Šta je novo?

Koja ergonomska tastatura i mis

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
Kao sto naslov i kaze, koju biste preporucili dobru ergonomatsku tastaturu i mis. Posto dosta vremena provodim za racunaron treba mi dobra tastatura i mis.Sta vise reci

pozdrav

Evo pod utiskom ovog threada i ja sam uzeo MS Natural 4000 mis je bezveze totalno ali zato tastatura je za 10tku na prvi utisak jako lepo ruke lezu jos uvek se navikavam na raspored posto mi je ovo prva ergonomska ali osecam da je mnogo manje zamorno kucati na njoj posto mi ruke mnogo manje moraju da setaju nego sa standardnom. Javicu za par dana kad je malo vise isprobam, hvala danijelu i filipenku sto su preporucili zaista sjajan a ne tako skup proizvod.

Nema na čemu 🙂 Miš nije ništa posebno, ali je opet fino imati ga u rezervi, ili ga pak prodati nekome za reda veličine 7-10 evra i spustiti cenu tastature.

gde je ima u NS?

uzeo sam mx3000 super je mish..ali tastatura je grrr za navikavanje 🙁

ja sam se navikao na mx500 odgovara velicini moje sake tako da mi ovaj mx3000 je dosta manji a i desnjak sam pa mi ergonomija na logiju mnogo bolja. Kakav je taj mx3000 komplet, ja sam mislio da uzmem bezicni komplet za kuci, medjutim ako se na poslu ovaj ms 4000 ergonomic pokaze toliko dobro odustajem od bezicne varijante

Ja koristim logitech internet navigator tastaturu i bezicnog misa logitech nx60 ,licno sam prezadovoljan i cena nije previsoka e sad potrebe i ukusi su razliciti ....

Prilozi

• logitech int. navigator.gif
    logitech int. navigator.gif
    28.7 KB · Pregleda: 62
  • logitech-nx60-cordless-optical-notebook-mouse.jpg
    logitech-nx60-cordless-optical-notebook-mouse.jpg
    3.5 KB · Pregleda: 42
Uzo ms 4000, odustao..koja budala mozhe da spoji f4 i f5 ???pre kupovine microsofta skontajte da su F4 i F5 spojeni, ne znam da li vama ovo igra ulogu, ali meni jako.GRRRRRRRRRRRRRR vracjam se na logitech 🙁

shto se tiche pitanja za mx3000...ja sam ga dobio<ovaj novi> za 65e ....deluje jeftinije od MS, meni smeta shto ima kao nalepljena slova..mada za sada nema nikakvih problema.....kuckanje je meni uzhivanje spram MS, ali ja mislim da je to subjektivan osecjaj 🙂

Kako su spojeni F4 i F5 na MS 4000? F tasteri su manji nego na standardnoj ali je svaki zaseban. Neznam cime se bavis pa su ti F4 i F5 toliko bitni ali u svakom slucaju treba odabrati varijantu koja tebi najvise odgovara

grupisani su F1 - F5 ...a inache su F1-F4 ......kontash ?

Nisu tasteri spojeni, ali su grupisani tako da je sa leve strane od F1 do F5, a sa desne od F6 do F12. Može biti da smeta nekome ko je navikao na standardni raspored gde su prva 4 F tastera grupisana, pa se za zatvaranje aplikacija koristi alt+F4. Microsoft ovakvo rešenje primenjuje već X godine, a kome je to ključno za korišćenje ergonomske tastature i ako nije u stanju da se navikne (meni su za to trebala 2-3 dana) za njega nije ova tastatura već neka Logitech kvazišmekerana sa 84 multimedijalna tastera za 10 evra 😛

u pravu ste stvarno su grupisani F1-F5 umesto F1-F4 kao na standardnoj mada kao sto filipenko rece meni F4 sluzi iskljucivo za zatvaranje aplikacije pa verovatno zbog toga nisam ni obratio paznju, mislim da nije toliki problem naviknuti se ipak tastatura ima dosta prednosti, neko moze da se zali i na mail Enter ali i to je slucaj i kod jos jedne MS tasture koje imam. Sva sreca pa su na ovoj ins-del grupu tastera vratili na standardnu. Ali kao sto rekoh svako neka odabere ono na cemu moze ugodno da radi

Kako se ms 4000 tastatura ponasa u igrama? Moze li se normalno igrati neki fps? Treba li dosta navikavanja ili ne treba uopste? Da li ima neceg sto bas mnogo smeta? Nisam pro igrac ali se dosta igram u slobodno vreme.
Uskoro cu poceti dosta da kucam pa mi je ova tastatura zapala za oko.

A kako bi se ponašala u igrama 🙂 Naravno da je odlična, nema nikakve razlike u odnosu na ostale tastature.

Evo uzeh i ja natural 4000 tastaturu. Zelim svima da se zahvalim koji su mi preporucili ovu tastaturu, jer jednom recju savrsena je.

Cisto me zanima, da li ste je prikljucili na USB ili ste stavili dodatak PS2.

pozdrav

serbian, drago mi je |) to je bila i moja reakcija..
ja nisam dobio ps2 dodatak?! ako ga ni ti nisi dobio, nego imas neki od ranije, nije dobra ideja da ga koristis, jer verovatno nije predvidjen za ovu tastaturu... inace mi ovako preko usba super sljaka, win, bios, linux... jednom se zabila prilikom instalacije windowsa inace uvek sljaka...

isno, ako ti je f5 bila glavna mana tastature, onda lol, tastatura stvarno nije za tebe... inace znajuci tvoje potrebe treba ti tastatura koju mozes jednom rukom da koristis, jer ti je druga uglavnom zauzeta negde nize |>>

ja sam dobio ps2 bio je utaknut u misa, i tastatura je vezana preko usb-a a mis preko ps2 nedostatak usb-a na integrisanoj gigabyte ploci tako da je mis otisao na ps2 valjda nema neke bitne razlike sto je ps2 a ne usb. Inace prilikom instalacije oba su bila na usb i sve je proslo bez problema ipak je to MS hardware&software 🙂

Nego da ne otvaram novi thread, posto sam postao obozavalac ergo tastature da li ima neka pristojna bezicna varijanta, nesto sam gledao MS sajt i tamo stoji neki Desktop Pro Optical model ali mi deluje kao da je tastatura gora nego MS 4000, ima neko iskustva ili preporuku za neki drugi model ili cu morati da ostanem na kablu i da uzmem jos jednu MS 4000?

Zaista tastatura je odlicna. Odmah sam se navikao bez ikakvih problema(posto vec dugo dugo kucam sa dve ruke😀

A ti komenatri sa F5 su stvarno glupost. Iskreno nisam ni primetio da ti tasteri na ovoj tastaturi idu do F5.

Sta vishe reci a ne zaplakati:d Poz ljudi i svako dobro. Thread closed:smoke:

Poslednja izmena:
isno, ako ti je f5 bila glavna mana tastature, onda lol, tastatura stvarno nije za tebe... inace znajuci tvoje potrebe treba ti tastatura koju mozes jednom rukom da koristis, jer ti je druga uglavnom zauzeta negde nize |>>

Samo kada gledam sliku onog kostura pored tebe 🙂

Inache stvarno je ok..bolju natural tastaturu nisam sreo.....

Poslednja izmena:
pitaj iznoguda da ti proda svoju... ako je nije vec ulepio i ocekuj jedno 30% visu cenu nego nova, jer je on oplemenio svojim dodirom |)))

MS natural ergonomic keyboard 4000 extra izgleda i zamalo da je kupim, ali vise volim flat tastature (Imam logitech ultrax i ne bih je menjao ni za jednu drugu (osim za diNovo ,) )

sto se tice misa MX rev ili G5...

pitaj iznoguda da ti proda svoju... ako je nije vec ulepio i ocekuj jedno 30% visu cenu nego nova, jer je on oplemenio svojim dodirom |)))

Znash me...onda ochito znash i da tastatura vecj ima maloletnu vlasnicu 🙂

Nazad
Vrh Dno