Ja sma iskljucivo pisao ono sto pise na njihovom sajtu oko NAT-a, oni kazu da kad doplatis dobijas staticnu javnu IP adresu, ja sam u drugoj temi rekao da meni zbog toga ne odgovara, ne znam zasto potenciraju na stalnoj IP, elem cak i kad daju javnu IP idu preko NAT-a takozvani 1:1, citiracu malo NJIH SAME, ako oni ne znaju onda ne znam ni ja sta nude.
"U BEOGRID mreži, prvi broj - 10 označava početak privatnog opsega, to jest opsega adresa koje su slobodne za korišćenje i nigde nisu registrovane pa tako ne mogu direktno učestvovati u internet saobraćaju. Međutim, ovo adresiranje omogućuje BEOGRID mreži rapidno i nesputano projektovanje i širenje. Drugi broj, u našem primeru - 100, označava kraj grada, i to Novi Beograd.
Pošto je cela BEOGRID mreža u privatnom adresnom opsegu, onda se ona povezuje sa globalnom mrežom - internetom preko procesa koji se naziva NAT (Network Address Translation). Posebna mašina prevodi adrese iz jednog opsega u drugi i tako omogućava transport između privatnog i javnog dela. NAT procesiranje paketa omogućava jednostavan prolazak na internet mrežu, ali otežan sa internet mreže ka mašini korisnika BEOGRID-a"
Ukoliko je ovo laz i radi kako nisu napisali onda je Ok mreza, nema sta ako su te brzine sa javnim IP adresama, onda je ovo SUPER ponuda i treba je uzeti s obzirom da i cena nije velika za pakete u odnosu na brzinu(e sad ne znam kakav je kvalitet mreze) i kvalitet koji nude.