Šta je novo?

Koja graficka?

Somebody

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2002
Poena
604
Da li se isplati dati 100 evra vise i uzeti ti4200 sa 64DDR umesto mx460, i da li ima neke velike razlike izmedju Microstarove i Leadtekove ti4200 kartice sa 64 RAM-a

Somebody je napisao(la):
Da li se isplati dati 100 evra vise i uzeti ti4200 sa 64DDR umesto mx460, i da li ima neke velike razlike izmedju Microstarove i Leadtekove ti4200 kartice sa 64 RAM-a

Isplati se ako MORAS da igras nove igre, i ako imas brz procesor (od 1200 Mhz, pa navise). Kupi Abit Siluro 64 Mb. Svi kazu da je za 170 E najbolja kupovina.

Neko medju resenje bi bila nova MSI G4MX440 8x graficka kartica sa nv18 cipom, koja ima jezivo dobre overclocking sposobnosti... recimo da je sa 250MHz na koliko je radio core, dostignuto 430 MHz *i slovima cetiri stotine i trideset*, a da je u 2d rezimu , nV18 radio i na 450MHz!!! memorija je prica za sebe... samsung 3.6ns koji je radio u startu na 512MHz - a mi smo ga podigli do 720MHz... U ovim slucajevima, u vecini testova, ovaj MSI je bio u rangu sa Ti4400 a negde dostizao Ti4600! Verujem da je nV18 cipu dodat jos jedan lejer, kako bi bio jos bolji overkloker, i da bi nVidia odgovorila na R9000/pro...

ili smo mi na test dobili primerak izradjen u 0.13 mikrona... :D

byMaX je napisao(la):
Neko medju resenje bi bila nova MSI G4MX440 8x graficka kartica sa nv18 cipom, koja ima jezivo dobre overclocking sposobnosti... recimo da je sa 250MHz na koliko je radio core, dostignuto 430 MHz *i slovima cetiri stotine i trideset*, a da je u 2d rezimu , nV18 radio i na 450MHz!!! memorija je prica za sebe... samsung 3.6ns koji je radio u startu na 512MHz - a mi smo ga podigli do 720MHz... U ovim slucajevima, u vecini testova, ovaj MSI je bio u rangu sa Ti4400 a negde dostizao Ti4600! Verujem da je nV18 cipu dodat jos jedan lejer, kako bi bio jos bolji overkloker, i da bi nVidia odgovorila na R9000/pro...

ili smo mi na test dobili primerak izradjen u 0.13 mikrona... :D

Alo, jezgro se dize sa 250 na 430 ??? :p Izvini ali ovo apsolutno ne verujem.
A ni ostatak teksta ne verujem, mada ga nisam ni citao, nakon ovoga sa 430 mhza :D

Kad se vec prica o MSI Ti 4200 da i ja postavim pitanje.Dakle juce sam nabavio karticu medjutim kad pogledam informacije o kartici nije uopste cekiran agp 4x niti je to moguce uraditi,cak nije moguce cekirati ni opciju AGP traffc enable.Da li je agp4x uopste ukljucen ili je ovo neka greska sa samim drajverima.Ako ima neko doticnu karticu zamolio bih za odgovor.
Pozdrav

Ja imam MSI Ti4200 sa 128MB, i nemam nikakvih problema... stavise, jezivo sam zadovoljan sa njom, pogotovo posle modifikovanja... :D

Brutalni, ako ne verujes, tvoj problem... Ali zivis u zabludi... 430MHz STABILNO i to sa njegovim hladjenjem! (bez dodatnih ventilatora). BTW, karticu je testirao Milos Stamenkovic, a u redakciji je pored nas, bilo jos ljudi koji su sve to videli...

byMaX je napisao(la):
Brutalni, ako ne verujes, tvoj problem... Ali zivis u zabludi... 430MHz STABILNO i to sa njegovim hladjenjem! (bez dodatnih ventilatora). BTW, karticu je testirao Milos Stamenkovic, a u redakciji je pored nas, bilo jos ljudi koji su sve to videli...

Digli ste jezgro za 180 mhza ??? E da, da ne zaboravim, ja od danas imam Intela na 4 Giga...:p

Da li je rezultat od 7300 markova sa MSI Ti 4200 i Athlon-om 1.4 na default testu normalan ili moze i vise.

Mozda je Celeron 300A umesto GPU-a :D Ako je istina onda je to stvarno fantastican oc. Koliki je dobitak u performansama u odnosu na ne oc kartu?

Brutalan Zlica je napisao(la):
Digli ste jezgro za 180 mhza ??? E da, da ne zaboravim, ja od danas imam Intela na 4 Giga...:p

Nastavis li tako da se ismevas - neces vise biti jedan od mojih omiljenih usera... A imas i tekst u novom digitalu koji je pisao Stamenkovic, koji to isto govori... a uskoro i na benchu...

Bymax, mislim da si pogresio tip kartice :)
Uzeta je MSI ti4200 sa 64, i uz to xp1600 :)
Hvala na savetima, kartica je mnogo dobra, jos nisam nasao igru koja je zaseckala :)...

Alex je napisao(la):
Kad se vec prica o MSI Ti 4200 da i ja postavim pitanje.Dakle juce sam nabavio karticu medjutim kad pogledam informacije o kartici nije uopste cekiran agp 4x niti je to moguce uraditi,cak nije moguce cekirati ni opciju AGP traffc enable.Da li je agp4x uopste ukljucen ili je ovo neka greska sa samim drajverima.Ako ima neko doticnu karticu zamolio bih za odgovor.
Pozdrav

Koliko sam se ja bavio msi karticama ovih par dana, checkbox-ovi u agp information na tab-u msi information su samo 'informations', tj. ne mogu se menjati. Proveriti da li je u bios-u uključen agp 4x!

Proverio sam u biosu i tamo je ukljucen 4x.Interesuje me samo da li neko zna priblizan rezultat koji ova karta daje u 3dmark2001 verziji sa nekim slabijim procesorom.Sa Athlon-om 1.4 kod mene je rezulta 7300.

I sta bi na kraju, jel u pitanju GF4MX ili GF4 Ti ? Ili ne mozete da se odlucite :p ?

Vrh Dno