Šta je novo?

kofiguracija

folka09

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2006
Poena
301
Što mislite o ovakvoj konfiguraciji?
Slobodno kritizirajte ili savjetujte o promjenama....

Procesor
Intel Pentium D 920 BOX Dual core, 2×2.80GHz, 800MHz, 775-pin, 2×2MB

Matična
MB Gigabyte G1975X, s775, i975X, DDR II, FW, RAID, GLAN
ili
MB Gigabyte 8I955X Royal, s775, i955X, DDR II, FW, GLAN

Memorija
DDR2 1GB PC4200 (533MHz) Kingmax X2

Grafička
Powercolor Radeon X1600XT Bravo PCIE, 256MB, VIVO, dual DVI

MPEG caputre card
Matrox RT.X10 HW video editing card

+ napajanje
+ kučište

Samo za videoobradu i igre!

cca ...1500Eur-a

Jel to u redu konfiguracija ili bi se moglo i bolje složit?

Jel' ova gigabyte plocha sa 975 chipsetom kompatibilna sa nadolazecim conroe procesorom? Ako jeste, uzimaj gornju kombinaciju odma.

Mislio sam uzet DFI i Athlona tog, ali firma u kojoj moram uzet komp nema u ponudi DFI matične, a oni su mi dužni nešto para, pa moram krpat na ovaj način!
NF4 čipset je zakon, ali....
mislim i da je ovo dovoljno sirovo samo po sebi jer proc. ima 2X2 MB cashe memorije, a mislim da je to jako bitno, a i dolazi Vista koja če tražiti dual procesore, trendovi se mjenjaju, a ja neču imat više ovakvih prilika!
Drago mi je da vam se sviđa jer sad mi je lakše, nekak sam čeko da mi netko to potvrdi da mi je duša čista!

Hvala vam...

Manje vise sve je OK, P4 D920 je sasvim ok resenje ako se malo overklokuje. Stoga vidi da napajanje bude neko kvalitetno, brand name, sa minimum 450W realne snage (500-550W bi bio optimum).

Poslednja izmena:
Koja bi bila razlika između I955 i I975 čipseta, jel ova royal matična ima I955, a ona ispod nje I975 s tim ta je 50-ak Eura skuplja!? dal se isplati dat tolko para više ili je stvar samo u kozmetici?

eatmyshorts je napisao(la):
Ja :d Onomad sam presao sa Athlona 2000+ na 2500+ bez menjanja ploce (EPoX 8RDA3I).

Ti si ga bas ubrzao jedno 100 mhz :)

Da se vratimo na temu - ne bacaj pare na plocu sada jer u 99% slucajeva se to sve komplet menja - ako se menja, a i verovatno ce biti boljih ploca tada i jeftinijih od sadasnje najbolje.

Poslednja izmena:
Anti Patriota je napisao(la):
Ti si ga bas ubrzao jedno 100 mhz :)

Nemoj tako to je bio prelaz sa T-bred A na otkljucani Barton :d

Da se vratimo na temu - ne bacaj pare na plocu sada jer u 99% slucajeva se to sve komplet menja - ako se menja, a i verovatno ce biti boljih ploca tada i jeftinijih od sadasnje najbolje.

Da slazem se da se ne treba mnogo opterecivati time koliko ce ploca biti kompatibilna sa nekim procesorom koji se jos nije ni pojavio, narocito kada imas zaboden Pentium D 920 u plocu ;)

Da tak i ja slično razmišljam! Kad se mjenja onda sve u kopletu! Ma brijem da bi ploča trebala bit u redu, proučavao sam čipsete i nekako mi se čini da je ovaj intelov kompromis, daje malo veču brzinu pri radu, al šteka na igrama, al to je i tako oku nevidljivo! AMD-ovi procesori u klasi su skoro duplo skuplji, a i rade se na 90nm tehnologiji dok je ovaj rađen u 65nm! Djelim mišljenje s onima koji tvrde da je došlo vrjeme kad treba kupovat intela! NAdam se SAMO da če mi ovaj lik uplatit to ovaj tjedan, več sam na iglama par dana! zato valjda i pišem ovako duge postove, to mi inače i nije navika, pa se ispričavam...

Vrh Dno