Šta je novo?

koja firma

metalpirat

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2009
Poena
320
ljudi uzimam nvidiu 295 - ja bi uzeo neki quadro ali nema se para za to.
ELEM
Znam da ce svi reci kao ma to je zman uzmi bilo koju i ima da razvali.

Mene sada kopka koja je razlika izmudju ASUSa,MSI,XFX....

Kako se vama pokazale ove firme, ja sam sa 8800 msi firme bio zadovoljan. Pre sam koristio asusa i losi su za grafiku, dok su maticne ploce odlicne.

Interesuje me XFX kakva je to firma i vidim da je nova na trzistu.

HVALA!!!

Tebi ne treba quadro.. on je cak i sporiji od gamerskih kartica. Njegova prednost je sto ima neke osobine koje koriste razni 3d programi i programi za kompoziting i video montazu.

ipak bi mi trebao

Tebi ne treba quadro.. on je cak i sporiji od gamerskih kartica. Njegova prednost je sto ima neke osobine koje koriste razni 3d programi i programi za kompoziting i video montazu.

Pa vidi time sto mi je maya i adobe paket stalno upaljen odna ti je sve jasno. A li lepo je kada sve mozes u realno vreme da gledas.

Probao sam na slaboj masini graficku 3700 i bio prezadovoljan. Cak je I CRYSIS radio kao podmazan bez kocenja u ful rezoluciji dok je sa 8800 kocilo. Ta kartica jeste u megahercima i svemu slabija od igrackih grafickih kartica ali je mnogo mnogo bolja od njih.

@metalpirat:
Izabrao si najgore moguce vreme za kupovinu GTX295, koja je inace tesko bacanje para, ali kako hoces. Kupovati jacu grafu od GTX260 (pa ajde i GTX275) je danas totalno besmisleno.
Jel bi nova grafa trebalo da ide u masinu u potpisu? Q6600 na defu nije dovoljan ni za GTX260, a kamoli za nesto jace. I to je neko CM napajanje od 500W? O GTX295 nema ni govora na njemu (da ne pricamo o obaveznom overkloku procesora), a nisam siguran ni da bih drzao GTX260 na njemu. Koji je model u pitanju?
I to sve za 19" monitor?! Mora da se salis?! Uzmi Radeona 4850 ili GTS250 i uzivaj.

Poslednja izmena:
@metalpirat:
Izabrao si najgore moguce vreme za kupovinu GTX295, koja je inace tesko bacanje para, ali kako hoces. Kupovati jacu grafu od GTX260 (pa ajde i GTX275) je danas totalno besmisleno.
Jel bi nova grafa trebalo da ide u masinu u potpisu? Q6600 na defu nije dovoljan ni za GTX260, a kamoli za nesto jace. I to je neko CM napajanje od 500W? O GTX295 nema ni govora na njemu (da ne pricamo o obaveznom overkloku procesora), a nisam siguran ni da bih drzao GTX260 na njemu. Koji je model u pitanju?
I to sve za 19" monitor?! Mora da se salis?! Uzmi Radeona 4850 ili GTS250 i uzivaj.

Vidi prvo da se igram necu reko kada pustim neku igru. Procesor je klokovan i radi na 3,2gh cm kuciste i napajanje su super rade bas kako treba. Ja sam prezadovoljan sa 8800 karticom i to mnogo prezadovoljan. Ali opet trazim nesto jace posto se bavim 3D modelovanj i animacijom i to je to. A 295 sam naveo da nameravam da kupim pa zato sam hteo da pitam za ostala misljenja. Da kupujem ogroman monitor za sada mi nije potrebno. Jos jedan ce samo pored da legne i to je to. Kazem ne igram igrice, vazno da meni maya radi sa mnogo poligona kako treba i da u afteru mogu da imam priblizno real time pre. i ja sam zadovoljan.

Da i primetio sam da ovde ljudi se takmice na koliko ce da klokuju svoj racunari i tako te zanimacije. Izgleda da taj racunar koriste samo za klokovanje i za igranje. Tako da ne spadam u tu ekipu.

Poslednja izmena:
Pa sto nisi naveo da si OCnuo Q6600.
Znam da su ranije radili Softmod ovih gejmerskih karti u Quadro modele, da li si mozda razmisljao u tom smeru?

Vidi gledao sam ja to do 8800 to moze da se radi ali ne dobijas nesto specijalno cak dosta osakatis graficku kartu. Mogi mi nisu to preporucili. Kako god cekacu ja jos malo pa videcu. ALi iskreno da kazem za sada mi 8800 zavrsava posao ali primecujem da se koci u zahtevnim momentima stoga cekacu jos i videcu kada nvidia izbaci novu generaciju. Ovako danasnje graficke su bazirane na tehnologiju 8800 tako da se sve oko toga vrti i samo se malo klokne ili stave dva procesora i tako neke male prepravke. Jos se nije pojavila ona prava koja ce da promeni generaciju.

Poslednja izmena:
a to sto su ti CM kuciste i njihovo napajanje od 500W ok i rade odlicno, ne znaci da ce raditi sa GTX295... (a ti kazes da su ti takvi programi stalno ukljuceni sto znaci da ce vuci dostastruje od karte, pa samim tim u najboljem slucaju mozes ocekivati nestabilnost sistema)...
Na tom napajanju najjace sto mozes da ides je mozda GTX260...

GTX295 je karta sa 2 (citaj DVA) GPU-a koji ne trose mnogo manje od tvog C2Q po komadu....
I kao sto rece peja, ovo ti je najgori moguci trenutak za kupovinu HiEnd grafickih karti....
Sacekaj prolece pa uzmi neku iz GT300 serije, bice mnogo bolja kupovina tada....
a do tad mozes da sredis nesto drugo (npr MB posto ta tvoja nema PCIe 2.0)...

nVidia planira izbacivanje nove generacije u decembru (eventualno januaru, ali decembar za sada deluje verovatnije).
Pozeljno je da promenis plocu, ali bih ti savetovao da uzmes i neko kvalitetno napajanje od 650-750W, da bi kasnije opusteno mogao da ubacis neku jaku DX11 graficku i da imas dobru rezervu i uz overklokovan procesor.

Nazad
Vrh Dno