Šta je novo?

Kod koga ADSL u BG-u(ajmo ponovo)

Zekaleon

Slavan
Učlanjen(a)
30.07.2004
Poena
319
Situacija se menja, pa prethodni thread-ovi mi ne znace mnogo DANAS tj. ovih dana. Kod koga ste i kako ste zadovoljni.
Licno ozbiljno razmisljam da se prijavim kod Beotel-a, jer im je cena u sredini, solidni su koliko sam shvatio, a i ne salju preteca pisma-valjda?

Yubc ne znam kakav je, ali mi se ne svidja 3000 dinara da dajem za setup.

Sezam mi je najpoznatiji-imam iskustva sa njima, ali je najskuplji (sem EUNET-a o kome ne razmisljam) i salju famozna pisma, sto znam iz prve ruke. Brat moje devojke radi u Sezamu i bio je licno u situaciji da opominje(preti) korisnike. Kaze da im stizu mail-ovi od poznatih producentskih kuca tipa Universal ili Miramax i sl. da korisnik sa ip adrese x.y.z.w skida neki njihov film...Momak me sigurno ne laze, i to nije do njega-radi sta mu kazu, ali ne znam zasto oni moraju da salju ta pisma a drugi ne moraju(mozda imaju najvecu odgovornost zato sto imaju najvise korisnika?). Imam dakle "vezu" u Sezamu, ali me ovo totalno odbija(pored cene)
Dakle glavno pitanje je gore, kako ste vi zadovoljni kod vasih provajdera ili sta bi danas bio neki najbolji provajder u smislu odnosa cena/ukupni kvalitet usluge?

Preporucujem ti Beotel Net na kome sam od pocetka nisam dobio nijedno pismo sem mail za Srecnu Novu godinu i praznike paket 256/64 flat za 1790din download je oko 27kbps, pre oko dve nedelje mi se popravio vecernji spic vise nije oko 22kbps sad je oko 25kbps, up je oko 9kbps.

Pretpostavljam da je teoretskih 80GB download-a mesecno nedodirljivo. 26KB/s x 3600 x 24 = 2.25GB -za ceo dan
2.25GBx30dana < 80GB za mesec

Yubc koristim vetj 10 meseci i prezadovoljan sam. Tehnichka podrshka mi uredno javlja ako ce da bude nekih radova ili smetnji na mom prikljuchku [mada to se desilo eventualno 2 puta, prvi put zbog nestanka struje, a drugi put zbog prebacivanja na pppoe]. Nemam nikakvu zamerku na njih, sem odvratnog sajta :)

Poslednja izmena:
Kod SezamPro-a sam i izuzetno sam zadovoljan.

Neobee i prezadovoljan sam. Evo ušao sam u 4. mesec i bez ikakvih većih problema. Bilo je prekida, ali to kada se radilo na centrali, ili kada je telekomu otišao link. Sve je bolje od dial up-a.

Ja sam na Sezam-u (512) i ne znam sta da mislim...
Tokom noci + ujutru + prepodne = ~50 KB/s sto je OK
Ali zato od 16:00 do 02:00 ide katastrofalno...varira non stop...prosek mu izadje nekih 30-40 KB/s...mislim ipak je teoretski protok J*peep* 64Kb/s ???
Do duse moguce da je zauzece na centrali itd...mnogo ljudi mozda ima nakaceno ovde na Novom Beogradu (centrala Bezaniska Kosa)...
Dali neko drugi ima iskustva sa ovom centralom...
Ozbiljno razmisljam da promenim provajder-a...
Anyone ???

nastyjoe je napisao(la):
Tokom noci + ujutru + prepodne = ~50 KB/s sto je OK
Ali zato od 16:00 do 02:00 ide katastrofalno...varira non stop...
Do duse moguce da je zauzece na centrali itd...mnogo ljudi mozda ima nakaceno ovde na Novom Beogradu (centrala Bezaniska Kosa)...
Dali neko drugi ima iskustva sa ovom centralom...
Ozbiljno razmisljam da promenim provajder-a...
Anyone ???
Yes, me.
Identicna situacija. Ja imam 256 paket i prosek u "light" periodu je oko 24KB/s. U "onom drugom" lag je bas gadan a brzina uzasno varira izmedju 10-20KB/s. Najgore je to sto, ako stvarno u pitanju preopterecenje na centrali odnosno prevelik broj korisnika, ni promena provajdera nebi puno pomogla. Tja, sacekacu malo, da vidim kako ce se stvari razvijati sa PTT-om pa da (eventualno) predjem kod njih na 512K paket.

Da, i ja sam na Bežanijskoj centrali, ping je postao odvratan.

Pinging www.l.google.com [66.102.9.104] with 32 bytes of data:

Reply from 66.102.9.104: bytes=32 time=100ms TTL=241
Reply from 66.102.9.104: bytes=32 time=102ms TTL=241
Reply from 66.102.9.104: bytes=32 time=100ms TTL=241
Reply from 66.102.9.104: bytes=32 time=104ms TTL=241

Ping statistics for 66.102.9.104:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 100ms, Maximum = 104ms, Average = 101ms

Ovo je Google sada. Uveče zna da skoči na 110 ms. Pa se onda desi neki packet loss...

Kod drugih provajdera?

