Šta je novo?

Koja DDR2 800MHz do 150 e

• Začetnik teme Začetnik teme zoki76
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zoki76

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2007
Poena
320
U ovom moru pojeftinjenja i domacih laznih favorita koju memoriju uzeti 2 x 1GB 800MHz za 4200 X2, M2N-E. Do sada sam imao KINGSTON 667 koja mi je bez promena napona radila na 800. Sada mi treba vise, OC bar 1000MHz.
Da ne bude neka bas preskupa do 150e. Ima li ko iskustva sa APACER, TRANSCEND na 800?
Dajte ljudi predlog komp mi sad klacka sa 512 MB u iscekivanju odluke a Vista na njemu i igrice razne.:cigar:

PS Umalo da bude u stihu.

Cekaj, ti bi da kupis 2 gigabajta memorije koja ce da radi provereno na 1000+mhz i to sve da platis 150e ?!? E to prijatelju ne da nema u srbiji, nego ces i u svetu da se pomucis da pronadjes!!!

Pretpostavljam da bi ti taj procesor drzao na primer na oko 2.7 GHz-magistrala na 250.
Mislis da ces imati mnogo bolje performanse ako memorija umesto na 840 (delioc 667) radi na 1000MHz? :trust:
Uzmi ti jos jednog Kingstona 667 i cuvaj pare za vaznije stvari! :wave:

Kingston vec ide povoljno to je ugovoreno, e sad kad vec kupujem uzeti i malo bolje pametnije je kada je za slicne pare. Prica se da Apacher nece razocarati a cene su mu pristojne

Ima, ima mozda ne bas za 150 ali za malo vise moze da se nadje. Pogledajte zadnje cene. Nego pitanje je koja , neka bude i do 200 evrica

Ajd sad daj gde ima DDR2 koji je deklarisan na 1k, a košta po GB do 100 evrića?
Može da se nađe memorija koja bi MOŽDA išla na 1000 MHz, pri čemu na default-u radi na 800, ali mora da se bira i da se hladi.
BTW, ti reče na 1000+.
OK, podeli sa ostalima gde da kupe odličnu memoriju za ok cifru.

p.s. znam da je cena memorije drastično otišla dole (1 gb value 667 može da se nađe i za 50-ak evrića), ali mislim da je tih 150+ evra preambiciozno.

Pa npr APACHER 1gb 800Mhz PC2-6400 ne moze da se plati skuplje u BG od 85 evrica sto mozete videti po razlicitim cenovnicima i na nasim sajtovima (da ne reklamiram sad najbolje ponude) a da li ce da radi na 1000MHz to je pitanje .

Ja imam Transcend 2x1Gb DDR2 800 i rade mi na 960Mhz u D.Ch. na default-u. Nisam je terao vise. Inace memorija nije Jet Ram vec je jaci model a i uklapa se u cenu do 150e. Oznaka joj je TS128MLQ64V8J.
Pozz!

Ja imam Transcend 2x1Gb DDR2 800 i rade mi na 960Mhz u D.Ch. na default-u. Nisam je terao vise. Inace memorija nije Jet Ram vec je jaci model a i uklapa se u cenu do 150e. Oznaka joj je TS128MLQ64V8J.
Pozz!

I moj Transcend je radio na 960, ali kad sam ga stavio sa JetRam-om, nece pa nece, na toj brzini.
Nisam vise dizao Trans. Bas me zanima koji mu je maximum, s obzirom da na 960 radi bez dizanja napona.

Pozz!

Zar nije JetRAM svojevrsna top linija transcendovih memorija? U svakom slucaju 130e za Transcend JetRAM DDR2 800 2x1GB DC kit je po mom misljenju izuzetnan odnos cena/performanse.

Poslednja izmena:
Informacije sam dobio iz Pin Computers-a, zvanicnog uvoznika Transcend-a. Memorija radi stabilno i kako su mi rekli pri kupovini da ima dobru kompatibilnost sa m. plocama razlicitih proizvodjaca.

Preporuka za Transcend JetRam 2x1GB, dobra je kupovina. Postoji i Transcend 2x1GB (nije Jetram) koji je skuplji, e sad koja je razlika?
Ako imas mogucnosti da nabavljas iz Nemacke, imas ovde dobar izbor 😀

Poslednja izmena:
Još uvek niko nije postovao memoriju koja za 150 2x1 gb ide na 1000+ (ne na 1000, već na više), iako se sada definitivno može naći za ispod 200, ali za ispod 150?

pa za mesec dana ce verovatno da ne kazem sigurno moci kako su cene krenule da padaju,a i za 170 moze "vrhunska" memorija da se nadje,shto je po meni izuzetno povolno...

Još uvek niko nije postovao memoriju koja za 150 2x1 gb ide na 1000+ (ne na 1000, već na više), iako se sada definitivno može naći za ispod 200, ali za ispod 150?

Nije bitna na kraju cifra okruglo 150e i 1000MHz. Vec sam napisao da moze i malo vise eura a vidim da ce morati malo manje MHz. Bitno je da razmotrimo najbolju kupovinu za tu cifru.

I ja jurim tako nesto ali je tesko naci kingstona u srbiji trenutno (verovatno cekaju novi uvoz) a i kosta dosta - 1gb 667Mhz - 90eur. Ima da se nadje PQI ali pojma nemam nista o ovoj memoriji i Transcend - oni su u cenovnom rangu oko 10.000 din 2X1Gb

dragan

Nazad
Vrh Dno