Šta je novo?

koja graficka je bolja

• Začetnik teme Začetnik teme xaero
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
PCIE ili AGP ?

Na defaultu x600pro ddr3, mada ima mnogo dobrih 7300GT verzija koje se klokuju ko blesave...

7300 sa GDDR3 memorijom je bolji, definitivno!
ako je sa GDDR2, slabiji od 1600pro

A po cemu je bolja, po overclocku DA, po vadjenju iz celofana i kutije NE.

Mislim na PCIE i mislim generalno koji chip je bolji, nevezano od memorije ili proizvodjaca kartice...Vidim da su cenama tu negde...ima li neko konkretno iskustvo u igrama..

hvala

Ja imam iskustvo sa Gainward 7300GT DDR3 PCI-E, ali nemam sa ovom drugom ATI, tako da ako hoces mogu samo ovo jednostrano iskustvo da iznesem?

Mislim da je gotovo nemoguće posmatrati generalno koja je bolja kartica samo na osnovu podatka da li je zasnovana na jednom ili drugom čipu , ne uzimajući pritom u obzir tip memorije, hlađenje pa čak i proizvodjaca kartice jer i između kartica zasnovanih na istom čipu postoje itekakve razlike.
Može imati smisla kad bi se upoređivale kartice sa različitim čipovima i sa uslovno rečeno istim/približno identičnim ostalim parametrima .

Mislim da se od skoro na nasem trzistu pojavio PowerColor, sa ddr3 odziva 2.0ns, koji bi ako mu je povoljna cena, mogao biti jako dobar izbor. Imao sam ga na testu i data mu je best buy nagrada.....
E sad, malo je sporiji od Leadtekovog 7300GT Extreeme sa 256MB....ali i jeftiniji...

Poslednja izmena:
Mislim na PCIE i mislim generalno koji chip je bolji, nevezano od memorije ili proizvodjaca kartice...Vidim da su cenama tu negde...ima li neko konkretno iskustvo u igrama..

hvala

nesto si pogresno shvatio kartice.
kad kazes `cip` verovatno mislis na jezgro (pravi naziv je GPU - Graphic processing unit).
krajnje performanse u velikoj meri zavise od brzine memorije. dzabe ti GPU i na 2Ghz ako memorija radi na 500Hz. stvar je u tome da memorija mora da obezbedi dovoljno brz protok podataka za GPU. cemu sluzi brz GPU, ako ima prazan hod dok ceka na transfer podataka iz memorije?
i nemoj da gledas samo brzinu memorije koja je izrazena u Hz, bitno je i kasnjenje koje se izrazava u ns. kvalitetne GDDR3 memorije imaju oko 1,2 - 1,4 ns, a GDDR oko 2,4ns.
sto ima vise memorije na kartici, mora i ona sama i GPU da budu brzi, da bi mogli da iskoriste sve prednosti. kod lose optimizacije, iste karte sa manje memorije daju bolje rezultate.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno