Šta je novo?

koja graficka kartica

magick je napisao(la):
Eto, i zašto onda kartica koja koristi GPU izrađen u 0.18 ili čak 0.15um ne bi mogla da radi na 3.3V?

Mamoze on TEORETSKI i na milijardu milijardi volti da radi, ako je elektronika vanzemaljska :D. Ovde je pitanje na koliko sam cip radi a da ne ode baj baj 4ever. Znaci po CMOS-u, ide i njemu predvidjena voltaza.

Misko je napisao(la):
Mamoze on TEORETSKI i na milijardu milijardi volti da radi, ako je elektronika vanzemaljska :D. Ovde je pitanje na koliko sam cip radi a da ne ode baj baj 4ever. Znaci po CMOS-u, ide i njemu predvidjena voltaza.
Čuj, da ne mudrujemo više i ne češkamo prste .... Sve novije ( 1.5V ) kartice imaju odgovarajuću zaštitu baš iz tog razloga i neće se spaliti, a starije se svakako neće spaliti na nižoj voltaži nego što im je propisana. To je sve stvar AGP specifikacije, a ne tehnologije proizvodnje integrisanih kola. Znači ovo je stvar dogovora i standardizacije koja se menja tek kada postojeća dostigne svoje limite, inače bi menjali AGP specifikaciju sa izlaskom svake sledeće grafičke karte.

Kratko i jasno.Imao sam tu plocu.Ploca je odlicna i sto je najvaznije, bilo koja mx radi na njoj, osim neke Jaton sa kojom nije radio.

KR7A manual, kaze da ploca prima i AGP 2X(3.3V) i AGP 4X(1.5V).

Vrh Dno