Šta je novo?

koja grafa za x264 ili sta vec...

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Zdravos...

kanim se da kupim nov komp...poboljsanja u odnosu na postojece (pogledaj sa strane) mi trebaju samo da bih mogao da gledam 720p ripove...e pa saaaaaaaaaaaaaaaaad....

Shta uzeti za neku minimalnu cifru, da bi mi fps kod x264 bio konstantan? Bice upareno sa giga ddr2, amd 4000+ i neam pojma kojom plochom...Ili mi je chak dovoljna integrusha na nekoj od plocha sa 690G chipom?

Xp sistem je u pitanju, shto se tiche igrica, bitno mi je samo da bude koliko toliko brza od ove moje ati 9550...ne igram nista osim prastarog cs 1.5...Ako je integrisana brza od nje (ili iste brzine), je** mi se, uzimam integrisanu...

Hvala na eventualnim odgovorima :D

EDIT: koji se score u 3dmark01 moze ocekivati sa integrisanim 690G reshenjem?

Poslednja izmena:
x264 će ti uvek dekodirati CPU, to je "nelegalni" kodek. Samo VC-1 i H264, odnosno MPEG2 i VMW9 fajlove (koji stižu skoro isključivo na HD-DVD i BR medijima) će ti enkodirati neki od GPU-ova nove generacije, kao što su HD2600Pro (koji preporučujem) i GF8500 ili 8600GT...

za 720p naslove, kakvih je 90% na netu, pogotovo ove nove enkdoovane sa x264, dovoljan ti je i Athlon 4000+. Na čist XP instaliraj poslednji DirectX i Media Plejer, a onda K-Lite Mega Codec pack, standardni, stavi da Media Player Classic bude default plejer, aktiviraj AC3 i AVI splitere u njemu (K-Lite ima odličan FAQ, pogledaj kako to da uradiš) i na kraju eventualno stavi i VLC plejer, kao rezervu... To je sve što ti treba.

Ahaaaaaaaa! A radeon 2400pro/xt ne dekodira H264?

U principu, sa 4000+ x2 ne treba da mislim o (d)ekodingu X ili H 264 i grafickim karticama, posto procesor sve to moze preneti na sebe?

Ako je tako, onda je moje sledece pitanje...da li je bolja integrisana x1250 od ati 9550? :)

Na čist XP instaliraj poslednji DirectX i Media Plejer, a onda K-Lite Mega Codec pack, standardni, stavi da Media Player Classic bude default plejer, aktiviraj AC3 i AVI splitere u njemu (K-Lite ima odličan FAQ, pogledaj kako to da uradiš) i na kraju eventualno stavi i VLC plejer, kao rezervu... To je sve što ti treba.

Bolji je CoreAVC 1.5 za slabije masine.

to je tako napamet rekao...
inace, ko planira da se igra... integrisana mu ne radi posao kakva god da je.. a ko ne planira, 690g mu je odlicna...

pih, koliko sam bio glup, pa moja mashina sasvim fino pushta x264 720p :D Bitrate 4480 kbps, cpu usage mi se krece oko 70% ...lepota bozija :D

Nego, jel normalno da je ooonooliikooo zrnast mkv? kad pustim normalan divx (avi), slika je k`o fotografija (dok se ne zumira), ovo me je razocharalo :( k`o da imam sneg na tv-u

Nazad
Vrh Dno