Šta je novo?

Koja graficka?

'DoG

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2007
Poena
349
Koja graficka bi se najbolje uklopila u masinu iz popisa?
budzet je do nekih 120e
Razmatrao sam da dodam jos malo para pa uzmem 4850 ali onda mi treba jace napajanje,brzi procesor..bla...bla.bla.. ne daje mi se toliko para

E sad u razmatranje sam uzeo:
1.9600gt(leadtek 110e ili sparkle calibre 118e)
2.8800gt(pise da ima u gigatronu palit za 108e :trust: )
3.9800gt(nasao sam gainward za 114e,ali slabo ima o njoj na netu)

Zaista slabo znam o 9800gt,uglanom bi trebalo da je na nivou 8800gt.
Voleo bih da cujem neko misljenje o 9800gt i sta mi predlazete za ove novce :D

Poslednja izmena:
Pokusacu ja da ti pomognem...

Od tih koje si naveo kada se uzme u obzir cijena 9600GT automatski otpada.
Koliko znam, 8800GT i 9800GT su "iste" kartice samo sto 9800GT koristi 55nm GPU (neka me neko demantuje ako grijesim). Vidi samo da taj 8800GT u Gigatronu nije sa 256MB memorije jer to onda nemoj ni uzimati u obzir.

E sad, da ja imam 22" LCD dodao bi tih ~20Eura i uzeo 4850 pa makar me CPU "gusio".
Mislim da ce za udobno igranje na 22" usko grlo prije postati 8800GT (9800GT) nego taj X2(o/c) + 4850!?

crossfire hvala na predlogu,ali ne brine mene toliko procesor koliko me brine napajanje :wall:
ne bih sad imao da dam 50e za novo pa 4850 kao opcija otpada :(
Nekako mi se cini da mi je u ovom trunutku 9800gt najbolji izbor :trust: ali sacekacu jos malo mozda se nadje nesto dobro po oglasima :p
Ako neko ima neki prodlog neka kaze.

odakle ti ideja da ti napajanje nece valjati ?

ako imash 400W, miran si.

evo izvoli, SVE shto imash stavi, i izrachunaj kolko bi ti trebalo watt-i, u idle i u opterecenju, i recomended.

http://web.aanet.com.au/SnooP/psucalc.php

ja imam sledece -

Phenom 9600
2x1gb HyperX @ 1066
4850 (juche pazario)
2x200Gb HDD @7200rpm
2xDWD/RW

sve to teram na 400W, kineza, i nemam nameru da ga menjam, sve dok mi neko ne da konkretan razlog zashto treba staviti kvalitetnije napajanje, osim dugotrajnosti (gde me kinez josh nije izneverio)

Igoritza je u pravu, mislim da ce ti taj 4850 raditi ok, ako mozes uzimaj njega.Iz mog iskustva 8800gt tera lepo na 22'' i ako se odlucis za 8800GT gledaj da pazaris neku sa onim velikim kulerom
Pozz

sve to teram na 400W, kineza, i nemam nameru da ga menjam, sve dok mi neko ne da konkretan razlog zashto treba staviti kvalitetnije napajanje, osim dugotrajnosti (gde me kinez josh nije izneverio)

Evo dam ti ja kvalitetan razlog:
Bilo nevreme - naponi padali, skakali, svetlo treperilo kao u jeftinom hororu, ja dođem posle svega upalim kineza, on se zapali (dim, smrad) i ubije sve sa sobom - preživeli memorija i modem. Bilo pre oko 4 godine - napajanje staro oko 2 u tom momentu - zašto je izgorelo baš tad i kako - ne znam i ne zanima me, al od tada biram napajanje.

Mislim da bi slicno prosao i sa kvalitetnim napajanjem, steta verovatno ne bi bila tolika, za takve nalete napona prava stvar je ups ( ja imam mustek od 30e i radi posao), kazem ti to jer mi se desila slicna stvar, a imao sam chiftech-a 350w i desilo mi se isto sto i tebi (sa tim sto sam na hardu imao seminarski, proracun i crteze celicnog mosta od 100 m koji sam radio 2 meseca :lupko:)

Treba uvek misliti o tim žalosnim stvarima. Na žalost i sam sam kupio APC-a posle havarije.... Bolje učite na tuđim greškama, ne čekajte da se to desi i Vama.

Što se grafike tiče, situacija podseća kao kad je ATI izbacio iz onog vremena legendarne 9200 i 9600 kartice, te bi toplo preporučio bilo koju iz serijala 48xx pre nego konkurenta koji za sada ne može da isprati nove trendove.

Vrh Dno