Šta je novo?

Kodeci najbolje varijanta, sta ubaciti u svoj komp?

lemik

Cenjen
Učlanjen(a)
10.05.2009
Poena
169
Imam jednu nedoumicu u vezi kodeka za reprodukciju video sadrzaja, ima ih milion sta ubaciti? Negde sam cak citao, a i cuo da k-lite i nije bas dobar kodek za komp jer kazu zna da pravi probleme...intresuje me Vase misljenje i iskustvo ali sa obljasnjuenjem zasto bas ti kodeci?

Mislim da je najbolje da instaliras SMPlayer i uzivas. On koristi mplayer kao backend koji moze da pusta 99% audio i video formata. A plus je i open source, tako da sigurno mozes da znas da nema neki spyware ili adware. :)

Ja instaliram samo K-Lite i nemam nikakvih problema. A ako nećeš da se bakćeš sa kodecima instaliraj KMplayer i u njemu imaš sve kodeke

Ja koristim k-lite baš, baš dugo, sigurno 3+ godine. Pored mog instalirao sam ga na x drugih računara i nikakve probleme zbog njega nisam imao. Sad skoro sam imao nekih problema sa reprodukcijom videa, ali kako je ovde na forumu razjašnjeno bilo je do podešavanja overlay-a koji je nekako zabagovao. Sad ne znam kakvi su utisci drugih korisnika, ali ja ništa protiv njega nemam.

Klite nije codec ...
Vec instalacioni paket u kome se nalaze codeci,decoderi,playeri,renderi ....
Tako da on ne moze da pravi probleme ...

Ili instliraj samo ffdshow ako ti ne treba ostale stvari iz klite paketa

Poslednja izmena:
K-Lite Mega Codec Pack u kombinaciji sa CoreAVC i malo to ispodesavam i sve pustam :)

I prito si instalirao jos 50 nepotrebnih filtera/programa/decodedera... ;)

I prito si instalirao jos 50 nepotrebnih filtera/programa/decodedera... ;)
Da, ima nepotrebnog djubreta ali pola toga ne instaliram a nesto i iskljucujem da se ne kolju kodeci itd...
Vidim da se razumes u video materijal, aj ako ti nije cim napisi sta da koristimo od filtera, decodera a da pritom mogu da pustim ram.vob.mov.flv.mkv i ostale

Poslednja izmena:
K-Lite Mega Codec Pack i ja koristim vec 3 + godine , i instalirao sam ga jos na nekoliko racuara i zaista pusta sve na sta sam ja naisao bez ikakvih problema . Cak su mu u poslednjih par verzija mali i ulepsali izgled , mislim nista bitno ali ...... Svakako bih ti ga preporucio da istestiras pa ako ti odgovara zna se

Da, ima nepotrebnog djubreta ali pola toga ne instaliram a nesto i iskljucujem da se ne kolju kodeci itd...
Vidim da se razumes u video materijal, aj ako ti nije cim napisi sta da koristimo od filtera, decodera a da pritom mogu da pustim ram.vob.mov.flv.mkv i ostale
MPCHC - player ili bilo koji drugi
FFdshow - filter koji u sebi ima decodere za 99% encodera/codeca
Flv spliter -za flv fajlove
Haali spliter- za mkv i za render HD-a
Real Alternative -za ram fajlove
QuickTime Alternative -za mov fajlove

sasvim dovoljno na primer

Nista nije Kazaa losa samo na primer mega ima barem 45 stvari koje prosecnom korisnijku nece zatrebati nikada ...

Zamislite da uzmem winamp i firefox i rarujem u jedan fajl ili napravim isntalacioni fajl od njih i nazovem ga winfox.
I sad dodju ljudi i pocnu : najbolji program za pustanje muzike i web browsing je winfox ...
Sta da instlairam za muziku ? ....winfox obavezno pusta sve plus mozes da blejis i na netu ...

e to je klite codec pack uprosteno

Svaki codec pack je djubre ... Intaliras ono sto ti treba za svaku stvar posebno. Extremna situacija ako ne znas sta je za sta onda jedino kad je jedina opcija klite

Poslednja izmena:
Ja sam napravio sam svoju modifikaciju MPlayer-a čiji je GUI mulder-ov, i ne raqzbijam glavu da li ima spyware ili nema :)

Inače koristio sam/koristim K-lite.
Za one koji ne znaju K-lite pakovanje je u stvari skraćenica od KaZaa-lite kodek pakovanje.

A svima je poznato šta je bila Kazaa u svoje vreme (ništa se nije promenilo ni sad).

Ova moja modifikacija otvara sve žive formate i ne brinem da li će nešto da "svira" ili neće.

Uostalom na zvaničnom sajtu MPlayera piše koji su sve formati podržani.

svi RealMedia formati, Svi QuickTime formati i svi Windows media formati plus ostali formati tipa MKV, FLV itd...

MPCHC - player ili bilo koji drugi
FFdshow - filter koji u sebi ima decodere za 99% encodera/codeca
Flv spliter -za flv fajlove
Haali spliter- za mkv i za render HD-a
Real Alternative -za ram fajlove
QuickTime Alternative -za mov fajlove

sasvim dovoljno na primer

Nista nije Kazaa losa samo na primer mega ima barem 45 stvari koje prosecnom korisnijku nece zatrebati nikada ...

Zamislite da uzmem winamp i firefox i rarujem u jedan fajl ili napravim isntalacioni fajl od njih i nazovem ga winfox.
I sad dodju ljudi i pocnu : najbolji program za pustanje muzike i web browsing je winfox ...
Sta da instlairam za muziku ? ....winfox obavezno pusta sve plus mozes da blejis i na netu ...

e to je klite codec pack uprosteno

Svaki codec pack je djubre ... Intaliras ono sto ti treba za svaku stvar posebno. Extremna situacija ako ne znas sta je za sta onda jedino kad je jedina opcija klite

Hvala !
Ove enkodere, codec-e vec koristim, stim sto mi ffdshov ne enkoduje h,x264 vec CoreAVC.Kpack je dobar jer ne moram sve ovo da skidam posebno vec u setapu izaberem sta ocu, a one tools i ostale "boga pitaj cemu sluze stvari" ne instaliram.
Klite je u stvari kao Nero od gomile gluposti nama treba samo Burning Rom :party:

Pa dobro pored Mega Codec Pack imate Basic, Standard i Full varijante.:)

Ja sam napravio sam svoju modifikaciju MPlayer-a čiji je GUI mulder-ov, i ne raqzbijam glavu da li ima spyware ili nema :)

Inače koristio sam/koristim K-lite.
Za one koji ne znaju K-lite pakovanje je u stvari skraćenica od KaZaa-lite kodek pakovanje.

A svima je poznato šta je bila Kazaa u svoje vreme (ništa se nije promenilo ni sad).

Ova moja modifikacija otvara sve žive formate i ne brinem da li će nešto da "svira" ili neće.

Uostalom na zvaničnom sajtu MPlayera piše koji su sve formati podržani.

svi RealMedia formati, Svi QuickTime formati i svi Windows media formati plus ostali formati tipa MKV, FLV itd...
Da li bi mogao da mi malo obljasnis posto ja bas i ne znam, sta si podrazumevao pod "A svima je poznato šta je bila Kazaa u svoje vreme (ništa se nije promenilo ni sad)."

u sustini da bi pustao treba ti mpc haali +ffdshow i zavrsio si pricu sa 99% filmova :p

Da li bi mogao da mi malo obljasnis posto ja bas i ne znam, sta si podrazumevao pod "A svima je poznato šta je bila Kazaa u svoje vreme (ništa se nije promenilo ni sad)."
KOlko se ja secam kazaa je bila mega popularan p2p program.
Secam se da sam je davno kolko ima 6-7 godina koristio . Ili sam ja pobrkao nesto

Nije lose ffdshow +hali, ali recimo ja sam navikao da kada sam player ne pusta prevode da koristim VobSub, jer onda tako znam da ce i Winamp i WMP pustiti svaki prevod. Kako da napravim minimalnu konfiguraciju a da dobijem zeljeno?

Da dobije sta ? nisam razumeo :)

Ja snimim na sveze instaliran win divx (samo kodek, pocistim nepotrebne servise i dodatke), pa zatim xvid (da bi on bio defaultni za 4codec), zatim quicktime i real alternative sa mp classic i kmplayer (posto ima svoje interne kodeke) za rezervu i do sada mi se niko nije zalio da mu ne pusta neki snimak ,)

a za HD ?

Poslednja izmena:
K-Lite, mislim da duze od 5 godina koristim ovaj paket, nikad nikakvih problema, naravno vrsi se selekcija :)

Poslednja izmena:
jos jedan glas za K-Lite Mega Codec Pack.

Nazad
Vrh Dno