Šta je novo?

Kodek paket

• Začetnik teme Začetnik teme luka-d
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

luka-d

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Koji je kodek paket najkvalitetniji. Ja sam probao vec nekiliko razlicitih i nece da rade cim jedan instaliram nece u opste da radi nijedan video kako treba tj. video krene ali je sve u jako tamnim crnim tonovima tako da sam morao da formatiram disk vec nekoliko puta.
Ako neko zna kako da resim taj problem hvala.:banana: :banana: :banana:

A da probas da instaliras ffdshow i media player classic? Bez dodatnih zezancija, eventualno realtime i quciktime alternative.

Svakako ffdshow + qtalt + ralt + mpc. ffdshow podržava još formata (flash video, ogg vorbis) koji po defaultu nisu uključeni. U svakom slučaju, kodek pakove treba izbegavati i instalirati samo ono što zaista treba.

Ja koristim K-Lite Mega Codec Pack.Odradjuje posao fenomenalno.Mislim da u poslednjih godinu i po dana koliko ga koristim nije postojao ijedan film, klip ili bilo sta drugo sto nisam mogao da pustim.Cak i stvari koje nisu radile kod ostalih, radile su kod mene.Jos su ove verzije K-Lite Mega Codec Packa bolje od starijih jer prijavljuju kodeke koji su pokvareni ili imaju konflikt pa ti pre kraja instalacije ponude da te kodeke iskljucis.Takodje imas i listu kodeka koje mozes da instaliras ili ostavis deinstalirane.Uglavnom svi koji koriste ovaj pack nemaju apsolutno nikakvih problema sa njim, barem ja nisam cuo za njih.Ja licno sam instalirao gotovo sve kodeke sa liste i nemam nijedan jedini konflikt.

Poslednja izmena:
Ja koristim K-Lite Mega Codec Pack.Odradjuje posao fenomenalno.Mislim da u poslednjih godinu i po dana koliko ga koristim nije postojao ijedan film, klip ili bilo sta drugo sto nisam mogao da pustim.Cak i stvari koje nisu radile kod ostalih, radile su kod mene.Jos su ove verzije K-Lite Mega Codec Packa bolje od starijih jer prijavljuju kodeke koji su pokvareni ili imaju konflikt pa ti pre kraja instalacije ponude da te kodeke iskljucis.Takodje imas i listu kodeka koje mozes da instaliras ili ostavis deinstalirane.Uglavnom svi koji koriste ovaj pack nemaju apsolutno nikakvih problema sa njim, barem ja nisam cuo za njih.Ja licno sam instalirao gotovo sve kodeke sa liste i nemam nijedan jedini konflikt.

A koju verziju koristis.

Uvek najnoviju.Ja trenutno imam 1.58, ali je najnovija 1.59 pa ako imas malo bolji net, skini je.Mislim da je ~30 MB.U svakom slucaju, mozes isprobati pa ako ti ne odgovara, deinstaliraj, ali sumnjam da ces imati problema 🙂.

K-Lite Codec Pack (znaci, NE MEGA) 2.24 pusta Quick Time?Nisam koristio te verzije packa, ali koliko se secam, samo K-Lite MEGA Codec Pack-ovi imaju ubacenu podrsku za Quick Time i Real Media.

FFDShow + Media Player Classic + Quick Time Alternative + Real Alternative = nikada mi se nije desilo da ne mogu da pustim neki video zapis.

Ovo i ja mogu da potpišem, isti slučaj! Jednostavno sve radi :banana:

Ali ljudi, gledajte to sa ove stvari: zasto da instalirate gomilu kodeka koji samo cekaju da se "posvadjaju" medjusobno, kad je laksa kombinacija FFDShow + Media Player Classic + Quick Time Alternative + Real Alternative. Ako vec imate K-Lite Mega Kodec Pack, pri instalaciji izaberite samo pomenute i to je sasvim dovoljno.

FFDShow + Media Player Classic + Quick Time Alternative + Real Alternative je dobitna kombinacija...Jedino treba izbegavati neke nazovi beta releases FFDshow-a.
Nedavno sam instalirao drugu k Lite Mega Pack- jednostavno to ne radi kako treba: milion rezidentnih gluposti koje jos treba podesavati...to nije to.
Za nas jedna od bitnijih stvari je titl: kod ffd-a samo kod instalacije chekiras subtitles i voila imas automatski iz chega god da pustas filmove.
P.S.
Moja preporuka je da se uz ffdshow za svu multimediu koristi samo MP 10 a za quick i real MPClassic...i glava ne booli :>

@bazdi, nije mi jasno sta ste to morali da podesavate?Sem ako vi imate neka svoja posebna podesavanja za kodeke, ali ja apsolutno nista nisam dirao od podesavanja.Tako kako sam instalirao, tako radi.I ne znam kako mislis da ne radi, ja taj codec pack koristim vec gotovo godinu i po dana i bukvalno SVE radi.

