Šta je novo?

Koja basic ploca ~70e c2d

sasamsa

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2005
Poena
319
Koja ploca bez crossfirea, raida i sl a da ima integrisanu zvucnu za obicne zvucnike i lan za e8400. Koje su razlike p35, 43, 45 chipseta uopste?

Poslednja izmena:
Mogu da ti preporucim Blood Iron iz potpisa. Radi upravo u kombinaciji sa e8400. Po meni lepa cena za plocu i mislim da je best shop za oc. Sadasnja cena je oko 6k dinara.
Sto se tice razlika izmedju p35-p45... to ce neko malo iskusniji "Intelas" da objasni ali mislim da za taj cpu koji planiras da stavis nema potrebe da ides na neki noviji, skuplji chipset.

Poslednja izmena:
Bukvalno cela razlika je PCIE 2.0 standard u odnosu na PCIE 1.0 kod P35. I to što P45 odmah podržava 45nm procesore (P35 ploče skoro uvek treba prvo flešovati novim BIOSom, mada novije isporuke verovatno već imaju taj deo sredjen). To je sve.

EDIT: I ICHR10...

Poslednja izmena:
Bukvalno cela razlika je PCIE 2.0 standard u odnosu na PCIE 1.0 kod P35. I to što P45 odmah podržava 45nm procesore (P35 ploče skoro uvek treba prvo flešovati novim BIOSom, mada novije isporuke verovatno već imaju taj deo sredjen). To je sve.

EDIT: I ICHR10...
To bi mogao biti problem.

Jel dobra asus P5QL PRO ili P5QL-e ili je Blood Iron bolja?
Ima valjda sve i Asusove ploce su uvek vajda dobre i pouzdane?

Poslednja izmena:
Za OC ti je mnogo bolja DFI Blood iron, a realna razlika izmedju PCI-E 1 i 2.0 je ~1%
Tako da bolje uzmi plocu koja ce ti omoguciti da pre ili kasnije kloknes tvoj procesor po potrebi:smoke: Samo ti treba jedan fles biosa koji se s njom odradi za 2 minuta, a mozes na dva nacina...Ili pusti servisera da to odradi...

A kada bi sad kupio negde blood iron valjda bi trebao biti noviji bios?
Jel znate kako bih prepoznao da li ima novi bios i koji je min za 45nm ako prodavci neznaju?

Malo je radnji i prodaje..
Isplati li mi se ici u BG win win comp ili gigatron da je kupim?

Ako je stvarno za iste pare bolja od asusa po oveclocku i stabilnosti onda cu otici..
Mada i ne planiram neki overclock..mozda sa 3 na 3.5ghz

Poslednja izmena:
Uzeo sam danas u winwin Blood Iron i E8500.
Prodavac mi je rekao da radi sa 45nm cpu i da ih proizvodjac preporucuje mada on nezna za flashovanje i to..
Na pakovanju iza pise kao da podrzava next gen 45nm cpu..
Rekao je da stoji u radnji nekih mesec dana.

Jel ce da radi? Jel se vidi na ploci? Nisam kupio kuciste i napajanje jos

Pa meni upala varijanta sa starim biosom pa sam morao da se snalazim. Kod prodavca sam sve zavrsio za 5 min. Pohvala za Joku!!!
Inace nisam mogao da butujem nikako, samo se pali-gasi non stop.:wall:
Neces znati dok ne ukljucis, mada verujem da neces imati potrebe da se cimas.

Nazad
Vrh Dno