Šta je novo?

Koja 6870 ?

acastars

Cenjen
Učlanjen(a)
05.03.2011
Poena
155
Ovako budzet je da se ne lazemo 19000din. Treba mi graficka za Eyefinity.
Adapter imam Sapphire Active Mini-DP > DVI.
Imam 3xLG L1918S monitor-a 19' 1280x1024 odnosno 3840x1024+bezel.
Ostatak Konfiguracije imate u profilu.
Sada glavna je dilema Sapphire ili Gigabyte. (Mora da ima MiniDP zbog adapter-a)

U winwin-u ima 6870 http://www.winwin.rs/vga-pci-e-ati-radeon-vga-amd-radeon-6870-sapphire-1gb-ddr5.66.html?productId=33140 po ceni od 16200din

,a U Atom computers. http://www.atom.rs/?sid=3145 ima za 18060din+dostava.

Sapphire je daleko povoljniji , ali ima garanciju 2 godine i sapphire nema predstavnistvo u Srbiji koliko ja znam (ispravite me ako gresim).

Dok Gigabyte je skuplji , ali pruza garanciju 3 godine i postoji predstavnistvo u slucaju (pu pu daleko bilo) nekog kvara da se problem brzo resi (neko moje misljenje je da Gigabyte stavlja kvalitetnije komponente na PCB).

Sutra ce biti glavna odluka posto planiram za vikend da uzivam u carima Eyefinity setup-a.

Znam da ce se neko javiti sa predlogom da uzmem 6950 tj cak bolje 6950 2GB verziju. Ali kao sto sam rekao budzet je problem. A 6950 1GB verzije sa MiniDP ispod 22000 nema (a kad "bih" vec davao 22000 sto ne 23900 za 2GB verziju).

I po meni je najbolje 6950 2GB , ali trenutno imam tu svotu novca.

Posto ploca podrzava CrossFire eventualno bih kasnije dodao jos jednu 6870.

Zelim da cujem Vasa misljenja , predloge i komentare.

Stvarno je bedara sto moras da imas MiniDP, ali sta ces kada nemas monitor koji ima taj prikljucak.
Sto se tice garancije, iskreno mislim da nije vazno da li Gigabyte ima ili nema predstavnistvo u Srbiji, prodavnica kod koje si kupio graficku ce ti sigurno naci zamenu(meni su jednom cak iz Hrvatske uvezli karticu za reklamaciju).
Od te 2 ne znam koju da ti kazem da uzmes. Nisam siguran koliko je bucna Gigabyte posto ipak ima 3 ventilatora, ali ona mi deluje kao bolje resenje.

Moj savet bi bio da pogledas ovo.
To je neka akcijska cena, tako da bih te preporucio da pozuris.
Negativno - Jeste da je samo 2 godine garancije i da je VisionTech i da je Jakov Sistem(mada moram priznati posle malo gledanja po njihovom sajtu ne deluju mi kao tako znj prodavac), ali cisto sumnjam da ces videti negativnu stranu ovog proizvodjaca sem ako volis da ekstremno overclockujes.
Pozitivno - To je 6950 i mislim da ce to prevagnuti. :)

@Lazni Kazanova Stvarno Ta 6850 Vapor-x izgleda primamljivo i pristupacno , ali ipak ne bih se bavio overklokingom pogotovo sto je garancija samo 2 god , a planiram grafu da cuvam na duze staze 3-4god najmanje.

@Solesoslav Da nije proizvodjac VisionTech uzeo bih je odmah. Ima miniDP i 6950 je model. Ali jednostavno Ime mi ne uliva poverenje ni malo.

Sad troumljenje. Da li da probijam led sa VisionTech ne znam. Da vidim misljenja jos clanova sta misle na ovu celu pricu.

Poslednja izmena:
6870 referentne su dosta bucne, ako nekome smeta.... Kuler je na oko isti kao kod tihih 5850 i 6950, samo na oko. Na idle je Ok, ali cim se pusti igra, weeeeeeeeeeeeeeeee :)

@amdpower Sve je to lepo , ali kad pogledam niko od Vas nema takve kartice nego Gigabyte i Sapphire osim Solesoslav-a.
Veceras i sutra do podne treba da donesem odluku.

