Šta je novo?

Koj softver za Remote desktop?

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
825
Imam sledeću situaciju, povremeno trebam sa posla da se povežem na kućni računar i proverim neko renderovanje i još par stvari koje mi se rade na računaru...

Do sada sam probao samo Teamviewer i ... pa ne valja 🙂. Lag je stvarno ogroman, maltene mi je nemoguće da kliknem. Lag od recimo 2-3 sekunde bi mi bio ok.

Kući imam mali upload, 128 Kb/s (studentski click 1... ima 4mb upload i samo 128 Kb/s upload).

Framerate mi nije bitan... Bitno mi je da jednostavno mogu sa vremena na vreme kliknem na par stvari i pogledam šta se dešava sa onim što se radi.

Meni Teamviewer radi odlično, čak i u situacijama gde računar na koji se zakačim ima 1Mbit/128Kbit konekciju.
Jesi li siguran da ne radiš neki download u tom trenutku ili si možda podesio Teamviewer za kvalitet, ne za brzinu?

Meni Teamviewer radi odlično, čak i u situacijama gde računar na koji se zakačim ima 1Mbit/128Kbit konekciju.
Jesi li siguran da ne radiš neki download u tom trenutku ili si možda podesio Teamviewer za kvalitet, ne za brzinu?

Iskreno, nisam ništa podešavao. Nijedan od dva računara u priči ne skidaju ništa. Niti uploaduju.

Probaću sutra sa podešavanjima za brzinu... ili možda ček i prebacim na greyscale.

Ja sam pokusavao da se kacim na posao, i posle nekoliko programa, jedino sam uspeo sa LogMeIn programom. Verovatno zbog firminog firewall-a i drugih gluposti, ali nebitno...

Lag je otprilike toliki, 2-3 sekunde, i sasvim je podnosljivo da se proveri par stvari, i odradi neka sitnica hitno...

Komplikovan mi je nešto danas ovaj sajt za LogMeIn. Da li mi free verzija na oba računara završava posao?

Evo direktnog linka do free verzije:
https://secure.logmein.com/products/free/

Instaliras program samo na onom racunaru kojem zelis da pristupas. Na drugom racunaru, dovoljno je da se ulogujes na njihov site, i tako mozes da pristupas, direktno iz browsera.

E sad, zavisi sta ti konkretno treba. Ako ti treba samo pristup, free verzija zavrsava posao. Ne mogu da se share-uju fajlovi, ali ja za to ionako koristim Dropbox, pa mi ta kombinacija odlicno radi...

A šta je ograničenje windows-ovog remote desktop-a?

Duga priča... ukratko: nemam ga ni na jednom od dva računara... custom instalacije windowsa, napravljene u vreme kada mi nije padalo na pamet da će mi trebait...

Teamviewer , bez razmisljanja

A šta je ograničenje windows-ovog remote desktop-a?
Potreba da se propusti port za njega.
Činjenica da kada se uloguješ ti izloguješ lokalno korisnika, tj. lock-uješ računar ili ako je ulogovan drugi korisnik, onda ga zaista i izloguješ.
Meni je Teamviewer nezamenljiv za tehničku podršku matorcima jer mogu da im i pokažem nešto kursorom, kao i da vidim šta rade.
Takođe, Teamviewer ima potpuno funkcionalan sistem za file transfer.

Koji remote desktop/VNC program koji radi i sa drugog računara i sa Symbian 5th mobilnog?

U zadnje vreme mi stalno izbacuje TV da nije za komercijalne svrhe i puca mi veza na 5 minuta. Je l' ima neko sličan problem? Imam fixni IP u firmi. Kao da sam došao na neku njihovu blacklistu. Posle pucanja veze moram da sačekam 2-3 minuta i tek onda da se ponovo povežem.

Poslednja izmena:
Nema pomoći?🙂 To se vezuje na IP ili na username pri logovanju?

Hm, mislim da se isto tako vezuje i za Mac adresu. Ranije je promena mac adrese resavala problem, uz brisanje nekih temp fajlova ako se ne varam

Nisam siguran, mislim da bi morao da pobrises sve vezano za TV i registry-ja i da promenis MAC adresu da bi dobio novi ID. Proguglaj malo, ima o tome po netu

Nekada sam u firmi koristio Remote Administrator, verovatno najbolji remote software, sada, zbog legalnih razloga, koristim Tight VNC i Win Remote Desktop

Nazad
Vrh Dno