Šta je novo?

kodeci

aegis1

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2002
Poena
619
Zanima me kojim redom trebaju da se instaliraju kodeci(pod Windowsom) za gledanje filmova (DivX 3,4,5,ffdshow,xvid,ac3...itd) da bi sve radilo ispravno?Neki kazu da je svejedno, neki da treba ovim ili onim redom, zanima me sta kazu strucnjaci?

sto samo to?inace be razumem se previse u kodeke

Ako ces samo da gledas, ffdshow je dovoljan (decoder). Ako ces sam da kompresujes, onda ti treba kodek (coder-decoder) kojim zelis da kompresujes.

Poslednja izmena:
Da, samo zelim da gledam, znaci ffdshow pusta sve formate filmova?

evo ja stavio posle formata diska samo ffdshow i ac3 i neće da mi pusti film kaže nema codec - div3?!

lepo da mu stavim kao pre jedno 100 kodeka pa bar sve radi :p

nikad mi se to nije desilo a instalirao sam na bar 50 masina

da nisam stavio neki matori ffdshow možda?!?!
aj daj link za taj koji ti koristiš, pošto sam izgubio sve podatke sa kompa stavljao sam prvo što mi padne pod ruku...

Najbolje ti je da skines NIMO Codec Pack.
Postoji Lite verzija koja sadrzi sve stvari koje su ti potrebne za gledanje filmova.
Full verzija ima i encodere tj. za pravljenje divx sadrzaja.
Downloaduj NIMO i pokreni setup, izaberi sta ces instalirati, ostalo je automatika.

ILI - instaliraj rucno po abecedi. ;)

nemoj nimo i slicna ******
posle tako neceg pre jedno 3 meseca mi je jedino preostalo da formatiram hard

E pa ocete li se dogovoriti sta treba a sta ne? :)

Alo tamo...SAMO FFdshow i AC3 ( kod mene ne radi ac3 zvuk "provuchen" kroz fdshow )

I nishta vishe...isprobano na 50 machina....pogledano barem ~1k divx-a

Novi ffdshow ne pusta lepo DivX3! Probao sam na vise filmova i nece. Kad sam instalirao DivX3.11 (ili neki drugi, ne bitno) i stavio disable za DivX3 u ffd - u sve je lepo profunkcionialo

P. s. nije hteo ni jedan XviD film lepo da mi pusti sa libavcodecom, druge je hteo

Samo jos da napomenem da sam probao vise novih verzija i da nijedna nije htela lepo da guta divx3, a starije verzije ffd - a su lepo radile

Poslednja izmena:
Kod jednih ne ide ac3, kod drugih Divx3.....uskoro nece nista ici....Ima li neko ko je instalirao onako 'sve' kodeke(pa mu je sve radilo) i da mi kaze kojim je redom isao?

Ljudi pa je koristim ovaj DivX Pro 5.1.1 i do sad posle odgledanih 100+ filmova nikakvih problema nikad nisam imao shto se gledanja tiche. Pre toga sam koristio KL Codec i gledao sam sve filmove, taj ffdshow nikad nisam intalirao na svojoj mashini.

Znas kako ces, instaliras prvo samo ffdshow. AKo ti ne bude imalo zvuka u nekom filmu onda instaliras i ac3. Ako opet ne bude imalo zvuka onda je mozda windows media audio v2 i zato takodje treba neki codec (ne znam tacno koji, imam ga negde...). Ako ti ne bude radio neki film pogledaj koji je codec u pitanju (desni klik na fajl, pa summary i vidi jel divx ili xvid - na win98 nema opcija summary koliko se secam, ispravite me ako gresim). Ako je divx, verovatno je u pitanju divx3 pa instaliraj neki divx codec - ne mora 3, moze i neki veci, a ako je xvid onda instaliraj njega. Posle toga obavezno otvori configuration u ffd - u i stavi divx3 ili xvid (sta si vec instalirao) na disabled da ti se ne bi stalno startovao ffdshow sa tim filmovima. To bi trebalo da resi sve probleme (bar ih meni resava). Nikad mi se nije desilo da nisam mogao da gledam neki film ili da me zeza. Naravno gremlini su uvek moguci :d
Ako se neko ne slaze, neka kaze kako bi on (ili ona :) )to uradio/la, da probamo da unapredimo tehniku

Pozdrav

aegis1, ti pitas kojim se redom instaliraju codeci, a ne kazes da imas problem, jesi li ih uopste instalirao, radi li divx? :) :) :)

ffdshow je u principu dovoljan, ali postoje noviji filmovi koji su radjeni u novom xvid beta2 i 3, i oni prave probleme chak i sa xvid codecom ili filterom...Reshenje je ne koristiti ni jedan ni drugi, nego pustiti sam win da odabere filter, i to ce obichno biti nero DVD decoder sa kojim radi...A inache, osim ffdshow, nishta drugo nije potrebno, osim za neke vrste zvuchnih filtera...

evo stavio sam na "frišku" mašinu samo ffdshow i ac3 i većina lepo radi ali ne i div3... tako da definitivno novi ffdshow ima problem sa tim!

