Šta je novo?

Koja 6870 ?

acastars

Cenjen
Učlanjen(a)
05.03.2011
Poena
155
Ovako budzet je da se ne lazemo 19000din. Treba mi graficka za Eyefinity.
Adapter imam Sapphire Active Mini-DP > DVI.
Imam 3xLG L1918S monitor-a 19' 1280x1024 odnosno 3840x1024+bezel.
Ostatak Konfiguracije imate u profilu.
Sada glavna je dilema Sapphire ili Gigabyte. (Mora da ima MiniDP zbog adapter-a)

U winwin-u ima 6870 http://www.winwin.rs/vga-pci-e-ati-radeon-vga-amd-radeon-6870-sapphire-1gb-ddr5.66.html?productId=33140 po ceni od 16200din

,a U Atom computers. http://www.atom.rs/?sid=3145 ima za 18060din+dostava.

Sapphire je daleko povoljniji , ali ima garanciju 2 godine i sapphire nema predstavnistvo u Srbiji koliko ja znam (ispravite me ako gresim).

Dok Gigabyte je skuplji , ali pruza garanciju 3 godine i postoji predstavnistvo u slucaju (pu pu daleko bilo) nekog kvara da se problem brzo resi (neko moje misljenje je da Gigabyte stavlja kvalitetnije komponente na PCB).

Sutra ce biti glavna odluka posto planiram za vikend da uzivam u carima Eyefinity setup-a.

Znam da ce se neko javiti sa predlogom da uzmem 6950 tj cak bolje 6950 2GB verziju. Ali kao sto sam rekao budzet je problem. A 6950 1GB verzije sa MiniDP ispod 22000 nema (a kad "bih" vec davao 22000 sto ne 23900 za 2GB verziju).

I po meni je najbolje 6950 2GB , ali trenutno imam tu svotu novca.

Posto ploca podrzava CrossFire eventualno bih kasnije dodao jos jednu 6870.

Zelim da cujem Vasa misljenja , predloge i komentare.

Sjajan izbor, neka te dugo i dobro sluzi :) Jesi li sredio problem sa adapterima?

@psycho Adaptere cekam da narucim display-port na VGA od prozvodjaca HP pa cu onda videti utiske o Eyefinity , a Sad sam terao Crysis na MAX 8xAA i 16AF
radi glatko da bolje ne moze biti. Temperatura na 100% ne prelazi 60 stepeni. Stvarno hladjenje je uradjeno do jajceta.
@Webb kartica je OGROMNA 3 slota zauzima , ali stala u kuciste bez problema. :D

Evo stigli danas Adapteri "HP iz prodavnice MARKET DS" cena po komadu je bila 2800din. Display port > VGA. Podesio sam eyefinity i Ovo je mindblow uskustvo. Imam jedan miniDP>DVI aktivni adapter za prodaju. Ako nekom treba pp. Kasnije kacim slike eyefinity-a.

Ma meni nije zadovoljstvo kad imam te ivice od monitora. Mozda trazim previse ... :(

Dude, this is fucnin' insane!!!

Slike igara u eyefinity koje sam zavrsio.
Matrix Screensaver

Assassins creed: Brotherhood

Crysis 2 patch 1.9 + Advanced Graphic option + DX11 patch + High Resolution pack.

Call of Duty 7: Black Opps

Call of Duty: Modern Warfare 3

F.3.A.R (F.E.A.R 3) morao je patch da bi radio eyefinity
*Slika eyefinity-a na eyefinity-u*

F.E.A.R 3 Robot suit

Poslednja izmena:
Meni ne smetaju ivice navikao sam i ne vidim ih uopste. Ne znam kako ali isto je kao kad i gledate kroz prozor tu je normalno da imaju okviri prozora i to je OK a posto smo "Navikli" da monitor nema prekida tad dolazi to te "Smetnje" , ali nakon 2 dana nestaje.

Nazad
Vrh Dno