Šta je novo?

Kodak Ektra

wladymeer

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2009
Poena
505
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-4690 (3.5GHz)
Matična ploča
MSI H97M Eco
RAM
Patriot 16GB DDR3 800 MHz
GPU
NVidia GTX 1060 3GB
Storage
Samsung 840 Evo 250GB • Gigabyte GP 480GB • Hitachi HDD 2TB
Zvuk
SSL 2+ • JBL LSR305
Monitor
Hisense H39A5100
Ostale periferije
Audio Technica M50x
Laptop
Apple Macbook M1 (16/256)
Tablet
iPad 2 / iPad 3
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S20 FE
Pametni uređaji
Soundpeats Sonic
Steam
djedroid
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
http://www.kodak.com/consumer/products/ektra/default.htm

Neko vreme razmišljam o alternativi za Samsung Galaxy K Zoom i ovo otprilike jedina Android opcija. Štaviše, dopada mi se što nije glomazan (5") i tanji je za 2mm od K Zoom i čak 60 grama lakši - verovatno zbog izostanka optičkog zuma.

Po meni malo ga "muči" pre-order cena od $549/£449 za naše prostore, ali, biće ovo lep model da se pazari za godinu dana ukoliko se ne otkriju neke dečije bolesti u medjuvremenu

KODAK EKTRA Smartphone key features:
5" Full HD IPS display (441 ppi). (1920 x 1080 resolution)
Corning Gorilla Glass Screen & Lens protection
Helio X20 2.3GHz Decacore processor with 3GB RAM
32GB memory, expandable with MicroSD cards
3000mAh, with USB 3.0 Type C fast charger
ANDROID 6.0 (Marshmallow)
138 gram, 147.8 x 73.4 x 14.2mm

--------------
21MP camera sensor with F2.0, PDAF, OIS, Dual LED Flash with Kodak non-reflective lens coating
13MP phase detection auto focus front-facing camera with F2.2 PDAF
Advanced Manual Mode – adjustable on Exposure, ISO, Focal Length (Manual/Auto), White Balance, Shutter Speed, Aperture (fixed f2.0 main camera)
Familiar scene selection dial experience – includes scene modes Smart Auto, Portrait, Manual, Sports, Bokeh, Night-time, HDR, Panorama, Macro, Landscape, Film / Video
Super 8 video recorder
4K Video Capture
Integrated social media sharing
Integrated high quality printing app

Poslednja izmena:
Ja ga ovde uopste ne vidim kao alternativu za k-zoom. Nista od optickog zuma. Ostale k-ke manje/vise ima skoro svaki drugi danasnji noviji smartphone. K-zoom-u jedino moze da parira moto z (play) sa hasellblad mod kamerom ali i tu je slabijih 12Mpix u kameri u odnosu na 21 kod k-zoom. Naravno i zbirna cena moda i moba je malo veca

Sent from my XT1650 using Tapatalk

Na cnetu su ga baš nagrdili, naročito su imali zamerke za kameru da je loših performansi.

Onda šteta, ne razumem zašto se zaleću u ovakve avanture a da ne pripreme teren kao ljudi :(

Ja ga ovde uopste ne vidim kao alternativu za k-zoom. Nista od optickog zuma. Ostale k-ke manje/vise ima skoro svaki drugi danasnji noviji smartphone. K-zoom-u jedino moze da parira moto z (play) sa hasellblad mod kamerom ali i tu je slabijih 12Mpix u kameri u odnosu na 21 kod k-zoom. Naravno i zbirna cena moda i moba je malo veca

Sent from my XT1650 using Tapatalk
Kakav crni Hasselblad, ocajan kvalitet, jedino sto ima taj opticki zum.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Od decembra je u prodaji, i trenutna cena je 470e.
Posto na Flickr sajtu gledam testove kamera, skoro sam trazio i slike sa ove kamere medjutim samo par prosecnih slika, i uz to sakriven exif.

Nikako ovaj telefon ne moze biti zamena za K Zoom. Jedina prava zamena je Moto sa dodatkom, mada je i to upitno, ali bi svakako imao jaci, i dosta noviji telefon.
E, ako izbacis opticki zum iz igre, tu je izbor telefona dosta veci, jer realno, kamera na K Zoom-u je prosecna za danasnje standarde. Izdvaja se po zumu, ksenonu, full manual modu, ima OIS. Opet kazem, ako izbacis ovo prvo mozes da biras, ako ne, onda jedino Moto sa dodatkom.

Jesi li razmisljao kao alternativu da nabavis nesto od Sonyjevih dodataka telefonu (tj. bukvalno kamera) iz QX linije... QX1, QX10, QX30, QX100? QX1 ima i ugradjen xenon flash.

Sve mi se cini da ce to i da bude resenje kada K zoom izda.

Kud nisam kupio 2-3 komada da se obogatim danas :D

Sent from my SM-C115 using Tapatalk

Ovakve fotke sa moto modom hasellblad nisam video:
https://forum.benchmark.rs/showthre...lnog-telefona-THREAD!!!&p=5059621#post5059621
Mene hasellblad uopšte nije oduševio, kako pogledam neki YT klip o njemu razočaram se, spor je dosta.

Ovi sony dodaci su zanimljivi, kupiš telefon koji ti se sviđa i dodatak. Kada se promeni telefon nema brige da li je kompaktibilan, jeste. Što mora telefon, može da se postavi negde a vi da se zavalite i tabletom da slikate. Ima prednosti, ima mana.

Hahahaha :D

U sustini, samo je @drdekzar koristio mod, Gizmo je prodao, nije ni raspakovao ako se dobro secam. Te slike koje su postavljene ovde, uopste nisu nista posebno, u odnosu na one koje pravi K Zoom.

Ta Sony QX serija je ekstra, Hunder je koristio sa G4 i zaista je ekstra stvar. Malo je skuplje, i moras svuda da nosis sto moze biti malo nezgodno, ali da je izuzetno zanimljivo, to jeste svakako.

Vrh Dno