Šta je novo?

Koja am3 maticna do 13k din?

Takodje glas za M4A89GTD PRO nesh nishta izgubiti sto nema USB3 a kad ti zatreba mozes da uzmesh PCI USB3 kontroler...

Ako bi da prodjes malkice jeftinije u odnosu na M4A89GTD PRO meni se vidja npr asus-m4a88td-v-evo-usb3
Podrzava sve postojece procesore, ima usb3, firewire, esata, 2x16 PCIE crossfire, jedino nije heatpipe hladjena naponska. Za oko 95e.
Po meni sasvim dobra kupovina.

Poslednja izmena:
Ako ti ne treba podrska za CF/SLI, lepo ustedi pare i uzmi nesto sa AMD 870 cipsetom. ASUS M4A87TD/USB3 je 80ak evra, ima i USB 3.0, hardversko otkljucavanje procesora i slicno. Za slicnu cenu imas i Gigabyte, recimo GA-870A-UD3, pa biraj sta nadjes jeftinije, ili koju firmu vise volis. ;)

evo koje su mi se dopale recimo:

msi 890GXM-G65 --- 11400

GA-890GPA-UD3H ----13300

M4A88TD-V EVO/USB3 ---- 11500

GA-880GA-UD3H ---- 10500

GA-790XTA-UD4 ---- 12200

M4N98TD EVO ---- ova je posebno zanimljiva SLI ploca,dual 16x mod a nije posebno skuplja od ostalih 11900din,pri tome mi izgleda najmocnije.:)

Ako ti ne treba podrska za CF/SLI, lepo ustedi pare i uzmi nesto sa AMD 870 cipsetom. ASUS M4A87TD/USB3 je 80ak evra, ima i USB 3.0, hardversko otkljucavanje procesora i slicno. Za slicnu cenu imas i Gigabyte, recimo GA-870A-UD3, pa biraj sta nadjes jeftinije, ili koju firmu vise volis. ;)

pazi,najradije bi isao na cfi/sli varijantu,pri tome radje na sli plocu...vise volim nvidiu.Ovaj Asus model je skroz dobar,ali mislim da nema 3.0 usb,nisam siguran...e sad sta je bolje Asus ili Gigabyte,ne znam ni sam...

Ja imam 890gpa, jel tu moze sli? znam da moze cf, ali nzm za sli?

ne moze...

1 x PCI Express x16 slot, running at x16
(PCIEX16)
1 x PCI Express x16 slot, running at x8 (PCIEX8)
(The PCIEX16 and PCIEX8 slots support ATI CrossFireX and ATI Hybrid CrossFireX technologies, and conform to PCI Express 2.0 Standards.)
3 x PCI Express x1 slots
2 x PCI slots

to je za nju...

m498td evo nema usb3,sata 3...

prvu plocu koju sam dobio je bila rikavela,pa sam dobio novu,...

ploca se ne zagreva mnogo,sada mi je oc cpu na 3.8 i ona je na nekih 35c,ako ti igra neku ulogu...

ako te bas vuce sli,uzmi je,nije losa...

ja sam je uzeo jer sam je dobio ispod cene,a nije imala Crosshair IV Formula,pa nisam hteo da dajem pare za nekih fx890(oko 160)...

sto se memorije tice,probao sam Kingston i Geil,rade bez problema...

mem ok ih spusti na 1333 na klokuj koliko hoces...

mada bolje da uzmes kingston hx blue,jer na 1333 radi na 1.5v,dok za preko 1600 radi na 1.7-1.9v

Poslednja izmena:
m498td evo nema usb3,sata 3...

prvu plocu koju sam dobio je bila rikavela,pa sam dobio novu,...

ploca se ne zagreva mnogo,sada mi je oc cpu na 3.8 i ona je na nekih 35c,ako ti igra neku ulogu...

ako te bas vuce sli,uzmi je,nije losa...

ja sam je uzeo jer sam je dobio ispod cene,a nije imala Crosshair IV Formula,pa nisam hteo da dajem pare za nekih fx890(oko 160)...

sto se memorije tice,probao sam Kingston i Geil,rade bez problema...

mem ok ih spusti na 1333 na klokuj koliko hoces...

mada bolje da uzmes kingston hx blue,jer na 1333 radi na 1.5v,dok za preko 1600 radi na 1.7-1.9v

sad gledam bas tu plocu,jel to micro atx?Da,nema te nove dodatke...odustajem od msi-a...

Ti sam najbolje znas sta ti je na ploci bitno.
Asus ili Gigabyte su tu negde-isti po pitanju kvaliteta tako da kao sto ti je Dusan rekao izaberi po svom ukusu, svejedno je.
Neces naci kod nas mnogo vlasnika ovih modela, moj savet je da procitas iskustva sa newegg-a (uz obavezan kriticki osvrt jer ipak gomila likova koji daju lose ocene pricaju gluposti).

da,upravo na newegg citam,on mi je prvi na udaru.:) nije mi jasna pomalo ova prica oko modova za pci-e 16x...evo recimo ta ploca sa sli podrskom M4N98TD EVO ima 2x 16x sli mod i kosta oko 12000din...dok recimo CF varijanta u 2x 16x modu nema ispod 18-19000din i to je ova,na primer M4A89TD PRO/USB3...koji je razlog tome?

gx890 ima 2x8,dok je sam 2x16 rezervisano za najjacu seriju(fx890)...

kod nforce ploca,obe idu na 2x16,a ako ima 3 slota,ide 16,16,8...

zbog te razlike je i cena veca,tj. manja

u principu razlika je 2-3% izmedju 2x8 i 2x16,nebitna stvar...

Secam se da sam pre dve godine kada sam birao plocu AM2 plus AM2+ protracio nekoliko nedelja dok sam iscitao sve newegg rivjue...na kraju sam uzeo Biostar...a dvoumio sam se Asus, Gigabyte itd...onda sam shvatio, ako ne radis bas nesto specificno na racunaru...uzmes bilo koju plocu na rasponu od 70-100evra i neces pogresiti.

Evo ovih cu dana da promenim plocu i uzecu Asus M4A77TD Pro...moze da izdrzi do 145W procesore, ima 2x PCI 16 slota, DDR3 do 1800mhz i koliko sam se ja raspitao cak je dobra i za klokovanje, sto meni ne treba ali nekome znaci.

I zato zaista ne razumem zasto bi neko pucao 120evra za plocu, jeste vazi uvek pravilo koliko para toliko muzike, ali svima nama uglavnom racunar treba za slicnu muziku pa ne vidim poseban razlog da se pored ovakve ploce uzima neka pedeset evra skuplja.

A ako cemo realno po korsinicima, ovo su ti najbolje ploce za AM3 i u to nemoj da sumnjas.

broj jedan ne znaci da je bolja od broja dva :bottle:

1. ASUS M4A88TD-M
2. ASRock 870 EXTREME3
3. ASUS M4A785TD-V EVO
4. MSI 790FX-GD70 AM3
5. GIGABYTE GA-890GPA-UD3H
6. BIOSTAR TA790GXB3

Ti sada uporedi cene i specifikacije pa ces shvatiti da je ona za koju sam se odlucio vise nego odlicna ako uzmemo u obzir cenu/kvalitet...mada naravno, ne mislim da treba da kupis istu...samo uvek preporucujem ploce ispod 100evra da ostane vise za :guitar: i :bottle:

fala brate Anagarika,nego jel moze pojasnjenje zasto niko ama bas niko ne pominje ovu GA-790XTA-UD4?:)

od svih koje si nabrojao 890GPA-UD3H mislim da vredi,a i ostali se slazu ocigledno...

evo da ti kazem da bih ja uzeo 790xta ud4 :)
ima 8+2 faze, ima hladjenje naponske, ima cf u x8 + x8 (nema neke spec razlike u odnosu na x16, nemoj da ti to bude presudno), ima sata 3 i usb3, chipset jeste starije generacije, ali po meni nije vredan novi tolike razlike u ceni i nekako mi je najlepsha na oko :)

fala brate Anagarika,nego jel moze pojasnjenje zasto niko ama bas niko ne pominje ovu GA-790XTA-UD4?:)

od svih koje si nabrojao 890GPA-UD3H mislim da vredi,a i ostali se slazu ocigledno...

Koliko sam ja uspeo da procitam svi pricaju kako je ta ploca odlicna za klokovanje i kako je zbog cipseta neverovatno brza...sta god to znacilo...mozda misle da se dobro butuje win :bottle: ima jos neke opcije tipa da roknes da ti se utisa kuler, ako spavas a komp ti radi, skida nesto sa neta, neke pice :eyebrows: Easy Saver

Meni uvek zapadnu za oko neke nelogicnosti...tera memoriju samo do 1333Mhz...jeste da u realnom radu i nije neka razlika, ali ploca koju sam ti recimo ja naveo tera do 1800Mhz, i ima skoro sve istu izuzev starijeg cipseta. Mada nije iskljuceno da kao kod mog Biostara, sa novom generacijom procesora moze da radi i na 1600Mhz a mozda i bez nove generacije, samo podesavanjem.

Suma sumarum...od danas biram ploce samo po izgledu, i to ne same ploce vec kutije :bottle: mame mi, sve je to manje vise isti klinac.

I ono sto sam se ja naslusao poslednje tri godine je da su Gigabytove ploce najcesce po servisima. Ne znam da li to i dan danas vazi ali nekada je bilo pravilo, zato sam uvek zaobilazio gigu iako imaju zaista najbolji odnos cena/specifikcija (skoro kvalitet)

I ja sam pre uvek zanemarivao ploce sa integrisanom grafikom...cak i taj integrisani zvuk...to je kojestarija teska, makar svakome ko je imao ozbiljnu zvucnu...ali sada bi mi tako trebala ploca koja ima integrisanu graficku, jer dok cekam da mi stigne graficka komp mi je mrtav evo vec tri dana, pa bi zapravo donekle odabir izmedju
te dve kartice, koju si ti naveo i koju sam ja naveo bio samo zasnovan na situaciji u kojoj sam ja sada :S:

Sve u svemu...kupi sta god neces pogresiti, aj :bottle:

Ja sam uzeo MSI 890GXM-G65 120e, plus 2 PCIE, USB3, odlicno odradjena, pogodna za HTPC posto je mATX i ima integrisanu grafiku sa HDMI, DVI i VGA izlazima. Nisam probao igrice i ne verujem da mogu da rade, mozda neke stare.

Nazad
Vrh Dno