Šta je novo?

Kodeci!!!

• Začetnik teme Začetnik teme luka-d
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

luka-d

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Imam jedan veliki problem sa video kodecima instalirao sam ovaj paket klcodec220f, kada radim u Adobe Premiere 1.5 Pro i recimo ocu nesto da kompresujem u DivX on ne prijavi nista lepo ga smanji na pristojnu veleicinu i kada otvorim taj video ono crnaslika a zvuk ide. Sta to moze da bude POMOC. Hvala. :banana:

Izbrisi taj codec pack i stavi ili FFDShow ILI Codec Pack All 5-in-1 ILI 6.1 DivX Codec i trebalo bi da radi sve ok...

A gde to ima da se nadje..........?

Pa vidi moj potpis... Sta tamo pise? Use GOOGLE! Dao sam ti imena, na tebi je samo da uradis jedan malecki search 😉

Off-Topic: Možda ima isključen prikaz potpisa... Ako je član od Dec. 2004, pritom ne zna gde ima da se nađe FFDShow, možda i ne zna šta je potpis 🙂 🙂

@Luka-d: www.free-codecs.net Enjoy! 🙂

Kad vec toliko znate o kodecima,kako mogu da iskljucim dupli prevod a da NE cackam stalno RadLight kad pustam film i brisem na silu titlove i da NE deinstaliram K-Lite Codec Pack 2.69 Full jer sam sa FFDShow-om imao dosta zakucavanja i to na svezem Windows-u!?
Samo da napomenem da sa nekom starom verzijom K-Lite Mega Codec Pack-a nisam imao taj problem da ti isti filmovi koje sam tada gledao,sada imaju ubacen prevod u film u nekom od Codec-a,sto i nije lose ali mi smeta jer ne mogu da odaberem font i da ih postavim nize jer se nalaze na otprilike 6-7cm od dna ekrana gledano odozdo na gore!?
Staru verziju K-Lite-a (koju sam skinuo pre godinu i vise) sad ne mogu da nadjem,em se ne secam koja je verzija bila,em mi je instalacija ostala na starom HDD-u koji je uz dosta muka osposobljen Low Level formatom a i jos mi nije stigao ADSL pa da skidam neki Ultra-mega-giga codec pack od 30-40MB preko dial-up-a!Znaci u obzir samo dolazi tweakovanje K-lite Codec Pack-a v2.69 Full?
Pozdrav ,)

@Lomnica_city

Nije mi jasno, jel' sada imas FFDShow ili ne ? Jer to sto si
opisao je njegovo ponasanje (i nekih programa poput njega),
koji pri pokretanju filma rade autoload titla. Znaci treba
prvo da ustanovis sta ti radi autoload titla, i da u tom
programu ubijes tu opciju u setovanjima.

Proverio sam,ubacio je,izmedju ostalih,i FFDShow (ovo je neka izgleda beta sa kraja prosle godine) a ona koju sam samostalno ubacivao je bila radna verzija iz 2004 i zakucavala mi je RadLight!A kako da ubijem autoload titla!?Sve super radi sem sto je titl nalepljen dosta visoko na film,ima i solidan font,mozda malo veci nego sto bih hteo ali nije to to!Ako ne znate kako da se iskljuci autoload,ili ako ne moze bez deinstalacije kodeka,dajte recite kako da podesim visinu titla ili bar smanjim ovaj 26 ili 28 font na neki 22 na primer,posto gledam filmove na laptopu sa metar daljine i font 22 je idealan za mene!
Pozdrav ,)

Lomnica_city je napisao(la):
Proverio sam,ubacio je,izmedju ostalih,i FFDShow (ovo je neka izgleda beta sa kraja prosle godine) a ona koju sam samostalno ubacivao je bila radna verzija iz 2004 i zakucavala mi je RadLight!A kako da ubijem autoload titla!?Sve super radi sem sto je titl nalepljen dosta visoko na film,ima i solidan font,mozda malo veci nego sto bih hteo ali nije to to!Ako ne znate kako da se iskljuci autoload,ili ako ne moze bez deinstalacije kodeka,dajte recite kako da podesim visinu titla ili bar smanjim ovaj 26 ili 28 font na neki 22 na primer,posto gledam filmove na laptopu sa metar daljine i font 22 je idealan za mene!
Pozdrav ,)
a da npr pogledas opciju subtitle u podesavanjima ffdshow?
btw mozda ti vobsub prikazuje titl

Kasno sad,cackao sam po FFShow-u,i nemam pojma kako ali nasao sam nesto u vezi Subtitles-a,jako konfuzno podesavanje doduse,i nekako ih iskljucih!Na ovom linku sto si dao VGagi,ima podesavanja kako da se ukljuce,ali meni je bila ODstiklirana opcija Subtitles i nesto sam cackao pa se sad ne pojavljuju!
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno