Šta je novo?

koja 6870 (6850)?!

nikornla

Uticajan
Učlanjen(a)
17.12.2004
Poena
1,935
upgrade-ujem komp, najverovatnije i5-3450, asus P8H77-V, mushkin 8GB 1600, pa me jos muci izbor grafe.

najverovatnije bi to bila 6870, pa me interesuje ima li neko iskustva o najjeftinijoj verziji powercolor od oko 120e?! interesuje me da li se mozda pregreva, da nije bucna, jer ako nije sigurno bih nju uzeo. najradije bih uzeo sapphire, ali bih da izbegnem jos dodatnih 30e, i ovako vec dovoljno ulazem... takodje, postoji i opcija da uzmem 6850, pa i tu vazi ista prica, ali je to manje verovatno. takodje2, ako za iste pare postoji neki nvidia pandam isto moze da bude varijanta, mada mi se cini da nema.

daklem, sve sugestije su dobro dosle, hvala unapred :D

Ne znam dal juris OC ili ne, ako ne, moja preporuka ide za Gigabyte 6850, ili 6850OC. Mozda je obicna Gigabyte 6850 ok za OC, ali ja sam imao 6850OC varijantu koja ima neki nestandardan kontroler i samim tim nije raspolozena za overklok.
Kako god, brza, hladna i tiha kartica, preporuka!

ne jurim OC i generalno ne planiram OC ni na jednoj komponenti... inace, po specifikaciji 70 deluje solidno jaca od 50, sto bi trebalo da se primeti i u praksi, naravno kod nekih jacih naslova... ostale komponente sam mnogo lakse izabrao, ovo mi zadaje glavobolju xD

Moja preporuka ide za powercolor 6850. Imam 6790 koja je jako slicna njoj, tiha hladna i ok se klokuje kad treba. Mislim da je na 6850 isti kuler, citao sam dosta opisa i kazu da je sasvim ok i best buy. Sutra kupujem jednu drugaru pa javljam utiske.

Pa baš da je tiha e bih se složio, nije sad ništa specijalno bučna, ali nije ni tiha. Ne pregreva se doduše i stvarno lepo radi i ima najjeftinija

Moj predlog ide za 6870, za full hd 6850 ima veoma brzo da postane slaba, posebno ako se ne ocuje. 6870 je best buy.

Mislim da cu se odluciti za sapphire i to 70, samo da je nadjem u nekoj prodavnici gde mogu da uzmem jos nesto sa povoljnijom cenom i tako se uklopim u cekove, to mi je jako bitno... do sutra pre podne mora da padne odluka

ahaaa, eto to nisam znao, a vidim da su mi ove prve dve nesto mnogo slicne... sad bas guglam malo i proklinjem izvesne prodavce sto nemaju sapphire 6870, kvare mi koncepciju.

Ja sam jednu VTX 6870 sa referentnim hladjenjem uzeo bas ovde na forumu i evo koristim je jedno 9 meseci bez problema. Malo je glasnija ali radi kao sat.

Zeznuo sam se danas :( Pozovem jedinu radnju da vidim jel ima powercolor 6850 po ceni od 13500, kazu nemaju i uzmem kod njih sapphire 6850 po ceni od 14500, potom odem u em*i i vidim u izlogu 6870 za 13999din... eto kad sam se ja zeznuo nemojte i vi, bestbuy je powercolor 6870 trenutno.

Auuu, pa gde su ti bile oci ? Bolje da si ovde pitao gde ima 6870, neko bi ti javio. Sad je kasno ...

Zeznuo sam se danas :( Pozovem jedinu radnju da vidim jel ima powercolor 6850 po ceni od 13500, kazu nemaju i uzmem kod njih sapphire 6850 po ceni od 14500, potom odem u em*i i vidim u izlogu 6870 za 13999din... eto kad sam se ja zeznuo nemojte i vi, bestbuy je powercolor 6870 trenutno.

Pa prodaj tu 6850 ovde u oglasima za 13999 i kupi 6870 u e :-devil-:

Pa naravno da moze, post iznad sam se zezao ali ti savetujem da vratis i uzmes 6870, ipak je to po mom misljenju daleko dugotrajnija kartica iako se ne ocuje previse.

Brate, sto nisi pitao ja bih ti rekao, u poslednjih nekoliko dana vrtim cene ko bolestan... inace, kako stvari stoje, na kraju cu uzeti gainward 560ti, nasao sam za nepunih 18k ^^

Ma jurio sam powercolor 6850 za drugara i reko posto je nema u ovoj radnji po ovoj ceni, automatski sam pretpostavio da powercolor grafickih nema nigde drugde, al eto powercolor 6870 samo 500din skuplja od 6850 verzije... Sad je gotovo, komp je sklopljen i odnesen kod drugara, a i on nije zahtevan korisnik, voli da odigra koju dobru pucacinu a najvise pegla pes tako da mu je i 6850 ok. ***, eto, obicno drzim sve opcije u shaci al ovaj put mi nije pala na pamet 6870, racunao sam da je ispod 15k nema nigde...

Moj predlog ide za 6870, za full hd 6850 ima veoma brzo da postane slaba, posebno ako se ne ocuje. 6870 je best buy.

zivota ti,a za koju to igru u full hd ce 6850 veoma brzo postati slaba,a ova 6870 koja je bolja 15 ak % ce bit jos dugo "jaka"?.........mislim,stvarno besmisleno....

uostalom,da li mozete da poredite sapphire i powercolor??......kvalitet izrade kartice,hladjenje,buka.....sve je to debelo na strani sapphira.....ne znam da li vredi to sto je powercolor 6870 15% brza.....(narocito kada se ima u vidu da se 6850 moze solidno overklokovati i skoro dostici 6870 koja nije bas za overclock)

Poslednja izmena:
Ni Sapphire, ni PowerColor nisu bas proizvodjaci sa zavidnim kvalitetom izrade, hladjenjem i bukom. Ne bi im garancija bila 2 godine, po servisima (a znam par njih koji rade u vecim) se istice samo Asus po manjem broju reklamacija. U ovom slucaju 6870 je bio bolji izbor, sto ne znaci da je 6850 los. I jedna i druga karta ce imati slican vek trajanja, razlike u performansama nisu drasticne.

Razlike u preformansama izmedju 6850 i 6870 ali na istom taktu su svega 5-6%, nezavisno od rezolucije. Jedino se narod tripuje kad je fabricka 6850 na 775mhz, a 6870 na 900mhz, pa onda pominjete tih 15%. Najbolja 6850 do sada napravljena je MSI pa onda ide asus, pa sapphire i ostalo. Kod 6870 je najbolja ASUS pa posle ide sapphire, dok su ostali slabiji. Kome treba kartica za neki prosecan gaming, nista specijalno, neka uzme 6850 da ne baca pare bzv na 6870 ako je skuplja preko 1000 din, jer ne vredi toliko.

Ni Sapphire, ni PowerColor nisu bas proizvodjaci sa zavidnim kvalitetom izrade, hladjenjem i bukom. Ne bi im garancija bila 2 godine, po servisima (a znam par njih koji rade u vecim) se istice samo Asus po manjem broju reklamacija. U ovom slucaju 6870 je bio bolji izbor, sto ne znaci da je 6850 los. I jedna i druga karta ce imati slican vek trajanja, razlike u performansama nisu drasticne.

pa ko je onda,sem Asusa,proizvodjac sa zavidnim kavlitetom izrade?

Sapphire definitivno nije isti kao Powercolor sto se tice kvaliteta izrade,hladjenja i buke koju pravi......garancija ovde nema toliko veze sa proizvodjacima koliko sa nasim ultraglupim uvoznicima hardwera.....da li znas kolika je garancija za npr neke modele EVGA grafickih kartica u USA?.....garancija je DOZIVOTNA...a kod nas,pogodi,24 meseca.....ili kolika je garancija u svetu na nesto bolju seriju seasonicovih napajanja?....5 godina,a kod nas opet legendarnih 24 meseca....

uostalom,evo sta kazu kupci ovih 6850 kartica sirom sveta na jednom od najpoznatijih sajtova za prodaju hardwera newegg...

