrinog lap-topa :D

meni je greota da uzmem kuciste za 40e gde nemam ventilatore (ajde i filtere za prasinu) posto necu imati bas dobro provetreno kuciste... jedino da modujem neko kuciste...

videcu ako ima neko ok do 60e al tesko da cu skupiti za 5850 :S

Nemoj 4870, bolji izbor su 5750 ili 5770.

Ne treba ti 5850 za taj monitor ima da LETI sve sa 5750/5770 a ako uzmes nov monitor nekada dodas jos jednu i uzivas.

TheBear uvek me pametno posavetujes :D
Sledece leto ce da padne 23 incha najverovatnije... ne verujem da cu pre, nece mi biti potrebno tokom skolske godine.

Onda najverovatnije uzimam 5770, samo mi reci, da li da uzmem vapor-x ili referentnu??!

Nemoj onda na 5850, a ni 4870, najbolje rešenje neka 5770 1gb. A kad uzmeš monitor još jednu bocneš i to je to.

Ma razlika je 20ak e... ali fora je u tome sto posle vapor-x ne moze da se klokuje? koliko sam shvatio, samo referentni modeli mogu da se klokuju, a ako je istina, verovatno mi se isplati vise referentni model da klokujem...

Nije tačno da samo referentni mogu da se klokuju, zavisi od karte do karte. Samo, referentnim možeš da podesiš napon pa zato možda izvučeš neki MHz više. Zato bih ja i išao na referentnu.

Ima MSI Hawk 5770.. nije referentna , a radi podesavanje napona i ima jako lep kuler:p
msi_radeon_5770_hawk_02.jpg

Poslednja izmena:
Posto vidim da ti imas doticnu kartu, verovatno referentnu, i vidim koje su ostalo komponente... jel ti stucala neka igrica?

edit: ovo je bilo upuceno daxyco-u :)

Nije moja referentna, do sada sve radi ok, na 1080p, mada nisam mnogo igara igrao, Dirt 2, AvP, Just Cause 2, BF BC2, sve radi skroz ok na high, do recimo 4xAA ili 8xAA, od igre do igre. Bolja je karta nego što sam očekivao.

Pa pazi, da nije skupa nije baš tako, ponavljam što se ovde stalno priča, ko je bio pametan, uzeo je 5850 za 18000. Imam neki nereferentni Sapphire model, koštala je 13000 na nekoj akciji. Pre bih se da sam na tvom mestu raspitao da li neka sigurno ima regulaciju napona, jer su sve 5770 jako tihe i hladne pa im neko ekstra hladjenje i ne treba, a to je i poenta nereferentnih kartica.

Aha kapiram.Ok, pogledacu...
a sto mi nije sad za 18000rsd 5850 :S pa na kojoj je to akciji bilo?

a na kakvoj si ti akciji kupio tu tvoju?
(nista, ostaje mi da cekam akciju :p)

Pre 7-8 meseci u Benču. Ja sam je uzeo isto u benču, akcija je bila pre, recimo, mesec ipo dana. Teško da će cene ići na dole, predlažem ti da uzmeš odmah, verovatno će sve nastaviti da poskupljuje. A koje si napajanje uzeo?

Chiftect cft 650w za 8.900 dinara... sve sam kupio sem kucista i graficke, a to cu kad se vratim sa mora za 10ak dana!

Zamolicu ja ove u benchu da naprave neku akciju :p

edit: sad vidim napajanje na akciji nesto manje od 8000dinara :D
sto se dan ranije niste setili ??! :p

Poslednja izmena:
Pitam jer možeš i da razmisliš odmah o cf dve 4850, ima iz za nešto više od 8000 sada, a trebalo bi da budu brže podosta od 5770. Ne znam, nisam pametan. Idi ti na 5770 i uživaj.

Hehehe... :D mozda to i nije losa kombinacija :D
imam jos 10 dana da razmislim, pa cemo videti kad dodjem... hvala ti puno na pomoci, videcu kakve su cene kad se vrnem :) pozz

Ja se vratio sam mora (nesto se oduzilo) i sutra idem po kuciste (xigmatek utgard) ali jos nisam odlucio za graficku? razmisljam o gigabyte 5770, referentni je model za oko 17000, koji dinar ispod.
nekako mi se ne svidja 4890.

edit: posto ce mi faliti oko 4k za 5770 ako se odlucim, da ja uzmem mozda 5750 referentni i zavrsim pricu?

Poslednja izmena:
Pa obzirom da kada klokujes 5750 dobijes performanse referentne 5770, onda mozes i tako...a mozes i da uzmes 5770 :D...sve zavisi koliko novca hoces da das...ako si se bas namerio da uzmes 5770, onda uzmi nju...ili uzmes 5770 sa 512MB rama..ona je oko 13k, ako je verovati ovim prodavnicama :p

S obzirom na monitor koji koristis mogao bi da uzmes u obzir i neki 4850 ili 4870.

Dosta su jeftinije sad a zadovoljice rezoluciju 19" (Ako uspes da nadjes neku).

A kada dodje monitor na red, valjda ce i cena kartica krenuti nanize, ako se ustali 40 nanometarski proizvodni proces.

nista, hvala vama ljudi puno, sve ste mi rekli.
ne dolazi u obzir slaba graficka posto necu da menjam za godinu dana kada uzmem nesto od 22,23,24 incha...

mozda cu i da uzmem referentnu 5750 i to je to. kosta 13500 dinara, gigabyte-ova.

Vrh Dno