Poslednja izmena:
Samo da kazem da je gigabyte pravi toliko lose kartice da je to neverovatno... Zaobidji ;)
Ili idi na msi ili sapphire (msi zbog hladjenja,sapphire zbog cene i tisine) a i obadve su kvalitetne,tihe hladne,sa solidnim OC potencijalom.

Ja sam imao ATi, MSI, Gigabyte, XFX, Sapphire, Asus i Powercolor graficke kartice(vise od pojedinih proizvodjaca, od drugih samo po jednu).
Utisak proizvodjaca varira od kartice do kartice, recimo, jedna od 2 Asusove kartice koje sam imao je bila dno dna, najgore hladjenje ikada(gore od referentnog iako kazu da je bolje), dok je druga bila izuzetno dobra. Sapphire sam imao jednu koja se nije po nicemu isticala, a drugu koja je bila najbolja verzija date graficke kartice od svih proizvodjaca. Sa Gigabyte-om nisam imao nikakvih problema, imao sam jednu njihovu karticu koja je imala nereferentno hladjenje i kartica je bila super.

Sve u svemu, to me je dovelo do sledecih zapazanja, Asus bez obzira sto vazi za najbolje zna da napravi zivi izmet od proizvoda, Sapphire koji je dugo vazio za najboljeg AMD proizvodjaca odavno nije napravio proizvod koji se isticao po necemu, dok MSI, Gigabyte i posebno PowerColor se stalno trude da osvoje kupce nereferentnim hladjenjima. Sve u svemu smatram da je Powercolor ubedljivo najbolji AMD-ov partner, da oni koji pricaju da Gigabyte ne valja pricaju nebuloze i da jako ime ne mora da obecava kvalitet ali je dobra indikacija(recimo mediokorni MSI Twin Frozr II 5850 naspram bilo koje graficke u toj fantasticnoj seriji).
Sve u svemu, koliko god da je shit VisionTech(a ne verujem da je shit uopshte zato sto je brat sa PowerColorom) ne verujem da ces da pogresis jer je po meni i najgora 6950 bolja od bilo koje 6870 i ako ne overclockujes ne verujem da ces videti razliku izmedju te VisionTech i recimo MSI Twin Frozr.

Ove referentne su sve iste ljudi. Samo nalepnice druge... Svaki referentni 6870 je identicna karta sa drugim stikerom.

Kada se uporedjuju referentne kartice gleda se pakovanje, propratni software i garancija.

@Lazni Kazanova Stvarno Ta 6850 Vapor-x izgleda primamljivo i pristupacno , ali ipak ne bih se bavio overklokingom pogotovo sto je garancija samo 2 god , a planiram grafu da cuvam na duze staze 3-4god najmanje.

@Solesoslav Da nije proizvodjac VisionTech uzeo bih je odmah. Ima miniDP i 6950 je model. Ali jednostavno Ime mi ne uliva poverenje ni malo.

Sad troumljenje. Da li da probijam led sa VisionTech ne znam. Da vidim misljenja jos clanova sta misle na ovu celu pricu.

nemoj da se zamaras oko proizvodjaca,svaki moze da se potrefi pa da bude felerican,sve zavisi na sta naletis,nista ti danas nije zagarantovano.bitno je da uzmes kartu koja ima redovnu garanciju,i boli te uvo,klokuj,igraj se sa njom,pa i ako crkne-pod garancijom je.tako sam bar ja do sada uvek postupao sa hardverom-bitno mi je da ima garanciju,a ostalo me ne interesuje.imam primer drugara kojem je posle mesec dana zveknula ASUS maticna P8P67,a ASUS ipak vazi za jakog proizvodjaca,decko je reklamirao,u roku od 10-15 dana dobio novu i kraj price.tako ide i sa kartama,znaci nema pravila,uzmi najjeftinije sto nadjes,sa 2god garancije i voziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....
ps-budimo realni,zamenices ti nju svakako mnogo pre 3-4 god ;)

ja bi bez razmisljanja uzeo 6950 iz jakova... dok god ti oni daju garanciju ti si miran. a i cisto sumnjam da jakov comp. uvozi tu karticu tako da bi ti trebao da imas garanciju od uvoznika. u slucaju da zatvore radnju a tebi se ipak daleko bilo pokvari ta 6950- pa nek ide zivot bar si uzivao u 6950...al koja je sansa da se sve to spoji :-D

hehe...pretece me sinda... uglavnom ciljamo na isto ;)