K-LiteCodec Pack bi trebalo da bude resenje. Jos nisam naisao na film koga nisam mogao da pustim. Evo specifikacije.

* BSplayer [version 1.00.803]
* DivX Pro [version 5.1.1] [Decoding]
* DivX Pro [version 5.1.1] [Encoding]
* DivX ;) MPEG-4 Low and Fast motion [version 4.1.0.3927]
* XviD [2003-12-27] [Decoding]
* XviD [2003-12-26] [Encoding]
* 3ivX [version D4 4.5]
* Windows Media 7 [version 7.1.0.3055]
* Windows Media 8 [version 8.0.0.371]
* Windows Media 9 VCM [version 9.0.1.369]
* On2 VP3 [version 3.2.5.0]
* On2 VP6 [version 6.1.0.2]
* Cyberlink DVD decoder [version 5.0.0.1031]
* Ligos MPEG-2 decoder [version 4.0.77]
* Elecard MPEG-2 decoder [version 2.0.0.2525]
* Ligos Indeo XP [version 5.2820.15.58]
* Intel Indeo [version 4.51.16.2]
* Intel Indeo [version 3.24.15.03]
* Intel I.263 [version 2.55.1.16]
* huffyuv [version 2.1.1]
* MS MPEG-4 [version 4.1.0.3927] [Encoding]
* Fraunhofer IIS MPEG Layer-3 DirectShow decoder [version 1.9.0.311]
* Fraunhofer IIS MPEG Layer-3 ACM Codec [version 1.2.0.63]
* LAME MP3 ACM Codec [version 3.93.1]
* WMA DirectShow decoder [version 8.0.0.4487]
* AC3 DirectShow decoder [version 0.70b]
* Ogg Vorbis DirectShow decoder (CoreVorbis) [version 1.0b5]
* AAC DirectShow decoder (CoreAAC) [version 1.0b8]
* MusePack DirectShow decoder [version 1.0.0.3]
* Voxware DirectShow decoder [version 1.0.0.12]
* Ogg Vorbis DirectShow filters [version 0.9.9.5]
* Matroska DirectShow splitter [version 1.0.2.0]
* AAC DirectShow parser
* DirectVobSub (vsfilter) [version 2.32]
* Matrix Mixer [version 0.30b]
* Morgan Multimedia Stream Switcher [version 0.9.7]
* DivX Anti-Freeze [version 0.4]
* SHOUTcast Source [version 1.0.0.1]
* GSpot Codec Information Appliance [version 2.21 build 030711]
* FourCC Code Changer
* Bitrate Calculator

Da bi korektno radio deinstaliraj sve kodeke koje si ti instalirao.

sad ne znam kome si uputio ovo... znam ja kako da namestim da radi korektno, samo me nervira što neće ffdshow da pušta sve, a toliko sam se naslušao o tome :)

ako je za aegisa onda ok :)

Uf, nisam rekao da kod mene ne radi, ali sam se naslusao da posle nekih kodeka ljudima jedino ostane da pregaze windows,a cuo sam da je vazan redosled.Ja sam sve kodeke koje sam nasao instalirao, al pojma nemam kojim redom, zato sam i pitao jer imam nameru da preinstaliram windows pa da ne moram zbog brljavljenja u filmovima da to radim jos jednom

Ona lista iz Nimo pack-a je prilicno dugacka. Evo slikice iz MV2 plejera (options) pa vidi koliko codeca ti ustvari treba da bi gledao sve divx filmove. Cak i ovde imas redundancu; cini mi se da je DX5 samo nastavak starije verzije DX4. Jedino sto sam ja kao problem imao je sto DX5 posle instalacije preuzme DIV3 fajlove pa se desavalo da slika brljavi. Zato je, mozda, dobro instalirati DIV3,4 (Divx3.11 ili Divx3.20) posle DX5 da bi preuzeo svoje fajlove. Kod MV2 plejera to resavam u options; izaberes sta oces kojim kodekom da pustas. Sta eventualno fali na ovoj slikici je MPEG2 decoder, ako ce se gledati SVCD. :guitar:

Prilozi

• Codecs.gif
    Codecs.gif
    18.3 KB · Pregleda: 67
A cekaj, zasto bi stavljao DivX 3 i 4? Pa 5.11 svira sve verzije a i XviD...

Gjagji je napisao(la):
Jedino sto sam ja kao problem imao je sto DX5 posle instalacije preuzme DIV3 fajlove pa se desavalo da slika brljavi.
Ili kao kod aegis1 da div3 uopste ne radi. I taj div3 ima podvarijante, pretpostavljam. I da ponovim to se desilo par puta, cak se i ne secam kad sam zadnji put imao problema oko codeca.

ja sam na kraju ostavio ovaj novi ffdshow i samo isključio div3 kod njega i instalirao ga posebno,,, sad sve radi :p

Vrh Dno