Edit: Sezampro 256/64 flat - usb aDSL modem

Poslednja izmena:
Pingovao sam i dobio sledece srednje vrednosti za mini adsl BeoTel flat 256/64, centrala 382 - Zvezdara:

Benchmark 29ms, Google 57ms, Yahoo.com 35ms, Megastudent 68ms.

Poslednja izmena:
Centrale su takve kakve su i nikakva promena provajdera nece doneti poboljsanje. Samo zamena opreme u centralama, povecanje broja linija i kapaciteta linka, moze doneti poboljsanje, provajderi se tu najmanje pitaju, oni su samo posrednici.

No comment...

Poslednja izmena:
KOD KOGA BILO SAMO NE KOD NEOBEE-a
(ogorceni neobee korisnik)

moje lichno mishljenje: sve je stvar fortune.
ne koristim ADSL, ali sam na 588-u i tamo je ista pricha: jedan provajder, milion korisnika -> milion pricha o kvalitetu usluge

@Zekaleon, stavi ih sve na papir, uzmi pikado i koga pogodis uplati kod njega...

Ja već 10 meseci koristim ADSL kod EUnet-a i vrlo sam zadovoljan.

Ja u firmi imam EUnetov ADSL i u principu sve radi OK, dešava se doduše da dođe do prekida veze, ali mi neko reče da je to do vrljavog modema koji sam dobio u paketu (neki CTC ili tako nešto)...

takodje imam u firmi adsl 512 biznis paket, nemam prekide od kako smo zamenili ruter (sada je Zyxel 660) ali je max download 52KB/s obrni okreni uvek toliko...

Nije mi jasno zasto ni jedan provajder ne ponudi neki paket tipa.. 128kbs flat za recimo 1000din ili 64k flat za 800din ili tako nesto.. mislim da bi to bili ubedljivo naj popularniji paketi i da se svima isplate..

Zato sto brzine odredjuje Telekom a ne provajder. Mada slazem se da bi tako nesto trebalo da se uradi za nase trziste. Nekima jednostavno nije bitno da imaju veliku pristupnu brzinu koliko da cena bude pristupacna a net uvek pri ruci (web+mail i sl.).

p0z

Razlog je jednostavan.Ne isplati im se.

sT4Lj|n je napisao(la):
Yubc koristim vetj 10 meseci i prezadovoljan sam. Tehnichka podrshka mi uredno javlja ako ce da bude nekih radova ili smetnji na mom prikljuchku [mada to se desilo eventualno 2 puta, prvi put zbog nestanka struje, a drugi put zbog prebacivanja na pppoe]. Nemam nikakvu zamerku na njih, sem odvratnog sajta
Heh, i ja sam na YUBC i, zamisli, mene ne zovu ni za šta :)

U stvari lažem, i mene su zvali u vezi prebacivanja na PPPOE, i to nedelju dana posle prebacivanja na PPPOE. Znači, da sam čekao njih da mi jave šta i kako, net mi ne bi radio nedelju dana.. A i sajt im je katastrofa. :)

EDIT: Čisto da dodam, imam 256kbit/s kod njih, i radi uvek oko 25kb/s.

Poslednja izmena:
voka_gsw je napisao(la):
Heh, i ja sam na YUBC i, zamisli, mene ne zovu ni za šta :)

U stvari lažem, i mene su zvali u vezi prebacivanja na PPPOE, i to nedelju dana posle prebacivanja na PPPOE. Znači, da sam čekao njih da mi jave šta i kako, net mi ne bi radio nedelju dana.. A i sajt im je katastrofa. :)

EDIT: Čisto da dodam, imam 256kbit/s kod njih, i radi uvek oko 25kb/s.
Uzmi 512kbps pa se javi...i meni je radilo 25KB kad sam bio na 256kbps...a sad sa 512...katastrofa...na Sezamu do duse...mozda predjem na YUBC...nesto sam ih zamrzeo kad sam imao DialUp...u pravu si za stranicu...nerealna je...pada sneg a nepolju sunce ceo dan :eek:))) ...nisu je menjali od osnivanja firme :eek:)))

Da znaš da sam baš hteo da te ispitam vredi li da prelazim na 512. Otkad sam instalirao onaj prokleti Leecher 256kb/s je odjednom postalo nedovoljno :)

10 meseci kod PTT-a 256/64, sve je OK.
protok od 25 do 29 kbps

Evo vec cetiri meseca kod Beotela 256/64 super je.
Protok ~27 KB/s ,cak imam neki utisak da zadnje 2 nedelje
bolje radi.Skoro svi torenti pice oko 25 KB/s .

Beotel 256/64 vec 4. mesec.Lokacija Zvezdara.
Sve je OK,osim povremenih ludorija pinga u Americas Army(sto jedino i igram)
Inace,desio se problem pre par dana na Zvezdari,konekcija pucala ili traljavo isla(p2p da ne spominjem),ali telekom je prckao nesto na centrali i otklonio kvar.Kuc kuc,da ne ureknem.
Sad je sve ok i DC++ radi kao zmaj na 25-27KB/s

U cemu je fora da ja od ptt-a dobijem odgovor da "nema tehnickih mogucnosti za uvodjenje ADSL-a" a imam ISDN?!?!?!?

Ćuti, meni je jedan provajder rekao da nemam tehničkih mogućnosti za ADSL, a ja ga već imao jedno 3 meseca kod drugog provajdera :)))

Vrh Dno