Poslednja izmena:
Ma znam. Ali svi daju 3 godine garnciju, osim Sapphire koji daje 2, a sto se tice pakovanja, samo karta vredi :) Po pitanju buke...ubedljivo najbolja kupovina i najtise karte su Vapor X-ice. Imao sam 5770 Vapor i karta je bila bukvalno kao pasivna. Nista se nije culo! 5850 ref. je super, 6870 ne valja nista. 6950 2Gb je takodje odlicna... Eto te sam imao.. Sto se tice zamene karte. Ja imam ozbiljnih problema sa pokusajima da moje karte zadrzim 3-4 meseca :D

Poslednja izmena:
Ma ne vredi samo karta. Jos uvek se ljudi dive kada vide polucrknutu 8800GT ili crknutu 7800GTX u fenomenalnom XFX pakovanju kad god mi dodju u sobu.

Uzimas karticu koja ce ti sluziti vise godina?!Samo da znas da je gigabajt toliko jadan,sa radeonima je sebi unistio reputaciju!
Imas 19K dinara?Stisni kintu,pozajmi bre od nekog drugara i kupi 6950 i to 2GB verziju koju ces otkljucati u 6970!

Druze, ajde ti objasni nama sta to ne valja sa Gigabyte Radeon karticama. Iwcham ima jednu i strasno je zadovoljan sa njom, tako da me zanima tvoj problem sa njima.

Sa druge strane, ti prekorno napominjes da ta kartica treba da se koristi godinama, a onda predlazes acastars-u da kupi Referentnu 6950 2GB i da je otkljuca.
Od svih kombinacija, ja mislim da je ta najnesigurnija po zivot graficke, ali dobro sad, pogresi covek. :)

Druze, ajde ti objasni nama sta to ne valja sa Gigabyte Radeon karticama. Iwcham ima jednu i strasno je zadovoljan sa njom, tako da me zanima tvoj problem sa njima.

Sa druge strane, ti prekorno napominjes da ta kartica treba da se koristi godinama, a onda predlazes acastars-u da kupi Referentnu 6950 2GB i da je otkljuca.
Od svih kombinacija, ja mislim da je ta najnesigurnija po zivot graficke, ali dobro sad, pogresi covek. :)

verovatno misli na onaj peh gigabajtovih 6850 koje su u startu pravile probleme,posle se sve ispeglalo.....

Ja sam imao gigabyte karticu koja je radila fenomenalno,doduse i dalje radi na drugom racunaru.
Imam sapphire 6670 a razmisljao o power color 6750 i odustao zbog mog slabog napajanja.

Moj savet je:6950 2GB verzija i decko samo treba na 19K koje vec ima da doda jos 2 ili cak 3 hiljade dinara i da bude miran naredne 2,3godine.Moze to i 6870 ali ne u tolikoj meri kao 6950 sa mogucnoscu otkljucavanja i 2gb memorije...
best buy je 6850do 150e,pa 6950 do 250e...6870 nije best buy koliko ove dve kartice nude za ulozen novac

Ako je zbog toga sto samo poseduju D-SUB, pa ne znam sta da ti kazem.
AMD zvanicno ne podrzava varijante sa adapterima, a skupo bi te kostalo da probas.

Fora je sto 6870 ili 6950 bilo koji proizvodjac bilo 1GB ili 2GB stavlja jedan DVI-I (podrzava i DVI-D i DVI-A (dvi-a se koristi za VGA monitore) , a drugi
stavlja DVI-D koji je samo digitalni signal tako na njega nece da radi DVI>VGA adapter samo na DVI-I tj DVI-A. Tako da i adapter koji imam Sapphire MiniDP > DVI-D isto nije podrzan. Mnogo za*eba*cije oko toga. A 58xx serija ima 2xDVI-I konektore. Zivo me zanima kada ce 7xxx serija i da li ce imati 2xDVI-I konektora.

Moje misljenje: Da li je moguce da je AMD toliko skrt da ne moze da stavi 5 dodatnih zicica koje vrede 15din maksimalno. Ili je to samo trik da se u*ebu VGA monitori.

Stigla danas ASUS Hd6950 2GB DirectCUII
ASUS_EAH6950_DCII-2DI4S-2GD5_PCIe_view.jpg

Nazad
Vrh Dno