Šta je novo?

Kod koga uzeti ADSL u Beogradu ???

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Kod koga uzedi ADSL u Beogradu? Uzeo bih 256/64 kbps flat. Najvaznije je da nefiltriraju portove, da lepo radi P2P. Za sada se razmisljam izmedju Beotela i VeratNeta, slobodno predlozite nekog treceg.

Pogledaj topice "losa iskustva..."."kako se vas adsl ponasa u p2p programima","Beotel ili Sezam" pa ces verovatno naci provajdera po tvojoj meri.Ni search nije losa opcija:)

Telekom

Telekom po meni ... Rastura dobrano, samo shto je podrshka losha.

Sezampro, koristim ga dugo, nemam problema (ukljucujuci i P2P).

Telekom, ni jednu zamerku nemam(cudno s obzirom ko je u pitanju)...

Poslednja izmena:
isto kao Mladen, radi mi telekom vec 3 meseca bez problema

Razmisljam se da se pozdravim sa SBB-om zbog ocajnih pingova i osluskujem sta ljudi pricaju o ADSL-u. Za sada sam cuo da je Sezampro vrlo dobar po pitanju usluge i podrske. On bi mi verovatno i bio prvi pik.

Telekom jeste dobra preporuka, ali na zalost, poceli su da naplacuju setup od 5000 dinara tako da mislim da je ipak bolje da covek pronadje dobrog provajdera koji ne trazi tolike novce. Po onome sto sam ja cuo, Beotel i SezamPro sasvim lepo rade velikoj vecini njihovih korisnika. Ne znam da li naplacuju setup. Pogledaj na Netu.

Ja sam jedno pola godine na Beotelu i nisam imao nikakvih problema.Naravno setup je jos uvek besplatan.

Sezam rulz! Godinu dana bez vecih problema, podrska odlicna!

Beocity
koristim oko 1 god i odlichni su shto se podrshke tiche a i veza retko kada pukne
za p2p su, koliko sam provalio, ochnjni jer forsiraju neki paket koji nudi neke pogodnosti za p2p

Beocity
koristim oko 1 god i odlichni su shto se podrshke tiche a i veza retko kada pukne
za p2p su, koliko sam provalio, ochnjni jer forsiraju neki paket koji nudi neke pogodnosti za p2p

Auh, gde nadje te lopove? :) Poznato je da filtriraju P2P saobracaj, a i da su bezobrazni u tehnickoj podrsci. Zaobici u sirokom luku. Neko ce reci: "pa meni ne treba P2P." Ok, naravno da nije potreban svima, ali za te iste pare kod drugih provajdera RADI P2P, a nikad se ne zna da li ce ti kasnije zatrebati. Promena ADSL provajdera je jos uvek problem na centralama na kojima nema slobodnih ADSL prikljucaka.

Ja sa Veratom imam kontakt samo kada odem da platim net. Ne placa se setup, dobija se oprema, nema nikakvog filtriranja.

@Mister_D

Koji paket imaš? Ja sam podnio zahtjev kod Verata za flat 256/64 pa me interesuje kako si zadovoljan brzinom i online igranjem (ako igraš)

Poslednja izmena:
Imam 768k, a na centrali Novi Beograd. Kada skidam preko http ili ftp uglavnom ide oko 80kB, p2p slabo koristim, uglavnom samo kad mi zatreba nesto specificno. Ali i tu mi se cini da nema nikakvog ogranicavanja. Uostalom, to i Verat tvrdi na svom sajtu. Ping do gugla je 36-40ms, mada to zavisi i od brzine konekcije. Kada sam imao 512k, bio je oko 70ms. Ortaku koji ima Telekom ADSL 512k, ping je oko 45ms. Uglavnom igram CS na Beotelu, i radi sasvim korektno. Posto delim vezu sa ortacima, cesto igramo i dvojica CS u isto vreme. Kada krenemo trojica, vec postane neigrivo. Igrao sam i Call Of Duty 1 i 2 na netu, isto je radilo odlicno. U poslednjih nekoliko meseci, Verat je, barem za mene, potpuno transparentan cinilac sto se tice neta. Uplatim jednom mesecno, i do sledeceg meseca nemam nikakve veze sa njima. Jos kada bi doslo to povecanje brzina...:bottle: :bottle: :bottle:

Moram sada da prelomim Verat ili Beotel ??? Sezampro je ispao jer se izgleda placa registracija.

Na Beotelovom sajtu stoji ovo:

BeotelNet ima najniže cene Interneta
Na osnovu istraživanja, koje je uradio časopis Explorer iz Novog Sada, BeotelNet ima najniže cene dial-up i ADSL usluge na našem tržištu.

Izgleda da su "zaboravili" da stave cene Verata.

Prijavio sam se kod Beotela. Cim dobijem net javljam utiske. Hvala na odgovorima!

Beotel NEMA najniže cene to je definitivno.Strašno su me razočarali da ću da raskinem ugovor i pređem kod telekoma.Kada su svima padale cene, 256 na 1400(da ne grešim dušu njima je sada tako) a 512 oko 1800 oni su JEDINI stavili 2500, SRAMOTA, pa šta oće??? da ostanemo ko poslednji bednici na jadnom 256, tolko sam se razočarao da nemam reči.

Ja na Beotelu od maja 2006 koristim studentski popust, evo sad vec godinu dana .
Tada sam placao 1250/2000 za 256/512 konekciju dok je redovna cena bila 1800/2800 din .
Posle su vec svi snizili cene . Sto se tice kvaliteta, sve sljaka kako treba . Nema zezanja
sa portovima, ja sam happy :d .

Beotel NEMA najniže cene to je definitivno.Strašno su me razočarali da ću da raskinem ugovor i pređem kod telekoma.Kada su svima padale cene, 256 na 1400(da ne grešim dušu njima je sada tako) a 512 oko 1800 oni su JEDINI stavili 2500, SRAMOTA, pa šta oće??? da ostanemo ko poslednji bednici na jadnom 256, tolko sam se razočarao da nemam reči.

Cene Beotel:
256kbps : 1.390 din (sa studentskim popustom: 1250 din)
512kbps : 2.490 din (sa studentskim popustom: 2020 din)

Cene Telekom:
256kbps : 1425 din
512kbps: 2137 din

Naravno, za Telekom ne zaboravi ni setup od 5000 dinara.

Verovatno si ovo sve vec znao :) , ali ako ti Beotel dobro radi, moj savet ti je da ne menjas. Eto jedan prijateljski savet...

Pozdrav

Poslednja izmena:
Ja i devojka imamo 2 ADSL naloga kod YUBC-a i prezadovljni smo,ranije smo bili korsnici njihovo FLAT rezima ,ja sa ISDNa a ona sa obicne digitlane linije i savrseno je sve funkcionislao,kao i sada sa ADSLom. Sve preporuke...

Froka, pogledaj cene YUBC-a koji radi ko švajcarski sat.

Imam 256 flat kod sezama oko godinu dana. Za sada nemam zamerki, sve ide ok, kada koristim p2p ide brzina i do 24-28kbs.

Potpisao sam ugovor kod Beotela, uzeo modem i cekam da telekom odradi svoje. Cim dobijem net javljam utiske.

Vrh Dno