@BlackNeo, ali u tome i jeste caka, ja sam ranije i izbegavao codec packove i instalirao samo potrebne stvari.Onda sam skinuo K-Lite Mega i odusevio sam se.Instalirao sam gomilu codeca i nijedan se nije posvadjao, ali ni sa jednim nisam imao problema.Sve radi savrseno.Vecina onih koji su probali K-Lite Mega Codec pack, ostali su na njemu.Ima izuzetaka, ali oni nisu veliki.

Uvek mi je ffshadow + mpc +quick time alt bolje nego mega i lite kodek pakovi

Ja ne instaliram codec pakove ali K-Lite toliko svi hvale da izgleda da taj koji ga pravi zaista zna šta radi.

Hvala svima evo instalirao sam klcodec277fbeta1 i sve je OK. Pozadrav

Instalirao sam gomilu codeca i nijedan se nije posvadjao
hm... pravo pitanje je: zasto si instalirao gomilu kodeka??? Ja jos nisam nasao film koji ffdshow + qt alt + real alt nisu mogli da puste...

mada, ja jednostavno ne volim da cesto reinstaliram Win, pa se trudim da stavim samo ono sto je stvarno potrebno 😉

I ja koristim K-Lite Codec Pack vec oko 2.5 godine. I super mi rade posao, cak je i na pentiumu 3 500 MHz radio super. Probao sam i druge ali ovaj mi je najbolji. A sto se tice subtitles kad instaliras DivX Create 6.2 mozes da gledas prevod u svim plejerima. Ffdshow je za ljude koji mnogo vole da caprkaju po opcijama a codec pakovi su jednostavni za instaliranje i imaju sve sto ti moze zatrebati.

Hvala svima evo instalirao sam klcodec277fbeta1 i sve je OK. Pozadrav

Trebao si ipak instalirati K-Lite MEGA Codec pack koji u svom nazivu nema rec "beta" i koji sadrzi i Quick Time i Real Media.Mislim da obican K-Lite pack ne sadrzi to 🙂.A i iz nekog (cudnog) razloga, ne volim "beta" izdanja :>

ZoNi je napisao(la):
hm... pravo pitanje je: zasto si instalirao gomilu kodeka??? Ja jos nisam nasao film koji ffdshow + qt alt + real alt nisu mogli da puste...

Ma cesto su mi ortaci donosili neke klipove, filmice, reklame i sl. sa razlogom "kod mene ne radi, aj ti probaj".Dok nisam instalirao K-Lite Mega Codec pack, nisam ni ja mogao.Nakon toga, ne postoji jedna jedina stvar koju ne mogu da pustim na kompjuteru 🙂.Jednostavno volim da budem osiguran da kad mi nesto donesu, ja garantovano to mogu da pustim na kompu.A meni je za (komforan) rad na kompu potrebno zaista mnogo programa.Prazan win mi nije od koristi.

Ma cesto su mi ortaci donosili neke klipove, filmice, reklame i sl. sa razlogom "kod mene ne radi, aj ti probaj".Dok nisam instalirao K-Lite Mega Codec pack, nisam ni ja mogao.Nakon toga, ne postoji jedna jedina stvar koju ne mogu da pustim na kompjuteru 🙂.Jednostavno volim da budem osiguran da kad mi nesto donesu, ja garantovano to mogu da pustim na kompu.A meni je za (komforan) rad na kompu potrebno zaista mnogo programa.Prazan win mi nije od koristi.
ok, ako je tako - mada, meni sam ffdshow pusta sve na sta sam naisao za sada 🙂 a, veruj mi, ni ja nikako ne volim prazan Win 😀

Je li probao neko KMPlayer? Odlican player, FREEWARE, ne trebaju mu instalirani kodeci, "sve svoje sa sobom nosi". Ja sam ga instalirao (bolje receno, raspakovao u folder, posto nema setup-a) juce, i pomocu njega sam pokrenuo sve vrste video fajlova koje sam imao (.avi, .mpg, .mpeg, .mov, .wmv, .rm, .vob) - a deinstalirao sam standardnu kombinaciju ffdshow + mpc + rta + qta da ne bude da "koristi nesto od njih" 🙂. Ima pregrst opcija za podesavanja, i to pocev od slike, preko zvuka do titlova, rad sa playlist-ama, editovanje titlova, promjena skinova, capture zvuka i videa... Velicina je 14.5MB, vrijedi ga probati.

Inace, radili su ga japanci. Evo detaljnije svojstava: http://www.kmplayer.com/forums/showthread.php?t=63

Nazad
Vrh Dno