U stvari, ako instalira ffdshow ne trebaju mu ni Xvid i Divx.Voodoo_NBGD je napisao(la):Ništa, samo XviD, DivX i ffdshow.
Bas tako.wiz011 je napisao(la):U stvari, ako instalira ffdshow ne trebaju mu ni Xvid i Divx.
BlackNeo je napisao(la):Meni se ipak vise svidja k-lite mega codec pack od ACE-ovog.
Ma ljudi instaliraju svašta, stave SSE2 buildove na Duron i takve stvari. Meni se apsolutno niko kome sam preporučio da skine određeni build nije žalio. Znam da ima ljudi koji su imali problema, ali to je pre izuzetak nego pravilo. U krajnjoj liniji, nije nikakav problem da se ffdshow deinstalira ako pravi probleme. Svakako ga je lakše deinstalirati nego neke ultra-mega-giga codec pakove koji često ubacuju svašta pa odozgo još hrpu nekih hackova i crackova.Voodoo_NBGD je napisao(la):To uopšte nije tačno, čak ffdshow troši manje CPU vremena od DivX-ovog dekodera...
To kukaju ovi što stavljaju beta buildove, znači samo koristi oficijelne sa ffdshow.sourceforge.net i nema problema.
Nisam do sada sreo ni jedan.bad je napisao(la):Ima li opasnosti da neki od kodeka imaju neke spyware ili sliocne nepozeljne efekte?
Uvek onu sa poslednjim datumom.bad je napisao(la):na ffdshow sajtu za download :
koju verziju najbolje da skinem
1. pa, razmisli sam: ffdshow (uz dobar plejer, kao sto je npr MPC) pusta SVE... da li ti onda treba jos neki dodatni kodek???bad je napisao(la):1. znaci nemozete ni sami da se dogovorite dal ffdshow -- ili -- divx i Xvid .
2. Ima li opasnosti da neki od kodeka imaju neke spyware ili sliocne nepozeljne efekte?
3. e da..
na ffdshow sajtu za download :
Dobro, ne pušta baš sve, meni je iz raznoraznih razloga obično potrebno još par manje uobičajenih kodeka koje naknadno instaliram (već sam dva puta navodio da ffdshow dovodi do desinhronizacije slike i tona ako se puštaju fajlovi kompresovani Intervideo codec-om), ali pušta sve što je uobičajeno. Znači pušta DivX 3, 4, 5, 6, Xvid itd.ZoNi je napisao(la):1. pa, razmisli sam: ffdshow (uz dobar plejer, kao sto je npr MPC) pusta SVE... da li ti onda treba jos neki dodatni kodek???
Cudnowiz011 je napisao(la):Interesantno je da filmovi kompresovani sa DivX 6 izgledaju mnogo bolje ako se puštaju iz DivX 6 dekompresora nego iz ffdshow.
paaa... meni je samo 1x trebao neki drugi kodek (neki za Pinnacle kartice) za sve ove godine kako koristim ffdShow!wiz011 je napisao(la):Dobro, ne pušta baš sve, meni je iz raznoraznih razloga obično potrebno još par manje uobičajenih kodeka koje naknadno instaliram (već sam dva puta navodio da ffdshow dovodi do desinhronizacije slike i tona ako se puštaju fajlovi kompresovani Intervideo codec-om), ali pušta sve što je uobičajeno. Znači pušta DivX 3, 4, 5, 6, Xvid itd.
Interesantno je da filmovi kompresovani sa DivX 6 izgledaju mnogo bolje ako se puštaju iz DivX 6 dekompresora nego iz ffdshow.
Dobro, ti se sad zezaš, ali razlika je zaista ogromna, mnogo veća nego bilo šta slično pre toga. Razlika je toliko velika da sam za DivX5 promenio default u ffdshow da koristi DivX6 dekompresor (DivX 6 se interno identifikuje kao DivX5, ne pitajte me zašto).cholak je napisao(la):
Kod mene je ffdshow-20041012-sse2, to je neoficijelni build u kome ne rade sve opcije, ali sam ga stavio zbog sse2.ZoNi je napisao(la):wiz, koja verzija ffdshow-a?
Ne znam koja je ta najnovija verzija, ali ffdshow od 20.11.2005. je takvo đubre da nije ni čudo što ovde toliko ljudi pljuje ffdshow. U sse2 verziji pola opcija dovodi do rušenja (npr. većina setovanja u "noise" sekciji) a "generic" verziju uopšte nisam uspeo ni da nateram da radi. Vidim iz komentara na free-codecs.com da ni sa više prethodnih verzija ljudi nisu bili bolje sreće (osim toga, potpuno je nejasno ko je ove verzije kompajlirao).ZoNi je napisao(la):pretpostavio sam... i kod mene je bila ta verzija iz istog razloga do pre par dana, tj. dok nisam naleteo na jedan H.264 film, kod kog je slika nestajala, imala "fleke" i slicno... onda sam stavio najnoviji ffdshow sa free-codecs.com i sad sve radi super! ipak je taj build star vise od godinu dana... probaj novi - radi bolje i bez sse2 podrske![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari