Šta je novo?

Koj HDD od ova tri?

tucko019

Slavan
Učlanjen(a)
27.08.2007
Poena
309
radi se o 500GB, pa se razmisljam za ove:

-WD Caviar WD5000AACS

-WD Caviar WD5000AAKS

-HITACHI HT0A35415

koj od ova tri modela da uznem... nemam nikakvih iskusta sa HITACHI za WD su mi preporucili AACS...

interesuje ma di lu su bucni?

kakva su vasa iskustva sa istim?

hvala!

WD Caviar® Green™ WD5000AACS - ako planiraš disk za storage
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=338
- malo se greje, tih, vrti se na 5400, idealan kao storage

WD Caviar® Blue™ WD5000AAKS - ako planiraš disk za aktivano korišćenje
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=301
- malo se greje, relativno tih, vrti se na 7200, brži od Green serije

WD Caviar® Black™ WD5001AALS - ako planiraš disk kao sistemski
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=552
- vrti se na 7200, jako brz, xtra za sistemski

Poslednja izmena:
Jel su SVE GREEN serije na 5400rpm?
U mnogim cenovnicima pise green pa 7200rpm, verovatno po automatizmu?

pa da oni rade na 5400 kad nesto krenes zahtevnije oni se po potrebi ubrzaju...

pogledacu jos malo te WD pa cu uzeti neki...

meni konkretno treba za skladiscenje podataka...

Ako ti treba za storage uzmi Green i nema da brineš.
Cena mu je sada jako povoljna, malo se greje, tih je, a, kao što si video, može i da se "ubrza" kada je to potrebno.
Ja bih ti jedino pre preporučio hard od 640 GB, mislim da je neznatno skuplji od 500 GB-tnog, a ima bolji odnos GB/euro.
Pozz

Najbolje bi ti bilo da izbegavas i WD i Hitachi, nego da se potrudis da nadjes SEAGATE HDD. Po mom misljenju, a govorim iz iskustva, to je danas jedini proizvodjac koji ume da napravi kvalitetan HDD koji ce da traje bar 5 god.

Najbolje bi ti bilo da izbegavas i WD i Hitachi, nego da se potrudis da nadjes SEAGATE HDD. Po mom misljenju, a govorim iz iskustva, to je danas jedini proizvodjac koji ume da napravi kvalitetan HDD koji ce da traje bar 5 god.

Updejtuj iskustvo.

Jeli ovo neko zezanje ili sarkazam ?

Ili si ti mozda, izvini ali moram tako da se izrazim - "pao sa Marsa" ? Ili si poslednjih par godina bio pod nekim kamenom ? Citas li ti sta se desava sa Seagate-om ? :mad::smash::wall::zgran:

Mislim svarno...ako je post bio zamisljen kao dobar vic, ipak pazite sta i kako pisete, ljudi - neko moze da vas shvati ozbiljno !

I ja sam pao sa stolice prije par dana kada sam citao o seagate diskovima...

tucko019

green ne radi na 7200, rade non stop na 5400.

preporuka za 640 blue, imam ga i puno bolji od starog 320GB hitachi-a

nisam mnogo odlucivao tako da sam na kraju izabrao Hitachi...

razlog... student sam i bio sam ogranicen na 5000din i samo hitacija sam imao za te pare od 500GB

----------

radi, ne greje se puno, tih je...

Znam da nije konstantno 7200rpm ali ima varijabilnu brzinu izmedju 5400 i 7200rpm kao sto mozes da procitas na wdc.com sajtu.

EDIT: Po tom clanku sa silentpc ispada da nije varijabilna brzina vec je ili 5400 ili 7200, na sajtu wd-a pise 5400-7200 sto bi trebalo da znaci od do a ne ili jedno ili drugo...

Poslednja izmena:
Znam da nije konstantno 7200rpm ali ima varijabilnu brzinu izmedju 5400 i 7200rpm kao sto mozes da procitas na wdc.com sajtu.

EDIT: Po tom clanku sa silentpc ispada da nije varijabilna brzina vec je ili 5400 ili 7200, na sajtu wd-a pise 5400-7200 sto bi trebalo da znaci od do a ne ili jedno ili drugo...

na wd sajtu stoji sta stoji, a nema zvanicnog objasnjenja sta to predstavlja. Onaj test potvrdjuje da se radi o 5400rpm drajvovima jer i transfer / random access rezultati to govore. Da disk ubrzava kada nesto radi bili bi dosta bolji rezultati.

Ja uzeh juce u Atom-u Hitachi 750Gb SATAII, 8Mb (casha), 3 godine garancije za 5950 din. Ja zadovoljan! Razmisljao sam se izmedju njega i WD-a od 640GB koji je bio skuplji za 600 dinara, i barem meni kes ne bi trebalo da bude bitan na hardu... Koga zanima evo informacije :)

Ja uzeh juce u Atom-u Hitachi 750Gb SATAII, 8Mb (casha), 3 godine garancije za 5950 din. Ja zadovoljan! Razmisljao sam se izmedju njega i WD-a od 640GB koji je bio skuplji za 600 dinara, i barem meni kes ne bi trebalo da bude bitan na hardu... Koga zanima evo informacije :)

I ja danas uzeo hitachi 750GB u Atomu, treba mi iskljucivo kao storage. Cena je smesna. Prvi utisci - radi kao satic, dosta hladan, ali nesto bucniji od mog samsunga, naravno u vrlo podnosljivim granicama. To je samo zapazanje na blic, videcu jos oko grejanja/buke. Inace disk je dosta lagan, verovatno su napravili neku ustedu i otuda i cena, nisam zalazio u tehnikalije zbog cega je takav.

Meni je bilo jedino bitno: Garancija na tri godine.

Ja ne osetih nikakvu razliku izmedju njega i drugih hardova sa 16Mb kesa...
Nije tih, ali nije ni bucen, barem po mom uvcetu :)
Sve u svemu smesna cena, cudi me da to nije rasprodato odmah...

Poslednja izmena:
Uzeh i ja danas Hitachi 750Gb SATAII, 8Mb i evo sta kaze hd tach

Inace disk pripada novoj seriji deskstar 7k1000.b. Ima 2 ploce i 4 glave,

375gb po ploci, ili 270 Gb/sq. inch. Primera radi S'gate 1.5tb ima gustinu zapisa

277 Gb/sq. inch, a model od 1TB ima 228 Gb/sq. inch. Po pitanju buke mislim da je

jednak sa S'sungom(odokativna metoda) ali ipak tisi od hitachi 160gb(isto

odokativno). E sad koliko 8mb cache utice na performanse ne znam, ali za

6000din ja mislim da je ovo dobra kupovina.

Prilozi

• hitachi 750gb.jpg
    hitachi 750gb.jpg
    111 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno