Šta je novo?

koja applikacija za odrzavanje systema?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Koju aplikaciju za "odrzavanje sistema" koristite?

Mislim na App tipa: Onyx... (sad bas ne mogu da se setim ni jedne druge a ima ih milion :mad:)

a "odrzavanje systema" = brisanje cache i ostalih fajlova, popravljanje permisiona...

Ja koristim Onyx. Tiger Cache Cleaner ne radi najbolje.

U principu dovoljno je odraditi daily, monthly i complete maintenance jednom mesecno. Ili, ako ne gasis uopste masinu, ne moras raditi nista, sistem se sam cisti od logova i ostalih gluposti.

Poslednja izmena:
:) 10x :wave:

i jos jedno pitanje: defragmentizacija harddiska; znam da na unixu ne postoji (ugradjena u system i korisnik ne moze da utice na nju), predpostavljam da je isto i na Mac OS X?

Poslednja izmena:
:) 10x :wave:

i jos jedno pitanje: defragmentizacija harddiska; znam da na unixu ne postoji (ugradjena u system i korisnik ne moze da utice na nju), predpostavljam da je isto i na Mac OS X?

Imas one Utility diskove na kojima postoje programi za defragmentaciju kao sto je npr. iDefrag. Mada ne moras to da radis, ali ako bas hoces - butuj sa diska, uradi jednom kompletnu defragmentaciju i nakon toga zaboravi na defrag :)

Ja koristim Onyx. Tiger Cache Cleaner ne radi najbolje.

U principu dovoljno je odraditi daily, monthly i complete maintenance jednom mesecno. Ili, ako ne gasis uopste masinu, ne moras raditi nista, sistem se sam cisti od logova i ostalih gluposti.

Pojasni mi na šta si mislio sa ovim o negašenju računara i njegovom samoodržavanju.

Pa, maintenance taskovi su predvidjeni da se automatski pokrecu u odredjeno vreme. Kako sam citao to je podeseno da se nocu pokrece (daily, monthly), pa ako ne gasis komp nocu, on odradi te taskove.

Poslednja izmena:
Znam šta je Cron, ali je pitanje šta se od pomenutih akcija po defaultu nalazi u Cronovim zadacima.

Imam iDefreg verziju 1.6.6 (224.600) i nikako mi ne polazi za rukom da uradim potpunu defregmentaciju . Jedino mi je omoguceno pod opcijom ON-LINE ostale su blokirane. Prvi put kad sam instalirao koristio sam prvi kljuc , kasnije sam pokusao da izbrisem i da ponovo upotrebim dva ostala kljuca ali nije uspjevalo nego je odma bio " funkcionalan" bez upisa kljuceva.

Sta treba da uradim kako bi mi se omogucilo da uradim FULL defregmentaciju?

full mozes uraditi samo dak sistemski disk nije u upotrebi, tj. morao bi da bootujes racunar sa CD na kojem je iDefragmenter i da onda odradis full defragmentizaciju ili da bootujes komp u target disk modu i da pomocu drugog Mac-a defragramentras taj Mac koji je u target disk modu :)

potrezi na netu, imas Boot DVD image diskove sa iDefragmenterom i drugim programimam...

Vrh Dno