Šta je novo?

Koja graficka za rad u autoCadu...

• Začetnik teme Začetnik teme Srdjan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Srdjan

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
620
Dakle, treba da sklopim jedan komp, a namena ce mu biti izmedju standardnih zadataka i rad u AutoCadu, ArchiCadu itd...
Na sta ovde obratiti paznju... Ice se na varijantu sa Intelom DualCore, 2gb rama i ostalim standardnim komponenetama...

Ono sto me interesuje, ati ili nvidia i koja graficka je dovoljna?
Uzeti obican 19"tft ili wide?
Ima li ikakvog uticaja kolicina kesa u procesoru na ove programe... Tipa jel dovoljan e2160 klokovan na 333*9 koji ima 1mb kesa ili da se ide na varijantu sa 2mb ili 4mb? Isto bi i oni bili klokovani na magistralu 333*9???

Ako se setim jos necega, napisacu....

1- 7300GT> mozes fino da prodjes
2- 7600GT> vec je bolje i retko kad ti treba jace
3- 7900GS/GTO/GT...> od ovoga ti ne treba bolje
i ako bas oces da bacas pare>
4-8800 (svi oni pixel shaderi itd i munje, nemaju puno veza sa archidaom i Acadom)

ArchiCAD sa svakom karticom radi lose citaj sporo, takvog ga prave, i 8800ultru da imas pa se ne bi leba najeo od nje, ima svoj interni OpenGL koji je na nivou iz '99-e. Sto se tice AutoCADa, ako koristis 2008, predjina D3D display, inace sto se tice monitora, za te cadove je 22" wide pod obavezno, dakle uzajmi, snadji se al nemoj "da sviras na losoj gitari"
nije vredno ustede.
ArchiCAd ce ti posisati sav ram pa razmisli i o 4GB rama, dovoljno je jos jedan program otvoren zbog necega i ode sav ram.
Ako neces da rendas besmisleno je klokovati.

Nismo se bas razumeli... Ne uzimam za sebe komp, vec se bavim prodajom... Hoce neki lik da uzme komp i da radi sa ovim programima, pa me je zato interesovalo na sta da obratim paznju pri sklapanju jedne takve konfiguracije a sve to da musterija bude zadovoljna... Imam odredjeni budzet i sad kombinujem sta valja uzeti a sta ne...
Hvala u svakom slucaju!

Poslednja izmena:
za CAD-CAM i DCC programe najbolje kartice koje su i radjene za njih su
ATI FireGL iz AMD-ATI tabora i Nvidia Quadro ovo su profesionalne kartice i sam su vrh ponude za profesionalce...512 bit 1.5 Gb DDR3....itd ali ko sto rece "okmijun" mogu i ostale da posluze...

Meni savrsheno posao renderinga, postprodukcije i rada u acadu vrshi konfa iz potpisa. Od grafichkih ti treba samo neshto shto daje sliku i koristi svoju memoriju. FireGL i Quadro su apsolutno bespotrebna kupovina

Nazad
Vrh Dno