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814102908

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814121399

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814131374

koliko vidim,ubedljivo najvise pozitivnih recenzija i komentara ima sapphire(ima ih preko 500 (?))......ne verujem da bi u svetu sapphire bio tako popularan da nije kvalitetan brend........

Poslednja izmena:
Saphire, PowerColor, Geinward, Palit,... su najjeftiniji brendovi svuda, zato i imaju najvise kupaca, a njihovo misljenje o svojoj kartici je... Ono sto znam je da u nasim servisima najmanje reklamacija ima Asus, iza njega je MSI. EVGA i XFX kartica nema puno kod nas, a i ovi koji uvoze, uvoze ih u manjem broju pa zato i daju male garancije. Ortak koji radi u jednom nasem vecem uvozniku mi je preporucio da izbegavam i Saphire i PowerColor jer su najvise reklamacija imali upravo na njih, a meni je krajnji izbor pao bas na ta dva proizvodjaca jer racunam da ako crkne, crcice u garantnom roku. Bar se nadam, para za Asus nisam imao. :)

pa i kod nas Asus ima najmanje reklamacija,posto se najmanje kupuje,tj najmanje ga ljudi ima jer je ubedljivo najskuplji......da se masovno kupuje,verovatno bi i on imao vise reklamacija..

btw,ja nisam cuo da je nekome crkla tek tako Sapphire kartica u garantnom roku....ja sam koristio jednu sapphire 3850 godinama,i dan danas radi kao sat..

Cini ti se da se najmanje kupuje, ovi koje se vrte ovde po IT forumima i sajtovima uglavnom idu na jeftinije karte zbog boljih performansi, ali vecina kupaca ne rade to. Mnogima je najbitnija upravo garancija.
Ne kazem da je Sapphire los, i sam sam imao njihovu kartu koja me je sasvim OK sluzila. Samo komentarisem tu pricu o kvalitetu, posto mi je po tom pitanju najbitnije ono sto kazu u servisima.

eh,pa ne bih se slozio sa tom konstatacijom....

mislim da upravo ljudi sa IT foruma se razumeju u hardwer i uopste u IT teme...ostatak kupaca IT opreme u Srbiji (kojih je relativno jako malo u odnosu na ukupan broj stanovnika) zna odprilike sta je monitor,sta je kuciste i koliko-toliko kako se koristi win i facebook....a da ih pitas koja je razlika izmedju radeona 6850 i nvidie gtx 460,ne bi imali blage veze......neko bi pomislio i da ga zezas...

apsurdno,ali u tu drugu kategoriju cesto spadaju i sami prodavci hardwera,tj ljudi koji tamo rade.....par puta sam trazio neke kvalitetnije(skuplje) komponente,a oni su me gledali kao da im trazim leteci tanjir ili tako nesto.....maltene,samo sto mi nisu rekli "ma sta ce ti to,vidis kako je skupo,ko jos to kupuje u Srbiji?"

Poslednja izmena:
Ne pricam o prodavcima (mada i tamo u zadnje vreme srecem IT inzenjere. Srbija!:), pricam o serviserima. Ove koje znam su sasvim dobro upuceni. A i tu nema mnogo filozofije, znas koje proizvodjace cesto vidis u reklamnim zahtevima, a koje ne. Po manjim mestima retko sta sem Asus-a i MSI-a mozes da nadjes upravo zbog toga, nikome se od prodavaca ne isplati reklamacija jer i tako nemaju velike prihode i zele da rizik smanje koliko mogu. Zato ljudi mahom i kupuju te brendove, nemas sta drugo (a kupovina preko neta ili narucivanje je vecini spansko selo ili cimanje).

Nazad
Vrh Dno